2016. szeptember 1., csütörtök

NapiSzer - 2016 Földanya hava







22 megjegyzés:

  1. Hírek Agyarországról. vol. sok

    http://kolozsvaros.com/2016/08/30/rahel-eldontotted-hogy-te-fogod-megbuktatni-apadat/
    és
    http://kolozsvaros.com/2016/09/01/a-hetedik-eve-elnyomott-ellenzekkent-visito-kormany-fobiai/

    Monnyuk... Nem megy a agyamba (még mindég), hogy a srácok ott fönn mé' szivassák feszt magukat ilyen "rúgjuk magunkat zacskón nekifutásból" hülyeségekkel, de... Biztos van ennek is értelme.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez:
      "Magyarország államformája családi vállalkozás"

      TELITALÁLAT! :)

      Törlés
    2. Épületes bejegyzések. Ráadásul a 444.hu-ra hivatkozik. Ez a "rúgjuk magunkat zacskón nekifutásból" szóhasználat tipikusan a hetedik kerületi aszfaltzelóták publicisztikai fogása. Quedra, ne kínozd magad ilyen szennyoldalakkal.

      Törlés
  2. Szeretettel ajánlom ezt a nem túl szokványos filmet. Az aranyborjú imádóinak biztos nem lesz kedvence, a többiek viszont kedvet kaphatnak a ledöntéséhez :)
    http://vidto.me/aytjsiftgam7.html

    VálaszTörlés
  3. „A tudatszintek

    Felkapott nagyvárosi negyedben egy impozáns, ódon stílusú ház sarkának támaszkodva szakadt öltözékű öregember álldogál. Nézzük meg őt az egyes tudati szintek perspektívájából:

    (a skála alja, romboló erő) szégyen szintje: a csavargó egy koszos, gusztustalan szégyenletes valaki.

    bűntudat szintje: megérdemli a sorsát, valószínűleg amúgy is egy lusta semmirekellő aki kihasználja a hajléktalanoknak nyújtott segítséget.

    fásultság szintje: az öreg sorsa kétségbeejtő, ő a bizonyíték, hogy a társadalom tehetetlen a hajléktalanok problémájának kezelésében.

    gyász szintje: innen az öregember tragikus, barátok nélküli, elhagyott alaknak látszik

    félelem szintje: innen nézve az öreg fenyegető jelenség, aki veszélyt jelent a társadalomra nézve. Talán rendőrt kellene hívnunk..

    vágyakozás szintje: „hát miért nem tesz már valaki valamit??”

    harag szintje: az öregember talán erőszakosnak tűnik, de az is lehet, hogy dühösek leszünk, amiért létezhetnek ilyen állapotok.

    büszkeség szintje: innen nézve kínos jelenségnek tűnhet, olyasvalakinek akiből hiányzik az önmaga jobbá tételéhez szükséges önbecsülés

    bátorság szinje (itt fordul át a romboló erő teremtő ERŐbe): talán elgondolkozunk azon van-e a közelben hajéktalanszállás, hiszen szegény fickónak kell egy hely ahol meghúzza magát

    pártatlanság szintje: a csavargóban nem látunk semmi különöset, sőt talán kissé érdekesenk is tartjuk „Élni és élni hagyni”

    hajlandóság szintje: talán úgy döntünk odamegyünk, hátha tudunk segíteni, esetleg önkéntes munkát vállalunk a helyi jótékonysági egyletben.

    elfogadás szintje: valószínűleg érdekes történetet mesélhetne az öreg, kiderülhet hogy talán olyan okok miatt jutott idáig, amelyeket soha nem érthetünk meg

    ésszerűség szintje: a gazdaság és a társadalom jelenlegi betegségének a tünetét látjuk benne, netán egy kitűnő alanyt egy szociológiai tanulmányhoz.

    A magasabb szinteken az öreg nem csupán érdekesnek kezd tűnni, hanem kimondottan barátságosnak, majd pedig szeretetre méltónak is. Ezeken a szinteken már képesek lehetünk őt valóságában látni, esetleg olyan személynek aki felülemelkedett a társadalmi korlátokon és szabad lett; vidám öreg fickónak, arcán a kor bölcsességével, az anyagi dolgok iránti érdektelenségből fakadó derűvel.

    béke szintje: saját énünk ideiglenes kifejeződéseként ismerjük őt fel

    Ha odamennénk hozzá a csavargó a tudati szintünktől függően reagálna. Egyesek mellett biztonságban érerzné magát, mások társaságában megrémülne, csüggedt lenne. Akadna aki feldühíti és olyan is akinek a jelenléte jó kedvre deríti. Így egyeseket szíve szerint elkerülne, másokat örömmel üdvözölne. Környezetünk így tükröz minket.


