2015. június 1., hétfő

Napiszer 2015 június

Egy kis hűsitő zene a forrósodó nyári napokra.. (vagy inkább láz-adó?)

 

118 megjegyzés:

  1. Mesék a tér-időből: “The Wanderings of The Avener”
    I.:
    https://youtu.be/pWUPGe2rMo8
    II.:
    https://youtu.be/2ABNMRWr1Sg
    folyt.köv.(?)

    VálaszTörlés
  2. Ez már nem a délutáni hűsítő fröccsözős, hanem inkább az esti vörösborozós fázis...

    VálaszTörlés
  3. - Te felhasználó vagy még, vagy már programozó?
    - Amikor eszed a szabadföldi epret, és recseg a fogad között a homok, gondold azt, hogy cukor...


    :)

    VálaszTörlés
  4. http://boldognapot.hu/blog/egy-3658-meter-magas-obeliszket-es-12016-meter-mely-viz-alatti-lyukat-mutat-a-google-earth/

    Lehet hogy megvan a nagypiramis nagytestvére? :)
    Üdv:Shíva

    VálaszTörlés
  5. Azért már nem semmi a mai világ - egyre jobban a káoszba fordul. Vagy lehet hogy direkt provokálják a magyar embereket - hátha a helyi "antisenkiták" mégis csak a helyi "szidók" ellen mennek. Van aki például papíron - egy egész élet munkája után - már május elején elment egy úgymond "rendes" öregségi nyugdíjba. És mit ad a "C-ion" - még mindig fogalma sincs arról hogy egyáltalán mennyi lesz a nyugdíja - 100, 200 vagy éppen a horribilis 300 eurónak megfelelő összeg - mikor fog egyáltalán nyugdíjat kapni, nem csak pénzt hanem egyáltalán egy olyan papírt hogy ő nyugdíjas és például a csökkentett összegű nyugdíjas közlekedésre, vállalkozásra ecetera jogosult. Szóval már a saját törvényeit - legyen az kifejezetten aljas vagy éppen mézes-madzagos - sem tartja be a magyarországi szidó 6alom hiába is alkalmazkodott ehhez az évek során a BirKa magyar. Lehet hogy már a mielőbbi levesbe-menetel a cél az immár magatehetetlen 6alom részéről - a testi-lelki kiűzetés az Univerzumból ? Ha igen az óriás-bográcsok már készen állnak - tűzifa meg van dögivel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van olyan nézőpont, mely azt vallja, hogy a most nyugdíjas korú, BirKa-ként viselkedő MAGyarok hagytak mindent elkótyavetyélni, tehát ne nagyon csodálkozzanak, ha karmikusan nyugdíjuk sem lesz/van, vagyis most alig-alig kapnak...(hiszen nem önként adták (nem önként áldozták fel), hanem önként lemondtak a fényes múltról, az elcsatolt területeinkről, az ellopott javakról...(mekkora nem mindegy!))
      (A mostani idősebb korosztálynak egyébként még legalább van (ha nagyon kevés is), a miénknek már eleve kijelentik, arra ne is számítsunk, hogy abból majd meg lehet élni. (Talán ez sem véletlen...))
      Itt azért érdemes végiggondolni, hogy érdemes-e leépíteni (vagy hagyni, hogy idegenszívűek leépítsék) egyszerre a nemzeti és egyéni EGO-t, a BirKa-ság érdekében. (Szvsz. csak abban az esetben, ha valóban eljött/hamarosan eljön az aratás ideje, csak akkor, ha a hal-álunk után valóban KÉPesek leszünk feltámadni, mert egyébként az utódoknak szó szerint a nagy semmi marad. (az meg erősen nézőpont kérdése, hogy az "jó" avagy "rossz"...))

      A sokféle színbe öltöztetett József Attilállhoz hasonlóan, egy sokféle színbe öltöztetett verse, ami talán illik ide:

      (ŐS PATKÁNY TERJESZT KÓRT...)
      Ős patkány terjeszt kórt miköztünk,
      a meg nem gondolt gondolat,
      belezabál, amit kifőztünk,
      s emberből emberbe szalad.
      Miatta nem tudja a részeg,
      ha kedvét pezsgőbe öli,
      hogy iszonyodó kis szegények
      üres levesét hörpöli.

      S mert a nemzetekből a szellem
      nem facsar nedves jogokat,
      hát uj gyalázat egymás ellen
      serkenti föl a fajokat.
      Az elnyomás csapatban károg,
      élő szívre mint dögre száll -
      s a földgolyón nyomor szivárog,
      mint hülyék orcáján a nyál.

      Lógatják szárnyuk az ínségnek
      gombostűjére szúrt nyarak.
      Bemásszák lelkünket a gépek,
      mint aluvót a bogarak.
      Belsőnk odvába bútt a hálás
      hűség, a könny lángba pereg -
      űzi egymást a bosszuállás
      vágya s a lelkiismeret.

      S mint a sakál, mely csillagoknak
      fordul kihányni hangjait,
      egünkre, hol kinok ragyognak,
      a költő hasztalan vonit...
      Óh csillagok, ti. Rozsdás, durva
      vastőrökül köröskörül
      hányszor lelkembe vagytok szurva -
      (itt csak meghalni sikerül.)

      S mégis bizom. Könnyezve intlek,
      szép jövőnk, ne légy ily sivár!...
      Bizom, hisz mint elődeinket,
      karóba nem húznak ma már.
      Majd a szabadság békessége
      is eljön, finomúl a kín -
      s minket is elfelednek végre
      lugasok csendes árnyain.

      Szép Napot!

      Törlés
    2. Szegény Attila nevét jól elgépeltem...
      Elnézést kérek...

      Szép Napot!

      Törlés
  6. Korábban többször szó volt itt Kozsdi Tamásról és az Arvisurákról. Tamás a csúnya búcsúja után mostanában ismét aktivizálta magát. (Mindenki döntse el saját maga, hogy mi célból...)
    https://www.facebook.com/kozsditamas?fref=nf

    A Youtubra most feltett Arvisura témában egy vallomást, ami viszont kifejezetten figyelemre méltó (mármint azoknak, akiket a téma még érdekel...)
    Itt megtekinthető:
    https://www.youtube.com/watch?v=ddpveEOmO1U&list=PLUZmY-7kJOArP_qe5xL0NhdTYfZMP51ha&index=4

    (Az előadáshoz csak annyit, hogy az Arvisurákban nem szerepel olyan, hogy a Szent Korona ne lenne a Szent Korona, ott csak annyi van, hogy volt ennél egy fontosabb korona is, amit Szent László korában a mostani koronával el kezdtek "letakarni"... Nem értem, hogy Tamás miért erőlteti ezt a témát, hiszen annyi pofont lehet még nem kapott életében, mint amióta bele vágta a fejszéjét abba, amibe valószínűleg nem lett volna szabad...)

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
  7. Kerion a nyugdijkiszámitás és a határozatok kb 6 hét múlva kaphatóak meg. Ha jár neki mert elérte az öregségi korhatárt FF65 nö szintén vagy 40 év szolgálati idő akkor kap előfizetést és majd korrigálják a teljes kiszámitás után.
    Nekem is a 90 évekből mikor már megszüntették a munkakönyvet nem találtak tán 2 hetet..valaki nem fizette be utánam a járandóságot csak levonta.

    Hogy ez igy nem tartható megértem mert egyre kevesebb a befizető a magánba volt pénzeket meg elbaxták rendesen tehát nincs az alapba. És nemis lesz munkátlan emberek nemjárulékából.

    SzN - a birka attól volt birka hogy már évtizedek óta nem volt normális történelem oktatás!
    Én pl még mindig sarkig tárom a csipás szemem az ujjabb és ujjabb információkra mert nem tanultuk senki nem tanitotta! A szülök se tanultak normális magyar történelmet csak most bukkannak elő a nemzetünkkel kapcsolatos tudnivalók! Pl hiába látom az irás 1932 es de nem lehetett hozzáférni, net se volt.

    Viszont látom egyre szedik is le a netről!

    Hát antal ezért mondta "tettszettek volna forradalmat csinálni" - mert tudta lilafingunksincs arról amit a háttérben a fejünk felett megalkottak elloptak stb!

    Igy bizony könnyü bárkinek is birkázni.

    Éltünk jól rosszúl az időnkkel és igyekeztünk a gyerekeinknek valahogy többett jutattni mint ahogy mi indultunk a semmivel 0 ról...közben átbaxtak rendesen mert erről lehet látni aki dolgozik az nem ér rá pénz keresni a megélhetésére se!

    Én nem sipákolok nem volt könnyü nemsokára elmegyünk és én speciel nem óhajtok a föld nevü bolygó játszótérre visszatérni.

    Na nem az üstbe vágyom hanem olyan helyre ahol nyugodtan lehet magamért és másokért ugy tenni hogy közben ne kelljen még a seggemre is visszapillantó tükör hol qurnak át lesésre.

    Ezzel az energipocsékolással már rég sokkal magasabb kulturális szinvonalon lehetne az emberiség...a cionisták is ugyhogy sajátmagukkal is csak kibaxtak!

    VálaszTörlés
  8. Néhány pillanatnál kiment a lábamból a vér...

    "... Fiam, most nem beszélhetek, Krisztust javítom..."

    https://www.youtube.com/watch?t=13&v=VxlKZereog0

    VálaszTörlés
  9. A zsidó Tom Hanks poklot/infernot rendez Budapesten. Rendezhetne regnum caelorumot/mennyek országát is - de persze nem azt rendezi. Semmi másról nincs itt szó mint egy a magyaroknak címzett gyűlölködően fekete-mágiás masonic-illuminati megjelenítésről. A hollywoodi őscáros filmes-kotyvalék 3. része csak álca. Porhintés azoknak akik csak néznek, de még mindig nem látnak semmit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A magyarság krisztusi utat jár be. Krisztus a kb. 48 órás "halála" alatt lement az alvilágba, és ott megváltotta a bűnösöket. Ezt a filmet mi szervezzük, mi játsszuk, mi szerepelünk benne, mi, magyarok megyünk be az Inferno-ba.
      Érted ezt, mit jelent nekünk?

      Szer Elem

      Törlés
    2. Ha anno mindenki eleve megváltódott akkor minek az a bizonyos tű amelynek a fokán - a végidőben - át kell tudni férni ? Ellentmondás a javából.
      A valóság az hogy Jézus anno nem az embereket hanem csak az emberek addigi bűneit "váltotta meg" - magyarán eltörölte azokat. Hogy a továbbiakban mindenki - főként a már akkor is "legsárosabb" zsidóság, hisz azért is ment éppen őhozzájuk - kapjon még egy esélyt és tiszta lappal indulhasson neki a mostani un. "végítéletnek". A 2 ezer év alatt viszont számosan újra besározódtak, súlyos karmát teremtettek maguknak. Tehát summa summárum csakis és kizárólag egyéni önmegváltás van. A pokolian gonosz is lehet persze jó és bocsánatot is nyerhet - ha nem keveset tesz azért hogy jó legyen. A magyarok már nem mennek be az infernoba megint mert már 500 évig folyamatosan benne voltak - 1490-1990 - és éppen hogy kijöttek belőle. Testileg-lelkileg onnan főnix-madarként már - különböző mértékben, de - feltámadtak. Őbennük már nincs, csak a környezetükben van pokol. A zsidók persze szeretnék ha a magyar örökös pokollakó lenne, hisz pokolfajzatból sohasem el-ég. Ezért is jelenítik meg az infernot Budapesten. A valódi magyar semmiféle "pokoli" filmet nem szervez, nem játszik, nem szerepel benne - pláne nem megy vissza a pokolba "kiválasztottak" közé.

      Törlés
    3. Most akkor 2 dologban is másra gondoltál, mint amire én.
      Az egyik, amikor Jézus lement az alvilégba, az nem azonos azzal, amire mondják, hogy megváltotta a (Földön élő) embereket. Hanem ez egy extra projekt volt azalatt, amíg a teste tetszhalott volt. Nem tudsz erről?
      A másik:
      Inferefno = alvilág, Inferno a film címe, amit itt forgatnak (egyébként Tom Hanks a főszereplő és NEM a rendező), és bizony 98%-ban magyarok forgatják, magyarok játsszák, magyarok szervezik a forgatást, a castingot, a cateringet. Csak a most éjszakai jelenetben csak a statisztalétszám volt 400. Magyarok. A Dalszínház utcában volt a díszlet, és a pokol legmélyebb bugyrában szenvedő bűnösöket játszottuk véresre, betegre sminkelve egy vérfolyó partján. Mellettem egy halálmadár is szerepelt (egy ember a pestis idején szokásos madárfejű maszkkal a fején), az utcán pedig szemét gyanánt Rossmann-újság-darabok voltak szétszórva.:)
      Én azt mondom, ez a filmforgatás a magyarság krisztusi útjának avval a fázisával azonos szimbolikusan, amikor Jézus már meghalt a kereszten, és a lelke az alvilágban volt.
      Szer Elem

      Törlés
    4. Bögözi templom freskó (az ördög szájából megmentő MAGyar vitézzel):

      http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.ezerdely.hu/pics/kepek/bg/ezerdely_udvarhelyszek_regio_bogoz_bogozi_reformatus_keritett_templom_790612_812080_DSC_0132u.jpg&imgrefurl=http://www.ezerdely.hu/udvarhelyszek_regio/bogoz/bogozi_reformatus_keritett_templom&h=533&w=797&tbnid=HtE8ZMnuYDeKbM:&zoom=1&docid=04HtdVwTgOXjAM&ei=QOlyVf3LKcjnUt6ugYgO&tbm=isch&client=opera&ved=0CCsQMygNMA0

      és a szilágysági kiszámoló:

      Egy - utat nyit a hegy,
      kettő - nyerget küld a felhő
      három - lendülsz fecskeszárnyon
      négy - szelek szárnyán mégy
      öt - kaput nyit a köd
      hat - beereszt a nap,
      hét - fényből sző mesét,
      kilenc - idesietsz,
      tíz - viszel engem is.

      Born Gergely tolmácsolásában:
      https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=69wkW4DrmiY#t=5088

      Szép Napot!

      Törlés
    5. Pap G.: Mani

      "A legmagasabb szintű megnyilvánulása az embernek nem az, amikor bemegy az üdvösségbe, hanem amikor az üdvösség kapujánál áll, akkor megnézi, hogy idelenn van-e még valakinek rá szüksége, és szükség esetén nem megy be az Úr örömébe, hanem visszajön. Kockáztatva azt, hogy mindent eljátszik, összeszedve esetleg egy sereg bűnt, amivel újabb terheket kell majd ledolgoznia. "

      Szép Napot!