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minél részletesebben elemzi az amber az „odakint” szerkezetét, annál inkább rájön, hogy amit tanulmányoz, az valójában az „idebent” lévő tudat bonyolult folyamatainak a természete. Odakint semmi más nincs, csak a tudat. A megrögzött hajlam, hogy ezt másként véljük, az ember alapvető illúziója, az ideiglenes tárgyakat mindig saját birtokként kezelő emberi elme hiúsága.

      A tudati szint nagy ugrásait mindíg megelőzi az „én tudom” illúziójának a feladása. Ezt a változásra való hajlandóságot gyakran csak akkor sikerül elérin, amikor az ember padlót fog, vagyis a végsőkig kűzd egy hiábavaló hitrendszer védelmében.

      Az elme azonosul tartalmával. Saját érdemének és felelősségének tekinti azt, amit kap, mivel hiúsága miatt megalázó lenne beismernie, hogy semmi mást nem tesz, csak tapasztal, sőt csak a tapasztalást tapasztalja. Az elme ugyanis még csak nem is a világot tapasztalja, hanem az arra vonatkozó érzékszervi jelentéseket.

      Az elme puszta megfigyelése is növeli az egyén tudati szintjét. A megfigyelt elme alázatosabbá válik, s kezdi feladni mindentudásra vonatkozó állításait. Az alázattal együtt jelenik meg az önirónia – a képesség önmagunk kinevetésére – és alakul ki az is, hogy az elmének egyre gyakrabban leszünk urai és nem áldozatai.

      Törlés
    2. Az én azonosítása – és ezzel együtt megtapasztalása – olykor az egyén fizikai testével való azonosulásra korlátozódhat. Ekkor persze jogosan merül fel a kérdés: honnan tudja az ember, hogy van fizikai teste? Megfigyelések révén megállapíthatjuk, hogy a fizikai test jelenlétét az érzékek regisztrálják. A következő kérdés ekkor így hangzik: mi az, ami tudatában van az érzékeknek? Hogyan tapasztaljuk meg azt, amit az érzékek jelentenek? Léteznie kell valami nagyobbnak, valami olyannak, ami a fizikai testnél több, méghozzá azért, hogy meg lehessen tapasztalni azt, ami annál kevesebb. Nos, ez a valami az elme. Az ember a testével azonosul, mert az elméje a testét tapasztalja meg. A testileg fogyatékos, testrészeiket elvesztett páciensek mégis arról számolnak be, hogy énérzésük nem lett kisebb; az ilyen személyek azt mondják: „Most is ugyanannyira én vagyok mint régen.”
      Ekkor persze újabb kérdés merül fel: honnan tudhatja az ember, hogy mit tapasztal meg az elme? Megfigyelés és befelé tekintés révén felismerhető, hogy a gondolatok nem képesek önmaguk megtapasztalására, viszont van valami, ami a gondolatokon túli és azoknál alapvetőbb. Ez a valami tapasztalja meg a gondolatokat és azt, hogy a gondolatok tartalma nem változtatja meg annak a valaminek az identitásérzését.
      Mi az ami megfigyeli az élet szubjektív és objektív jelenségeit és azok tudatában van? A tudat, amely tudatosságként és tapasztalásként is rezonál. Mindkettő tisztán szubjetív jellegű. Magát a tudatot nem a tartalom határozza meg; a tudaton átáramló gondolatok olyanok, mint a tengerben úszó halak. A tenger létezése független a halakétól, nem a tenger tartalma határozza meg a víz természetét. A tudat mint valami szintelen fénysugár megvilágítja az észlelés tárgyát. A tudat tartalmával való kizárólagos azonosulás magyarázza a korlátozott én-élményt. Ezzel szemben, ha magával a tudattal azonosulunk, akkor tudjuk, hogy a tényleges én korlátlan. Ha sikerült túljutni az efféle, körülhatárolt identitásokon, hogy az én-érzés magával a tudattal azonosuljon, akkor „megvilágosodottakká” válunk.”