      Törlés
    6. Akkor pontosítsunk, magyarnak álcázott zsidók "forgatják" az infernot és urambocsá még a statiszták is azok. Valódi magyar már nem rúg labdába Magyarországon semmilyen tekintetben sem. Más kérdés hogy nem is akar. Félreértés ne essék, a "nem zsidó-származású zsidócsahos" is zsidó. Erre kitűnő klauzula Mohammed próféta aki anno nem véletlen jelentette ki: a végidőben a zsidó barátja, üzlettársa, szolgálója stb. maga is zsidóvá válik. Szóval még a Koránban is le van írva hogy a végidőben óvakodjunk a zsidótól - hacsak nem akarunk velük együtt a "levesbe menni".
      Akkor nézzük hogy miért is voltak Rossmann újságdarabok a filmbéli utcán szétszórva. Rossmann = Rossz Ember. A zsidó multireklám szerint ez a körbe úgymond bezárt "rossz ember" akit fiatal leányoknak kell "jóvá" puszilgatniuk nem más mint a magyar nyilas/kentaur/centaur/10-es úr/nő/ - lásd a közismert Rossmann logót. Aki természetesen - már a körön kívül - magasan felette áll az őt fekete-mágiával mocskoló zsidó multicégnek. Már csak azért is mert égi/mennybéli eredetű gój/a/ hozta - míg a zsidó nem gój/a hozta/ , tehát nem égi hanem pokoli eredetű. A Rossmann cég köztudottan szerte a világban a magyar-gyűlöletben utazva "vakol", megpróbálja negatív kontextusba helyezni a nyilas/kentaur magyart - azért mert rettenetesen fél tőle. Pedig nem a magyartól kellene félnie hanem önmagától - de nagyon. Szóval a filmben vastagon a magyarok vannak mocskolva és persze a pokolba/infernoba is prolongáltan belehelyezve. Sajnálom hogy ezt még valaki mindig nem látja, sőt statisztál ehhez a mocskos és gyűlölködő végidei C-ion-ista 6almi "játékhoz".
      Jézusra visszatérve, a földi pokol az a rezgéskiterjedés ami a 3. és 4. dimenziónak felel meg a Földön. Tehát Jézus amikor leszületett a Földre a 3-4 D-s "földi pokolba" született le az emberek közé. Mindig és mindenkor benne volt a "pokolban" - legyen az 3 D-s vagy 4 D-s. Természetesen amikor feltámadt, amikor "színe-változott", amikor átment a falon, amikor láthatatlanná vált stb. - mindannyiszor a földi 3-4 D közötti dimenziót váltotta. Nincs itt szó külön "pokoljárásról" - hisz végig abban volt - a földi pokolban. Vigyázat, a prolongált aranykor már 5 D-s rezgéskiterjedésű !
      A nyilas/kentaur magyar legfőbb ismérve az hogy - bár már lelkileg és szellem-tudatilag kilépett a körforgásból, a földi pokolból, tehát feltámadt - mégis testileg továbbra is jelen van a pokolban hogy másokat még megmentsen. Azt is kockáztatva hogy akár újfent "elzsidósodhat", pokolbélivé, a 3-4 D "rab/bi/jává" válhat. Na ezért Nagy Ember a Magyar Kentaur a Teremtő, a Teremtés Jobb-keze - lásd mezopotámiai pecséthenger-lenyomatok. Ahol a Teremtő/k/ mellett természetesen a kentaur/nyilas tartja a NiBírót, a "szárnyas bolygót". Vagyis a BirKá-ból lett Bárány kentaur magyar maga a BÍRÓ - azaz JÉZUS.

      Törlés
    7. https://www.youtube.com/watch?v=4ETiEdca_x4

      Törlés
    8. "Valódi magyar már nem rúg labdába Magyarországon semmilyen tekintetben sem."

      Kérdés, hogy mit definiálunk labdába rúgásnak.

      "még a Koránban is le van írva hogy a végidőben óvakodjunk a zsidótól - hacsak nem akarunk velük együtt a "levesbe menni""

      "testileg továbbra is jelen van a pokolban hogy másokat még megmentsen. Azt is kockáztatva hogy akár újfent "elzsidósodhat", pokolbélivé, a 3-4 D "rab/bi/jává" válhat."

      Na?:)
      Akkor most a szidók közé megy, vagy nem megy?:)
      Arról ismerszik meg, hogy kockáztat az igazi magyar vagy arról, hogy nem kockáztat?

      "Akkor nézzük hogy miért is voltak Rossmann újságdarabok a filmbéli utcán szétszórva."
      Tudjuk, mert minden héten leírod valahova. Pont ezért említettem meg Neked, hogy tájékoztassalak róla, mit láttam, hogy alátámasszam evvel a gondolatmenetedet.

      Sz. E.

      Törlés
    9. "Jézus amikor leszületett a Földre a 3-4 D-s "földi pokolba" született le az emberek közé. Mindig és mindenkor benne volt a "pokolban""

      De van egy másik projektje is, amit a feltámadása előtt vitt véghez 2 nap alatt. Én avval látom az azonosságot. Tehát: az Inferno is egy jel, hogy ebben a fázisban tartunk most.
      SzE

      Törlés
    10. SZN .

      Neked is szép napot : És a többieknek is kelle -
      mes hétvégét ; Biztos erre / ezekre gondoltál .

      https://www.youtube.com/watch?v=DMUIKHqgIS0
      https://www.youtube.com/watch?v=d90DRNpMtGc

      Törlés
    11. A 6almi játékokban már nem veszünk részt és anyagi okokból sem asszisztálunk a fekete-mágiás - végső soron magyar-ellenes - megjelenítésekhez.
      Mindig a zsidó jön a magyarok közé. Amikor Jézus anno a magyar-szabir-izraelita földre leszületett akkor már vagy elüldözve vagy "judealizálva" volt az izraeliták jó része és látszatra valóban úgy tűnt mintha a zsidókhoz ment volna. Izraelben és Magyarországon - az anno római illetve a mostani eu tartományban - szinte dettó ugyanaz történt/történik 2 ezer éve és most. Immár itt is a magyarokat elüldözni illetve "judealizálni" igyekvő zsidók között vagyunk - akik egyre csak jönnek. Jézus, de persze Pilátus és Kajafás is itt van - hogy megint csak "mossák a kezeiket" - csak most más néven. Nem nehéz beazonosítani őket. A zsidók királya Heródes vagy utódja is itt sertepertél éppenséggel György-ként vagy Károly-ként.
      Itt folyik az igencsak összetett végső végidei játszma. Próba, megmérettetés, a "pokolba vagy a mennybe való elmentési kísérlet" stb. Annak a próbája hogy a magyar válik e zsidóvá az ellenmenetellel, a matériába való teljes lesüllyedéssel. Vagy a zsidó válik e magyarrá az ellenmenetelésről és az anyagiakról való lemondással. Nyilvánvaló hogy egyik variáció sem fog már bekövetkezni - tehát 2-felé menetel lesz a végidő legvégén. A "kiválasztottak pedig elragadtatnak".
      Jézus 2. lejövetele megint csak úgy tűnhet tehát mintha a zsidókhoz menne, hisz már ők az urak magyar honban. Kereszt is van, a Jóbik állítgatja rendesen - már csak Jézusnak kellene a gordiuszi csomót átvágnia - a megoldást megtalálnia.
      Mivel minden illúzió csak a kockázat látszatáról van szó. A valódi jó nem tud rossz lenni, a valódi rossz meg nem tud jó lenni - erre számtalan példa is van. A "köztes" az aki még alakítható, megváltoztatható.
      Szóval Tom Hanks adja, adná nekünk a jelet - ez merőben új.

      Törlés
    12. Seeraaf

      Igen, így jobb. :)

      Szép Napot!

      Törlés
    13. "nem asszisztálunk a fekete-mágiás - végső soron magyar-ellenes - megjelenítésekhez. "

      Miért nem? Be kell menni a pokolba a feltámadás előtt.
      Ha nem megy be a magyar a pokolba, hogyan támad fel?
      Most ebben az esetben szimbolikusan.
      Jézus is asszisztált a jézusellenes megjelenítésekhez.
      Sz E

      Törlés
    14. ""nem asszisztálunk a fekete-mágiás - végső soron magyar-ellenes - megjelenítésekhez. "
      Egyébként hogy gondolod ezt kivitelezni?
      Egy ételszállító azt mondja, "ezt a megrendelést nem teljesítem, mert ezt egy filmes cég rendeli, és bár fogalmam sincs mit forgatnak, nekem tudnom kell, hogy az valakire nézve rossz"?
      Egy táblagyártó nem gyárt le egy feliratot, mert tudnia kéne, hogy az mihez lesz felhasználva? Honnan?
      Egy szállodás nem ad ki szállást egy megbízójának, mert tudnia kéne, hogy az egy amerikai operatőrnek lesz, aki egy feketemágiás jelenetnél fog forgatni? Honnan?
      Senki nem tudja, mihez dolgozik. Még a sminkes és a castingos sem tudta megmondani, mit kell majd eljátszani, hol és mikor. A díszletbe állva a rendezőasszisztens volt az első, aki elmondta, hogyan és mit tegyünk a jelenetben.
      Még a szerződésben sem szerepel az Inferno cím.
      Teljes titoktartás van, mi is csak real time tudtunk meg mindent. Nem szabad beszélni a forgatáson látottakról, nem szabad fotót mutatni.
      Pénzt annyit kapunk (majd), ami a bennünk okozott kárt éppen kiegyenlíti. A forgatás öröméért jár oda, aki.
      Sz E

      Törlés
    15. Az ételszállítás, táblagyártás, szállodai alkalmazotti tevékenység nem filmforgatás - ne keverjük a szezont a fazonnal. A szálloda-tulajdonos viszont már nem egy "senki" hanem már "valaki" - anyagilag legalábbis - a végidőben. Így pedig már nem igazán magyar, meg az is valószínű hogy tudja hogy kiknek adta ki a szobákat. A filmforgatáson résztvevőket totál butuska tudatlanoknak képzelni meg badarság. Ha más nem Hollywood és a Tom Hanks név eligazít. Meg az előző filmrész - például Da Vinci kód - vakoló-szekta-beavató álarcos, akasztófaköteles, "oltári" nemi aktusos jelenete.
      Vagy úgy kell elmondani hogy Hollywoodban melyik munkatárs "kiválasztott" szabadkőműves vagy scientológus ? Meg hogy ki az a nem zsidó fehér holló aki nem gyűlöli zsigerből a magyart ? Hogy még egy un. édesdedes dél-tengeri szerelmes filmben is semmi mást, de azt kirakja egy betűszó-játékban Guttenberg hogy: "psychopath hun" ? Hogy a /hun/Gary Oldman - magyar/országi/ öregember meg a főgonosz Zorgot játssza az 5. Elemben ? Hogy az éhezők viadala meg persze a hung/a/ry viadala ?
      Jézus sem állt be pénzváltónak a zsinagógába vagy éppen a megkövezendőt megkövezők sorai közé - sőt. Mi örömet okozna egy valódi magyarnak az ha ahhoz asszisztálhat - egy zsidó cégnél, film/fel/forgató stábnál - hogy végleg a pokolba helyezzék mint nyilas/kentaur "RossMann"-t - és éppen Budapesten. Persze a legutolsó pillanatban is fel lehet még ébredni, meg lehet világosodni és fel is lehet támadni - de félő hogy sokaknál már nem jő el ez a pillanat.
      Ugyan nem kell ellene menni semminek és senkinek, de meg kell tudni haladni egyes dolgokat, felül kell tudni emelkedni egyes dolgokon - pláne a zsidó megvezetés, szemfényvesztés, magyar-gyűlölő vakoló fekete-mágia megjelenítő dolgain. Ez persze csak úgy lehetséges ha felismerjük a gonoszt, meg persze a gonosz "kísértését".

      Törlés
    16. Már többször egyenesen megkértelek, definiáld, kit tekintünk "valaki"-nek és kit "senki"-nek, "labdába rúgónak" és "labdába sem rúghatónak" hol húzunk határt, de nem kaptam választ. Ezek a kategóriáid filozofikusak, s te nem fordítod le a való élet konkrétumaira, s mi sem tudjuk.
      Most akkor megkérdezem azt is, mit tekintünk akkor filmforgatáshoz asszisztálásnak, és mit nem, mert ebben is ugyanúgy kavarodás van.
      Ugyanaz a problémám, mint Atis-nak, megkerülöd az egyenes válaszadást, s folytatod a púdert-vakert.

      A 7000 Ft-ot keresett statiszta az valaki már, aki labdába rúg a kétévente egyszer megkeresett 7000 Ft-jával, és ezért bűnös, mert elvállalta a 2 év alatt adódott egyetlen alkalmi munkát, akkor is, ha szótárban kellett megnéznie a film címének jelentését, és ősszvissz ennyit tudott előzetesen?:) Mert ezt magyarázod nekem, de ez egyszerűen egy célt tévesztett, agyament vádaskodás, sötét ostobaság.
      A filmforgatáson statisztákat főállásban ide-oda szállító buszsofőr nem valaki, vagy ő is labdába rúgott? A statisztaszervező castingcég irodistája az valaki, de a sminkesek nem? A jelmeztervező az valaki, de a szereplőket etetők nem? Aki a díszletet drágán legyártja az nem? A helyszínt biztosító rendőrök igen? A csapat egyik tagja labdába rúgott, a másik nem? Vagy hogy?:)
      "Szegény" Tom Hanks-re is rá vagy kattanva, mint rendezőre, holott elmondtam, hogy nem ő a rendező, de elismétled, hogy ő az.
      Amúgy sem a rendezőn múlik, hogy Budapesten olyan sok a filmforgatás, egy rendezőnek nem reszortja helyszínt választani, más az ő szerepe. Ez legfőképp az adópolitikán múlik, hogy itt alacsony a filmipari adó, a helyszínek bérlése és a munkaerő.

      Sz.E.

      Törlés
    17. A statiszta nem valaki, de lehet az "ördög kollaboránsa" - ha például az Inferno-ban szerepel. Mentségére szolgálhat ugyan ha még nem ébredt fel, de mint tudjuk a "nem tudás" arról hogy miben veszek részt - nem mentesít a Szét/h/-választáskor. Ha egy ember ! - bárkiként, bármiként is pénzért vagy másért - részt vállal az amúgy VIP-es-6almas-"valakik" végidei tombolásában az a létét kockáztatja az univerzumban. A "valakik" azok akik végképp nem képesek megváltozni mert már mindenüket, a testüket-lelküket is eladták a materiális illúziókért - akár mint "irányítók", akár mint "irányítottak". Ha egy amúgy normális "senki" ember zsoldosnak, végrehajtónak stb. - hosszan lehetne sorolni - megy mostanság, hiába kisember a 6alom csahosa, az un. "valakikkel" egyazon szintre kerülhet. Van aki tehát tudatosan, direkt az immár eszement "pokolramenő" 6alomé, van aki tudatlanságból. Mert nincs fogalma arról - nem jött számára belső hang, késztetés - hogy a végidőben mi is a teendő. Hogy lehetőség szerint ki kell lépni a rendsz@rből, ott kell hagyni a mókuskereket. Hogy például bankolni, biztosítózni, élősködő 6almi állásban lenni, önzősködni, gyűlölködni, másokon taposni nem ildomos, ellenben másokért jó szívvel, szeretettel élni annál inkább.
      A "senki"-ségben ott van Enki, míg abban hogy de facto már nincs magyar tulajdonú ország/úrság sem ott van Ninhurszag. Tehát ezen ősmagyar/sumér/ ősök neve arra utal hogy a magyar/madar/madár, kit a gój/a/ hozott hogyan, milyen saját és környezeti "állapotban" mehet át - teljességben, testi-lelki épségben - abba az aranykorba amely már 5 D-s szintű: Mert: "bujj-bujj zöld ág zöld levelecske nyitva van az Aranykapu csak bújjatok rajta..."
      Nincs itt rákattanva senki senkire. Pusztán kőkemény tényekről - ha úgy tetszik a sokszor igen fájdalmas valóságról, igazságról - van szó. Az hogy Tom Hanks - rendező vagy sem - "valaki", és egyébként meg zsidó - tény. Kit a fenét érdekel végidőben a 6alom adópolitikája amikor a testi-lelki megmaradásról van szó. Hamarosan kiderül hogy semmit sehová sem lehet átvinni: őscár-díjat, dollármilliókat, 6almat, pozíciót, kontra-szelektáltként kapott hírnevet ecetera. Csak és kizárólag az számít - de nagyon - hogy mi az /ön/mérlegelés eredménye. Már régen rossz ha "valaki" azon vacillál hogy mit, miért, hogyan, mennyiért, mikor, kivel és mivel. Ha fogalma sincs arról hogy mi az meghaladni, felülemelkedni és persze ebben segíteni másokat.

      Törlés
    18. (a "tudomásom" szerinti legpontosabb definiciók következnek az alábbi szövegben..)
      .....
      "Könnyű nekem", hogy a "karma" "pofonja" még ezen életemben megtalált, igy könnyebb összekötni a pontokat vonalakkal..

      "Zs" mint zsiráf: a dolgok sziv felőli megközelitésének hiánya
      "C" mint "szi"- gén (gány): a dolgok ész felőli megközelitésének hiánya

      Az egyik az agy felől hat rád (b*sz át), a másik a sziven keresztül.

      Nem okvetlenül "faj"-függő (hajlam erős, de vannak kivételek)

      (leforditom): bank és segily tipusú emberszabású.
      *****
      Ennyire maszatolni viszont fölösleges.. Tom Hanks többet adott az "ember-"I"-ségnek", mint az legtöbben fel tudnátok érni.

      uff.. én beszéltem.