      (fentiek kivonat innen: david r hawkins erő kontra erő)

      xy

      Törlés

    3. - jó-jó…szép-szép…de mindez csak duma….. hogyan tapasztaljak?
      - van valami amit kipróbálhatsz, nem kell hozzá különösebb, csak egy kis kitartás!
      - hallgatlak!
      - este az ágyban fekve, félálomban javaslom elvégezni, amikor már picit tompultabb az elme, ilyenkor – látszólag - könnyebb körbekeríteni. A „módszer” egy sima kérdez - felelek játék.
      - …remélem nem megint a „ki vagyok én?” szuperkombóval jössz…
      - nem…illetve majdnem, de figyelj; kezd a „beszélgetést” váratlanul, bevezető nélkül azzal, hogy elkezded sorolni először a legközelebbi hozzátartozóidat, valahogy így:
       Anya?
       ÉN vagyok.
       Apa?
       apa is ÉN vagyok.
       hát a gyerekek?
       Ők is ÉN vagyok. Mind ÉN vagyok.
       persze…na figyu! Soros Gyuri?
       ÉN vagyok.
       …?
       Mind ÉN vagyok…MIND!

      folytasd a sort … a válasz egy idő után „magától” jön….ÉN vagyok…mind ÉN vagyok… éljed….
      - elég beteg….mi jön ki ebből?
      - végtelen és súlyos magány…. ÉN mindig itt bukom el a játékot…
      - …. én pedig itt nyerem meg.

      Törlés
    4. Így van. ÉN magányos vagyok, EGYedül vagyok, ezért építettem egy mozit.

      én viszont tök jól elvagyok, mert még sokan vannak rajtam kívül, nem unatkozom itt a moziban. :)

      http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2016/02/kerdezek-felelnek-jatek-4resz-magany.html

      Törlés
    5. Őszelő:
      „Ősszel, amikor egy lámpás fénye elég ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat – valójában az emberi sors, az emberi helyzet misztériumát éljük át. A természet elalszik – s mi fölébredünk. Látszatra leszűkül életünk; bezárkózunk. De ez a kiterjedés nélküli hely – ahol szobánk áll, és lámpásunk világít – a »kör középpontja«. Valódi helyünk. Mivel az ember, bár a természetben él, igazában a mindenség, az univerzum polgára. Mi több, az idő természetes folyamán túl az öröklété: Isten meghívottja. Valódi helye ezért jelképes. Látszatra egyetlen kiterjedés nélküli pont. Valójában az öröklét időtlen tágassága.”

      forrás: http://www.arsnaturae.hu/kilatopontok/fuveskonyv/pilinszky_oszelo

      Szép Napot!

      Törlés
  4. Csakmer' mintha derengene, hogy kóricálnak errefelé olyan arcok akiket szok érdekelni a ilyesmi:

    http://index.hu/tech/2015/06/24/digitalis_tanterv_digitalis_keszsegek_ivsz_magyarorszag/

    Jójó... index, meg izé...

    Kis kiemelés:
    Blablabla... "különben a következő PISA-teszten már a nem mérhető kategóriában lesz a digitális írástudásunk és az egekben a munkanélküliségi rátánk."

    Úristenmosmileszmán?
    A teszt miatt!
    Ja. Nem.
    Akkó az oktatás...
    Felhínnánk a cikkíró arc szíves figyelmét azon apróságra, hogy a Agyarországi oktatás nem a "elmútnyócév" következtében állt bele a porba. Hanem mán (ha emlékezetem nem csal), olyan huszon-harminc esztendeje se vót naprakész.
    Meg a munkanéküliség.
    Té'leg.
    Az is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát.. talán jobban járt volna a drága cikkíró (mi biztosan), ha a PISA-teszten inkább alkohol és drogszintet méret magánál. :)

      Törlés
  5. Európa lakossága figyelem!!....hogy megmaradj, disznóbőrbe a muszlimot !