      Törlés
    19. A Tom Hanks "típusúakat" már évekkel ezelőtt megpróbálta megmenteni a Teremtés - elismeréssel, ajándékokkal is. Sajnos - mint bebizonyosodott - nem igazán lehetett őket rábírni a lélekminőségük megváltoztatására. A farkasból nagyon nehezen, vagy sehogy sem lesz BirKa - pláne BÁRÁNY. Elvileg persze nem számít hogy "honnan jött" - pl. milyen származású, vérvonalú - egy ember. A kevés kivételtől eltekintve a tények azonban azt mutatják hogy mégis csak számít. Magyar, madár lélekminőségűvé nem igazán válnak a zsidók, cigányok és egyéb országfoglalók.
      Akkor nézzük Tom Hanks esetét. Teljesen egyértelműen egy magyargyűlölő film főszereplője Budapesten valamely C-ion-ista szekta megbízásából. Brad Pitthez /a Z-war esete/ hasonlóan a magyarok "pokolra-juttatásában", lehúzásában vesz részt ami egy ősi "program" - a normál Teremtésbe mindig belepiszkálók óhaja. Nem hallani róla hogy T.H. lemondott volna pozícióiról, vagyonáról stb., hogy "valakiből senkivé" vált volna. A szabadkőművesség amúgy meg - Istent játszva - lefed mindent. Ezért is vannak köztük un. "rossz-fiúk-lányok és jó-fiúk-lányok". Rossz zsidók vagy jó zsidók persze nincsenek csak szerep-játékosok. Egyazon önző 6almi célért, az emberiség ellen küzdenek vállvetve a "démonkratikus > diktatórikus spektrum" lefedésével.
      A teljes vallási, politikai, gazdasági, médiabeli, katonai, tudományos stb. "elit" úgymond "kiválasztott" - az utolsó bakáig. Ez látnivalóan az akarva-akaratlan is megtörténő Szét/h/-választás a végidőben. Ha egy ember már elindult az "úton" az megmutatkozik a belső rezgés-minőségében - azt a Teremtés már méltányolja a mérlegelés során. Mert látja hogy az illető még elérheti az aranykori szintet. Ezért is - az ilyen emberek miatt - van az un. "kegyelmi idő" megnyújtva. Különben már régen meg lett volna a Föld tisztítva. A teremtést megrontó, elrontó 6almasok megint csak nem hiszik el hogy nem győzhetnek. Mert ha győznek akkor - mint 13 ezer éve is - jön a tabula rasa majd az újrateremtés. Azokkal a magyarokkal akiket most éppen eltüntetni igyekeznek. Egyedüli esélyük az aranykori magyar lélekminőségűvé válás, az úgymond Vízöntő-emberré válás. Ami persze egy a "valakiből senkivé" válással, minden illuzórikus materiális dologról való lemondással.

      Törlés
  10. "A hollywoodi őscáros filmes-kotyvalék 3. része"

    Melyik filmről van szó, Kerion?
    Amúgy a Holnapoliszt (Tomorrowland) nagyon ajánlom, főleg a vége miatt (bár nyilván ez is tele volt malterral).

    *Richie Gecko*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, arra gondol Kerion, hogy ugyanaz az ember írt 3 regényt, amiből ez a 3., amiből film lett.
      De a 3 film és a történetek nem alkotnak trilógiát.
      A 2. a Da Vinci-kód, a 3. az Inferno, az elsőt nem tudom.
      Szer Elem

      Törlés
  11. Krion és nem is néz! Én speciel utóljára gibbon filmjét néztem moziban ahol mazochista módón mutatja be Jézus megveretését...rosszúl voltam szédültem hánytam a filmtől. Kell ez nekem? NEM még látványnak se mert képei nem kell hogy elmémbe ivódjanak...

    Jézus ha megis váltotta az addigiakat mégis egyfajta MINTÁUL jött. Hiszen Ő mondta (?) hogy "orvos a betegnek kell " - hát odaszületett ahol a legtöbb a beteg.

    Azért már nem bánnám ha befejeződne a szivatásunk.

    VálaszTörlés
  12. Tök jó!

    http://index.hu/tudomany/til/2015/06/05/tenyleg_mashogy_forog_a_viz_eszakon_mint_delen/

    ... bár szerintem nem a Föld forgása miatt van ez, hanem a dualitásból eredő mágnesesség, és a világegyetem alapvető spirál-működése miatt.

    VálaszTörlés
  13. Ajánlom megnézésre a videókat, érdemes időt szakítani rá !

    A tudat, a megvilágosodás ékköve - Csöpel láma- :
    Túlzsúfolt tudatunk......de mivel is töltjük meg?...... Minden történésünk kizárólag attól függ, hogy a tudatunkban mit csinálunk és pont a meditációra nincs időnk?...megfojtanak a saját reakcióink, elképzeléseink és szokásaink, vélemény, nézet, fogalom,... miért is rövidült az időnk?

    https://www.youtube.com/watch?v=FdZmJCjw0AE&list=PLRwv6NdojsgbcDqDGOcJSVvRSkw53idk-&index=12


    Az indítékok, okok, szándékok / rendbetétele/, ....eredménye, visszahatása a cselekvőre..... tett-ok-gyümölcs, vadak az indítékaink, nem igen uraljuk, AUTOMATIKUS VÁLASZ , impulzusok erősségén nem igazán tudunk változtatni, felépített szokások, elvárások és félelmek dominálnak,...nyerés-vesztés,...elismerés-elmarasztalás,...

    https://www.youtube.com/watch?v=wHK2raX6VN4

    Letölthető tanítások:...:

    http://buddha-tar.hu/letoltheto_tanitasok

    News

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Laár András előadása-TUDATOSSÁG A MINDENNAPI ÉLETBEN, tudat felszabadítása a téveszmékből, nemtudásból, kicsit Besenyősen :))):

      https://www.youtube.com/watch?v=wQd9qlxUge4&list=PLvEQn5XRFS5-vy_MRA9shqQ0kPYo63ds6

      News

      Törlés
    2. MAGunk után menjünk ne a nemzetközi zsidó után - bármit is mond. A magyar esetleg meghallgatható...
      Nem "mindennapi élet" van hanem végidei élet - vizsgaidőszak. Már a tudatossággal is baj van, mert az a direktben erőltetett illuzórikus "valóságot", a spontaneitás-nélküliséget jelenti. Holott semmit sem kell tervezni, tudatosan, egoisztikusan akargatni. Semmi sem az aminek látszik. Tehát a nem akarásnak sem a nyögés, hanem igenis a "feltámadó üdvözülés" a vége. A belső hangra, késztetésre - ha úgy tetszik a "szent szellemre" - kell figyelni, az minden percben eligazít, az egyedüli helyes úton, cselekvési metódusban tart.

      Törlés
    3. Kerion, jó kis "szent szellemed" lehet, hogy állandóan a zsidózás körül forogsz mint mókuskerék.
      Két gondolat között milyen az igazi arcod?... ...nekem már felfordúl a gyomrom, hogy minden hsz.-edben ezt olvasni,....azaz, vagyis..... az eredmény az elolvasása után nem a harmónia lesz, hanem a hányinger, vagyis a szándékod, az indítékod nem abba az irányba mutat!

      Egyszer egy ember elment a városba. Sétált az utcán, nézte a járókelőket. Rettentő biztos volt magában, és mindenkit önmagához hasonlított. Ebben is talált hibát, abban is. A hasonlítgatásból mindig ő maga került ki győztesen. Felfigyelt arra, hogy az emberek nézik őt.

      Mesék nekünk, önmagunkról:

      Jól megnézik, még rá is mosolyognak. "Úgy látszik, ők is észreveszik, milyen különleges vagyok" gondolta, és önbizalma még nagyobbra nőtt. Így ment, peckesen, büszkén. Egyszer csak meglátott egy kirakatban egy tükröt. Gondolta, rámosolyog ő is erre a gyönyörűségre, akit mindenki úgy megcsodál. Odaérkezett a tükörhöz, belenézett - az arca csupa korom volt.

      A legalapvetőbb elmeállapotunk - még az 'énünk' létrejötte előtt - a teljes nyitottság, szabadság és tér, ami most is megvan bennünk, és mindig is megvolt. Vizsgáljuk meg példa okáért hétköznapi életünket és gondolatmeneteinket. Mikor meglátunk valamit, akkor az első pillanatban egy hirtelen észlelés játszódik le, amelyben semmi következetesség vagy fogalomalkotás sincs. Egyszerűen észleljük a dolgot a nyitott térben. Ekkor azonnal kétségbeesünk, és sietve hozzá akarunk valamit adni ahhoz, amit látunk. Nevet akarunk adni neki, be akarjuk skatulyázni, osztályozni, sorolni. A dolgok ettől kezdve alakulnak ki fokozatosan.
      Ez a kialakulás nem ölt szilárd alakot. A kibontakozás csak látszólagos, káprázatszerű, és nem más, mint az "énünk"-be vetett tévhitünk felépülésének folyamata. A zavaros tudat hajlamos önmagát egy szilárd, tartós dolognak látni, azonban a valóságban nem más, mint események, irányultságok gyűjteménye....

      Amára

      Törlés
    4. Van akinek a körforgás végén egész egyszerűen az a dolga hogy leleplezze a hazugot. Hogy rámutasson a kérlelhetetlenül madárgyűlölő kéretlen úrságfoglalóra. Azért hogy megmentse tőlük a még ingatag lelkeket egy sokkal jobb világ számára. A megítélő ni-biru nem tehet róla hogy az a gonosz aki a vaskorvégi "valaki" - 13 ezer év után megint csak.
      Az /zs/index szerint magyar játssza a főgonoszt a starwars legújabb 7. részében. Adam Driver/"Mada Vezető" dublőrje is magyar - pontosabban Toth. Akkor most ki a gonosz ? Az a magyar-e aki erre a magyargyűlölő hollywoodi vakoló-mágiára rámutat, vagy az a zsidó aki magyarság negatív kontextusba való helyezését zsigeri gyűlöletből naponta gyakorolja.

      Törlés
    5. Dolga???....nehogymá....ez egész érdekes,akkor PI is jól csinálja a dolgát/ a leleplezéseket, stb,... ö fel is esküdött a nemzetvédelemre legalább, ....de mindegy is, minden megy a maga mentén nemde?...tett-okozat-gyümölcs ....,...amúgy mindenkinek a maga dolga mit tesz és viszi a pálmát is majd utána.
      GA

      Törlés
    6. "Legyen néktek a ti hitetek szerint."

      Törlés
    7. "Legyen néktek a ti hitetek szerint."bővebben:

      „ Amikor tiszta szívvel és üres elmével letérdelsz, hátrahagyod a karmád, egy pillanat erejéig felébredsz. Az elme „varázsa”, miszerint képes tartalmát megvalósítani, csak idő és befektetett energia függvénye. Bármi lehetséges. Kifordítva; ha valami „nem tervezett” vagy „nem tetsző” történik az életedben - jelentkezzék az eseményként vagy személyként– és nem világosak előtted az okok, akkor nézz mélyen magadba, mert MINDEN belőled fakad. Ha olyan dolgokat tapasztalsz melyekkel nem értesz egyet, ne harcolj ellenük. Ha olyan emberekbe botlasz akik „másképp gondolják”, ne vitatkozz velük. Az egyetlen helyes dolog amit tehetsz, hogy kiüríted az elméd, így kerülve birtokába a valódi bölcsességnek. Csak így tudod megváltani magadat és a világot, tartson bármeddig ....ez az Út! ”

      Törlés
    8. (köszönöm.. valahol-valamikor még találkozunk.. )

      Törlés
    9. ".....A test, beszéd, és tudat az emberi élet "viszonylagos állapotát" képviseli, ám egyben az ember időn és cselekvésen túli eredeti állapotának a megnyilvánulása, vagy tükröződése is. Azonban anélkül, hogy egyszerűen ellentétekre egyszerűsítenénk a kérdést, maga a viszonylagos állapotunk az, amelyen keresztül képesek vagyunk felfedezni vagy felismerni igazi ("eredeti") állapotunkat,
      leginkább olyan értelemben, ahogy azáltal ismerünk fel egy tükröt, hogy megfigyeljük, mi tükröződik benne. ........a "tanítás" a tudás közvetlen átadása, azaz olyan ismeret, tudomás, amely az eredeti tökéletesség "állapota" valami belső és ezért minden egyénben mindig jelenlevő. Mégsem ismerjük a tudásnak ezt az állapotát mindent elborító tudati szokásaink vagy megosztott látásmódunk miatt, amely adott környezetünk megítélésére irányuló hajlamunkban ölt testet. a tanítás nem kívánja tőletek, hogy megváltoztassátok vallásotokat, filozófiátokat, vagy filozófiátokat, vagy ideológiátokat, sem azt, hogy valami mássá váljatok, mint amik vagytok. Csak annyit kér, figyeljétek magatokat és fedezzétek fel a ketrecet, amit ti magatok építettetek összes meghatározottságo-
      tokkal és korlátaitokkal. A dzogcsen ill. bön megtanítja nektek, hogyan szabadulhattok ki a ketrecből anélkül, hogy egy másikat hoznátok létre azért, hogy szabad és független emberekké váljatok." Valójában azt tanítja, hogyan nyerhetjük vissza a létezésnek azt a szabadságát, amellyel képességeink szerint mindannyian rendelkezünk. A "szabadság" ebben az esetben olyan állapotot jelent, amelyben az embert többé már nem uralja a kettősség, az ítéletek, a szenvedélyek, és bármi, amiben hisz. Felmerülhet a kérdés: De akkor mi marad az emberből? "Az, ami az ő igazi kincse: a tiszta jelenlét, a makulátlan világosság, ami olyan, akár a tüköré, amely mindent visszatükröz."

      News

      Törlés
    10. Az idézet: Csögyal Namkhai Norbu :A TÜKÖR c.könyvéből
      TANÁCSOK A TUDATOS JELENLÉTHEZ

      22 oldal - letölthető: http://hu.scribd.com/doc/200112666/Csogyal-Namkhai-Norbu-A-Tukor#scribd
      vagy a canadahun-ról

      News

      Törlés
    11. Mint látjuk van akinek az a dolga hogy körömszakadtáig védelmezze a magyarok idegen rabszolgatartóit a magyarok ellenében - míg másnak meg persze más a dolga.

      Törlés
    12. (köszönet, canadahunról működik arckönyvvel is)

      Törlés
    13. "Csögyal Namkhai Norbu :A TÜKÖR"
      Köszönjük szépen, viszont kívánjuk!

      http://terebess.hu/zen/Veraram.pdf
      http://www.karuna.hu/letoltesek_elemek/india/sankhara_vivchun.pdf

      Törlés
    14. Sziasztok,Fiúk,szeretnék kérdezni pár dolgot.A Párom ajánlotta az oldalt,
      nemrég kezdtem olvasgatni és sok dologgal nem vagyok tisztában.
      Elsősorban a blog tulajdonosától kérdezném,mi a blog rendeltetése esetleg küldetése:felvilágosító,kiútkereső stb..?Megérzésem szerint mintha valakire várnátok aki útmutatással szolgál valamiben!
      06.06.14.44.SZN :8.pont kimaradt!
      Kerion:"Mint látjuk van akinek az a dolga hogy körömszakadtáig védelmezze a magyarok idegen rabszolgatartóit a magyarok ellenében - míg másnak meg persze más a dolga."
      Miért a magyar rabszolgatartó rendben van?Régebben írtad,hogy a zsidó
      romboló, a magyar mátrix-építő,mikor a mátrixból való kilépés lenne a cél.Ezek szerint a magyarok lesznek majd az új nagyhatalom?
      Máskülönben a senki táltos avatárok ezek szerint valakik lesznek?
      A kérdésekre nem szükséges válaszolni,mert a nem válasz is sokat mondó és eddig is olvastam hogy a kényes kérdések válasz nélkül maradtak!!!!
      Beatrix

      Törlés
    15. Üdv,
      jó meglátás: 06.06.14.44.SZN - nem mindenhol adják meg a nyolcast (okát nem tudom), másik verzió szerint : Nyolc, visszalovagolsz
      http://mesebabbal.blogspot.com/2011/10/egy-utat-nyit-hegy.html

      A többire válaszolnak az "illetékesek" :)
      (szerintem: kultiváljuk egymás elméjét-lelkét-szellemét sok szem többet lát alapon 8D , morfogenetikus mező virágokkal és pillangókkal )

      Törlés
    16. nekem ez a blog az egyetlen hely, ahol a feltétel nélküli szeretetet érzem, valamint többet tanultam itt mint a suli 20 év alatt :)
      Üdv:Shíva

      Törlés
    17. Szia.