    http://alternativhirek.blogspot.hu/2016/09/hihetetlenul-oszinte-beszed.html

    GA

    VálaszTörlés
  6. A sütőtök az egyik leghasznosabb "túlélő" növény. Egy kisebb kertben is ott van a helye. Miért ? Mert például kiválóan hasznosítja a félárnyékos helyeket is, rendkívül elburjánzó - fut amerre "lát" - és alatta meg aztán nem kell gazolni-füvet nyírni. A fagyokig kint lehet hagyni. 2 dolog van amire ügyelni kell: szárazság idején meg kell öntözni, és a termések alá valamit - cserepet, deszkadarabot - oda kell tenni. Ezzel a termés maga - a rothadástól-kártevőktől - a továbbiakban védve van.
    Akkor most elmondanám hogy hogyan termelem a piacokon közismert hosszúkás-körte-alakú un. "kanadai" sütőtököt. Kizárólag komposztdombokba vetem a magját májusban. Van egy kb. 25 méteres kerítésszakasz melletti terület - de persze más "komposztos" helyek is - a kertemben. Ezeket télen, tavasszal konyhai hulladék, vakondtúrások, lomblevelek és a tavaszi fűnyiradék keverékéből alakítom ki kb. max 50 cm magasságban, magán a földfelszínen. Tehát semmit sem kell ásni stb. Áprilisban ezen komposztdombok tetejére - a gerincre - csírás krumplikat dugok le, amelyek majd persze szintén teremnek. Az így elvetett krumplit egyébként, megbontva a komposztdombot a tök novemberi-decemberi leszedése után szedem fel. Mondani sem kell, hogy ebből sem kevés terem. Aztán májusban a komposztdombok alsó felébe elvetem a sütőtökmagokat. Itt a lényeg az hogy "futótök" legyen AZ A MAG. mert az aztán megtalálja azt a helyet ahol TEREM(t)7. A bokros, nem futó tökféléknél az a gond hogy sok napfényt igényelnek, és mivel nem "futnak" helyhez kötöttek. Aztán meg pl. a spárgatök, cukkini, patisszon sokáig nem is áll el a kamrában-pincében.
    Most például nálam az van, hogy - egy olyan félárnyékos helyen mint a szomszéd kerítése melletti terület: 25 m hosszúságban, ahová egyébként csak délután süt oda a Nap - vetettem sütőtököt. Már most több mint 30 termés van csak ezen az idővel majd 100 m2-re "elburjánzott" területen. A tökök a 0,5 kg-tól az 5 kg-os nagyságrendig "sorakoznak" már. Szóval ezen a 100 m2-es - a kertem összterülete egyébként 820 m2 - valójában eddig hasznosíthatatlan területen - ahol egyébként rendszeresen le kéne nyírni a füvet is - termelek kb. 100 kg sütőtököt decemberig.
    Nos, a tél legelején leszedett sütőtök nem túlérett, vagy éppen érett - sárga - példányai sokáig elállnak. A zölden - úgymond kényszerűen - leszedett sütőtök a téli hónapok alatt bizonyos mértékig utóérik, és ez az a "fajta" ami a legtovább, márciusig is eláll. Tehát csak a "túlérésre" kell figyelni- azt időben le kell szedni - mert az ilyen tök hamar megromlik.
    A sütőtök rendkívül tápláló - és nem csak sütve. A legkiválóbb feldolgozási módja az un.: "panírozott tök". Ugyanúgy kell kirántani mint bármi mást - liszt-tojás-morzsa. Még csak nem is kell előfőzni mint a zellert. A cm vastagságúra levágott tökdarabokat bepanírozva, olajban kisütve mennyei eledelhez jutunk. Enyhén édeskés tömör húsa rendkívül ízletes és tápláló. Volt egy ismerősöm aki például - maga mondta - ezt sütött a családnak - mindenki örömére - "csemegeként".
    JÓ TÖK-ÉLES-EDÉST és minél kevesebb tök-etlen-séget mindEnkinek...

    VálaszTörlés
  7. Ez igen! Bankszámlát a még a hálón kívülieknek is! Valami nagy gebasz lehet odafenn, ha már egy ilyen lépésre szánták el magukat. Amikor már a legszegényebb réteget is BE AKARJÁK VONNI a bankrendszerbe, akkor ott már valami bűzlik. Íme:

    „Az 500 milliós Európai Unióban a becslések szerint 58 millió embernek nincs banki kapcsolata. Október 15-től Magyarországon is minden pénzintézetnek be kell vezetnie az úgynevezett alapszámlát. Jövő januártól pedig jöhet a szociális alapszámla is, aminek még havi díja sincs. A kormány azt szeretné, ha az eddiginél sokkal több ügyfélnek lenne kapcsolata a pénzintézetekkel. Ma a nyugdíjasok fele minden hónapban otthon várja a postást, és készpénzben kapja meg a nyugdíját.

    Brüsszel egy hármas, pénzügyi tudatosságot javító intézkedéscsomag gyakorlati megvalósítását várja el a tagállamoktól:

    - Az egyik a bárki számára igénybe vehető alapszámla, amely a gazdaság fehérítése mellett azt hívatott biztosítani, hogy minél többen intézzék pénzügyeiket biztonságosabban, egyszerűbben; ha lehet elektronikusan, bankon keresztül.
    - A másik a bankszámlaváltás egyszerűsítése. A szabályozás már meg is jelent a Magyar Közlönyben. Ősztől a pénzintézetek feladata lesz a teljes adminisztráció, ha az ügyfél számlavezető bankot kíván váltani.
    - A harmadik pedig a bankszámlák összehasonlíthatósága, amely mindenkinek segít abban, hogy néhány kattintással megtalálja a piacon az igényeinek megfelelő, legolcsóbb bankszámlát. A részletszabályokon jelenleg még dolgozik az EU.