      Valóban kimaradt, viszont az előadás teljes...magyar-ázatokkal...:)
      (Köszi Zé a pótlást!)

      A válasz nem váráshoz és a (!!!) - hez pedig ez illik:
      https://www.youtube.com/watch?v=2N1gY5XqucM

      Szép Napot!

      Törlés
    18. Szia Beatrix!

      Ha a Párod ajánlotta az oldalt, akkor miért nem első körben Őt kérdezed meg hogy Ő mit lát ebben az oldalban? :)
      De azért válaszolok amire tudok.

      "mi a blog rendeltetése esetleg küldetése:felvilágosító,kiútkereső stb..?"

      A "stb". :)
      Komolyan, meg se tudom fogalmazni. Valami olyasmi talán, hogy kiírni magamból zűrzavaros gondolataimat, amihez néhányan besegítenek. Hol lenyesik a vadhajtásokat, hol még jobban összekuszálják azt ami amúgy is... :))

      "Megérzésem szerint mintha valakire várnátok aki útmutatással szolgál valamiben!"

      Óóóó, voltak itt már látnokok, hittérítők, Materiál Istik, hamis próféták, ésatöbbi. Szerintem rég túl vagyunk már azon a fázison hogy valaki "külső" útmutatására várnánk. Itt mindenki a belső forrásából merít, és azzal etetjük egymást - jó értelemben (általában).

      "eddig is olvastam hogy a kényes kérdések válasz nélkül maradtak"
      Definiáld: "kényes kérdés". ?

      Ez egy tabumentes tér szerintem.

      Törlés
    19. Kedves Beatrix!

      Akármilyen érdekes, ez egy l'art por l'art oldal. Nincs küldetése.
      Ha van is, akkor az egyedül a kérdések feltevése, nem várunk senkire, csak önmagunk megtalálására

      Törlés
    20. Én már találtam magamon valamit. Tegnap a lábamon fogtam kettőt. Csíptek és lakmároztak belőlem, miközben két kézzel szedtem a meggyet, míg le nem pöcköltem őket. :)
      Mondtam már hogy bármennyire is Isten teremtményei, mennyire utálom a vérszívókat? Ha állat, ha hivatalnok?

      Törlés
  14. Csöpel láma - Csepel láma...?

    Más, az előzőhöz:
    http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/06/08/star_wars_7_kaszkador_interju_tronok_harca_bosszuallok_magyarok_a_nagyvilagban/


    Niki

    VálaszTörlés
  15. Párdon az nem Krion hanem Kerion egy e hiánnyal...

    A gibbon meg az a mazochista beteg filmrendező a fene tudja a rendes nevét, azóta is irtózóm a nevétől is...mé nem gibbon vagy ilyesmi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néhányan kritizálták Mel Gibsont és apját hagyományos katolikus hitük és politikai nézeteik miatt, ami az antiszemitizmus és a holokauszt megtagadása vádját is rájuk hozta. Miután megalapozta nevét és anyagi helyzetét a Mad Max és a Halálos fegyver sorozattal, Gibson megrendezte és főszereplője volt az Oscar-díjas A rettenthetetlen című filmnek. A film rendezőjeként ő lett a 6. Oscar-díjas színészből lett filmkészítő, megkapva a Legjobb rendezőnek járó szobrot.[1] 2004-ben a nagy sikerű[2] A passió rendezője és producere volt, a filmben Jézus utolsó óráit vitte vászonra.

      http://hu.wikipedia.org/wiki/Mel_Gibson

      Törlés
  16. Jah ez érdekes: http://goodethungary.blog.hu/2015/05/15/szarnybontok_a_gomb_lenyek_kek_avianok_avagy_a_kozponti_faj_tortenete#comment-form

    VálaszTörlés
  17. Egy kis olvasnivaló. "Helyes" szemszögből érdekes dolgokat mutat(hat) meg.. "nem mondhatom el senkinek..":
    http://mek.oszk.hu/06800/06813/06813.htm

    VálaszTörlés
  18. Kert-magyar hírek:
    Isteni a ropogós cseresznye - legjobb a fáról szedve. A mindennapi vacsora egy tál cseresznye némi meggyel kiegészítve. A krumpli- és borsó-"fronton" az élősködő paraziták meg lettek fékezve. Tegnap újkrumplis-tarhonya volt borsóval, ma borsópörkölt rizskörettel a menü. A cukorborsó 10 cm-es hüvelyében mézédesek a szemek. A mángold - levelestül-nyelestül - maga a főzelékek királya. Fokhagyma-gond egy szál se. A tökfélék - spárgatök, cukkini, patisszon, sütőtök, dísztök - szemlátomást nőnek. A rengeteg babféléről, a 3-féle uborkáról, a csemegekukoricáról már nem is beszélve. A sokféle paradicsom és a paprika feszt virágzik és már megjelentek az apró termések is. A felaggatott - jelenleg 113 darabból álló - "pet-palackos kultúra" is jórészt virágzik már és naponta bővül. A terjedelmes diófán annyi dió van mint még soha. Egyedüli sóhaj egy kis csendes kiadós éjszakai eső - mondjuk 3 naponta. Öntözéssel persze minden megoldható, pontosabban átvészelhető. Apropó a fügefa is virul - lehet hogy amolyan "Biblikusan" - még utoljára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éden-Kert-magyar jelentés az uru-szág másik szegletéből:
      Katalin cseresznyefánk immáron 7 éves, nehézkes indulással mára' már elérte a 5-6 méteres magasságot. Temérdek gyümölcsöt hozott, nem kis örömünkre és másokéra is. Bár még nem érett teljesen, de szemezgetni bőven lehet róla. Szembe vele van egy Van. Porozzák egymást 2 éve. Immáron a Van is termett. Lejjebb a Vantól egy több éven át nem jól fejlődő sárga körte. Az elmúlt évek metszésének hálájaként elég szépen megindult s hozza vackorjait. Felettük egy szilva, öreg besztercei. Évek óta szépen hoz ízes zamatos gyümölcsöket. Nem én ültettem. Aztán ott van a mandulafa, idén, igaz 2 héttel később virágzott mifelénk, de egészségesebbnek mutatkozik mint az elmúlt években. A másik szilva, a Katalin mellett hozta ismét a sudár vesszőket, talán kicsit erősebb lett a metszés, a termés idén is rendben lesz. Nem messze tőle egy birs amit a tyúkudvar ölel körül, de a fa az idősebb. A tyúkudvar áldozata lett egy 6-7 éves őszibarack pár éve. Akkor átültettük egy másik helyre, 3 éve. 'Földlabdával'... meg is szenvedtünk, nehéz volt. Túlélte, 1évet, 2évet de a 3. éve szenvedés lett. Hozott egy 'utódot'. Mivel ez a hely már nem kert, hanem udvar rész, az elmúlt években került ide szilva, alma, meggy (helybeli oltás), füge, körte s még egy alma. Feljebb egy sárgabarack, alma aztán jön egy meggy. Kicsit távolabb egy kajszi, múlt évben - 4 éves - szépen hozta a gyümölcsöket, de idén valami megtámadta, levélfonnyadás. Utánajárás szerint baktérium ami elzárja a vízutánpótlást. Gyógyítás alatt. Sok ilyen fa halt meg a környéken, sajnos. Na és akkor van még egy... egy hársfa. Külön története van, valamikor pár éve befészkelte magát valami 'idegen' s körberágta a belsejét. Gyógyítás, gyógyítás és hozott alatta egy kis hajtást, operáció, sebgyógyítás és kérgesítés folyamatos hatásaként új életre kelt. A vásárolt rózsák többnyire szagtalanok, de a vadhajtások meghagyása után - igaz 2 színű a rózsabokor - de már illatok is terjengenek. Minden évben folyamatosan hajt a nadálytő az északi oldalon. Ippen nemrég, teliholdkor 'dobta le' felesleges leveleit s állította hadrendbe magát a család érdekében. A lándzsás útifű - főleg a kapáltabb területeken - nagy vaskos leveleket hozott. Nem volt nehéz elérni a kívánt mennyiséget az egyfajta 'szer'-hez.