    Az Európai Parlament azért is döntött az alapszámla kötelező érvényű biztosítása mellett, mert az unióban majdnem 58 millióan nem rendelkeznek semmilyen banki kapcsolattal.”

    http://www.origo.hu/gazdasag/20160905-alapszamla-nem-lesz-kotelezo-lakcim-nelkul-is-lehet-szamlatnyit.html

    ---

    Mindezt most, amikor egyre többen pont hogy KIFELÉ igyekeznek a rendszerből, függetlenedni ahol csak lehet.

    Ejnye gyerekek, ennyire átlátszóak ne legyetek már. Hova lett a régi fifika, amikor csak évek/évtízedek múlva derült ki egy-egy lépés (turpisság) valódi oka?? Lassan de biztosan kihalnak az öreg szarkavarók, a fiatalabb függönymögötti nemzedékek meg már nem tudnak ÚGY ügyelni a látszatra, mint az elődeik, hehe! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rendszer felemészti saját magát. Az "újonnan" meggazdagodott réteg nem is érti(hogy mit nem értenek:) ) miért nem megy már úgy a szekér, de majd csak felébrednek ők is :) Még jó, hogy az emberek nagy része földközeli állapotban van, onnan már nem lehet akkorát esni...
      Bankosék túl gyorsan haraptak túl sokat, és most fuldokolnak...meg kapálóznak...na meg már túl sokan vannak, és habzsolniuk kell egymás elől. Az alapszámla gyenge kapaszkodó lesz, el fog tűnni velük együtt. Aki teheti maradjon távol tőlük, nehogy véletlen lerántsák.:)

      Törlés
    2. Ezek a Bankok minden téren a legaljasabb fajtából valók... Én kb. 3 hónapja küzdök velük, hogy kitudjam venni az összes pénzem, megszűnjön a bankszámlám és készpénzbe kapjam a fizetést. Na ehhez kb. már 50 A4-es oldalnyi dokumentumom van összegyűjtve és még mindig megy a vita, hogy ő ilyen meg olyan kedvezményt ad. Persze amíg nem akartam fizetni, nem bánták, hogy vonják le a kemény forintokat a semmire...Iszonyatos lehúzás amit művelnek és felháborító. Szerintem egyre többen mennek be hozzájuk ilyen kérésekkel ezért ez a kényszer változtatás, hogy még a " szegények" pénze is jól jöhet :-)
      Én csak biztatni tudok mindenkit, hogy ne legyen bankszámlája. Mióta nem tudok utalni, több a sorban állás az biztos, viszont ennek is megvan a pozitív oldala, múltkor Pesten a postán egy rég nem látott rokonnal futottam össze, akivel azóta újra napi kapcsolatba vagyok :-)

      Törlés
    3. "...az unióban majdnem 58 millióan nem rendelkeznek semmilyen banki kapcsolattal."

      Na ez ebben a formában közelsenem olyan biztos. Ugyanis ha hihetünk a híreszteléseknek. A fizikálisan megtapogatható zseton is gyön valahonnat. (Jó oké. A pénzjegynyomdából, amit a Állambácsi tart fenn. - Há'hogyne...)

      Mega... "minél többen intézzék pénzügyeiket biztonságosabban..." is fontos.
      Bizony.
      Mi több. "Ősztől a pénzintézetek feladata lesz a teljes adminisztráció, ha az ügyfél..." - Mé' eddig nem az ő dóguk vót? HA viszont nem, akkó miszösznek vótak?

      Törlés
  8. Bár... minden lesőpont kérdése, meg a energia is csak energia.
    Onnat ahun magam lesem a dógokat, közelsenem biztos hasznára válik a helynek a ilyen reklám:

    http://index.hu/kultur/2016/09/19/krakn_town_kraft_sor_steampunk_rakoczi_ter/

    VálaszTörlés
  9. Az emberi találékonyság határtalan:

    "Ágyúval lőtték át a kábítószert a határon az Egyesült Államokba mexikói drogcsempészek. Erre a következtetésre azután jutottak a mexikói hatóságok, hogy az amerikai határ melletti Agua Prietában találtak egy fekete furgont, amelyből egy hatalmas ágyúcső ágaskodik ki."

    https://kuruc.info/r/4/164024/


    :)

    VálaszTörlés
  10. migráncs helyzet 2

    https://www.youtube.com/watch?v=JcUoe1GYNXM

    Nemcsak üdülni járnak haza a migráncsok !

    http://magyaridok.hu/kulfold/nemcsak-udulni-jarnak-haza-migransok-segelybol-drogcsempeszet-viragzik-1017652/

    ga

    VálaszTörlés