      Törlés
    2. Kamillatöveket óvom már egy ideje, csak 'ide nőttek', kicsit útban is vannak, talán ősszel átrakom őket valami jobb helyre, bár ők jobban tudják hol a jó helyük. Eper és ribizli ... pirosló gyümölcsöket kínál immáron pár hete, de a ribizli csak most fog igazából megindulni. A málnának még több idő kell, de hajt ott is ahol nem kéne'. Egresnek is kell még egy kis idő. A borsó szemes, borsófőzelék és friss levesnek való anyag. Hagyma már javában ontja az ízeket magából, a répa, a zöldség, a saláta, a zeller, a babok is erősen virulnak. Az uborkának már fel kellett húzni a hálót, hadd fusson, amerre akar. A tök, az meg csak hadd fusson arra a szomszéd fele, szabadon. Úgy sincs ott semmi. A csicsókának egy részét is fel kellene falni mert elnyomja a szőlőt. Az ültetett Pannónia kincse nehezen növekedik, de ez mindig is így volt errefele, hiába , 26méter a víz. Ellenben a ledugott, gyökereztetés nélküli kecskecsöcsű és törökverőek - miből az utóbbi a ház előtti kerítés oldalt hivatott behálózni - élnek s virulnak. Ebből azért egyet a Buksi elintézett az erős vizeletével.
      A házilag eszkábált fóliasátorból már hiányzik a retek, de nevelkednek benne a palánták, amiknek nagy része már kitelepítésre került. Vannak paradicsomok, helyben nevelkedtek és vannak hozottak is, melyek a téllel dacolva, de útirányt vettek az égnek magról felcseperedtek minden gondozás nélkül. Velük nagyon számolunk. Fokhagyma is ellenállt a télnek, száradnak a levelei, lassan ki kell szedni őket mert már nem ott a helyük. Karalábé... a mai locsolás kellett már nekik nagyon, mert nehezen viselték a kiültetést, de van még víz az 1000literesekben, nem sajnáltam. 2 napja aktív eső volt itt felénk, minden újratöltődött. Krumplibogár az van. Pedig összenyomtam rengeteget... a petéjükkel együtt. Ezt is behozták nekünk a 20. század elején, mert addig nem volt.
      A diófába oltott gombaspóra a múlt év ellenére idén nem dicsekedett magával, a fene tudja min sértődött meg... talán van oka. :-)

      Édenkerti jelentés vége, Pilis-Gerecse környék, 2015.
      Fecu

      Törlés
    3. Fecu, szép az a környék köszi a "jelentést" az Édenkertből. Erről az Éden-panzió jut eszembe Szilvásváradon - ahol egyszer megszálltam. Szóval a természetben/kertben lenni csodálatos. Mindig feldobja az embert, még ha munkával is jár. Sokszor észre sem venni és eltelt vagy 3 óra. Pláne feldob amikor már itt a termés - mint most is - borsó, mángold, cseresznye, meggy, melyeket szinte naponta kell szedni. Rengeteget elajándékoztam és persze le is fagyasztottam télire. Semmit sem adok el pénzért és ez külön jó - nagyon feldobja az embert.
      A diófalevél-komposztdombon találtam egy kis magoncot amit elültettem, most kb. 30 cm magas. Nagyon szeretem, ő a jövő fája. Van 2 mogyoró bokor ami szépen nő, már jó méteres. A facsemeték - 1-1 alma, körte, barack, szilva és több meggy is már elég nagyok és lassan majd termőre fordulnak. A nagyobb gyümölcsfák: 1-1 diófa, cseresznye, meggy, alma, füge. A veteményes szanaszét van a 820 m2-en ott ahol van napsütés. Korán kelni és kimenni a kertbe amikor éppen csak feljön a Nap - valami csodálatos, szinte a szerelemhez hasonlatos.
      Szeged-Gyálarét - a Kárpát medence legmélyebb pontja.

      Törlés
    4. Sziasztok,
      Kerion, én valahogy úgy vagyok ezzel hogy kertbe menni - lehajolni vagy valamit is csinálni - nem munka hanem szent kötelesség. Már csak azért is hogy tudjuk 'mi fán terem a cserebogár'. Az, hogy tudjuk minek mikor van ideje, mit mikor és hogyan kell csinálni az EMB-ER alapvető feladata. Enélkül elvesztjük azt az egyensúlyt amivel a napi világ is szembeállít minket a nap 24 órájában. Ugye ez így van? :-) Az egyensúly meg nagyon fontos, s ezt nem csak a Csillagok háborújából tudjuk, hanem csak fel kell pillantani az égboltra. Na ott lehet látni a nagyobb szintű egyensúlyt, csak le kell tudni hoznunk, ide a Földünkre.
      Június második felében mindig kint vagyok napfelkeltekor, mivel mi egy medencében lakunk - olyan a falu mint a Nagy Magyarország kicsinyített mása, Duna - Tisza egybefolyik, s erről most eszembe jut Petőfi, meg után a kis Túr... talán még ez is fellelhető. Szóval ha nálunk felkel a Nap akkor nyugati dombokat világítja meg elsőként s halad át a napfény a keleti részekre... Igen, ez olyan valós SZER-ELEM. Egy magasabb rendű ELEM, amit nem Volt-ban mérnek...
      Fecu

      Törlés
  19. Lazuljunk..
    Ha minden jól megy, akkor délután élesedik egy poszt.
    Az értelmét forditottam, ahogy én-most értem (nem pedig szó szerint).
    Legyetek jók..

    VálaszTörlés
  20. A MH tábori főrabbija K.S.:

    https://www.youtube.com/watch?v=UT4IK1E_Mx8

    Tátámmm....

    VálaszTörlés
  21. Egykis öltönykés szúrkapiszka:
    http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/meghekkeltek_plakatkampanyt_szombathely

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://hvg.hu/itthon/20150612_Pinter_uj_otlete_napszamosnak_lehetne_ige

      Törlés
    2. Cöhh... a Közmunkás mifelénk amúgyis mezőgazdasági idénymunkát végez künn a pusztában. Úgyértem... nagyrészük.
      Oszt a Pintér bácsi javasolása szerinti csimbókolás eddég is megvót. Hisz ha a adott csóka nem bólogatott hevesen (és mosolygott hozzá hálásan), akkó még a létezésből is ki vót tiltva. Mer' merészelte a adott hivatal/személy tekintélyét/Ego-ját arconcsapni. Az meg azé' mégse járja manapság.

      Törlés
  22. Aki érti-érti, aki meg nem- annak hiába is MAGYARáznám..:
    http://www.origo.hu/kultura/egyfelvonas/20150612-szinhaz-poszt.html

    VálaszTörlés
  23. Baráth Tibor: A magyar népek őstörténete (részlet)

    A szemitákkal való őshazai küzdelmeink mérlege

    Ez a mérleg a magyar népek szempontjából csakis veszteséget mutat. A szemitákkal való fegyveres küzdelmek kora Kr. e. 1500 táján kezdődött s egyre nagyobb méreteket öltve A.D. 650 táján fejeződött be. Ebben a több mint kétezer éves küzdelemben az asszír (Kr. e. 1200-Kr. e. 612) és a perzsa idők (Kr. e. 550-Kr. e. 330) nyolcszáz esztendeje jelzi a legkegyetlenebb korszakot, a magyar ajkú népek legnagyobb szenvedésének idejét.
    Mivel a két fél — a földműves árják és a nomád szemiták — között a küzdelem látszólag a termőföldek birtokáért folyt, amelyeket a nomádok igyekeztek a földművesektől elhódítani, több szakember abban jelöli meg a keleti történet mondott kétezer évének értelmét és vezérfonalát, hogy ott egy nagyszabású gazdasági küzdelem zajlott. Kétségtelenül igazuk van a materialista felfogású historikusoknak, amikor a keleti történelem gazdasági vetületére nyomatékkal rámutatnak. De ez a magyarázat egyoldalú, téves és semmiképpen sem kielégítő, mert eltereli a figyelmet a lényegről. A történelem ugyanis nem a föld története egymagában, hanem főleg és elsősorban a rajta élő embereké, népeké és nemzeteké.
    Mi, akik a történetet népi vonatkozásaiban fogjuk fel, úgy latjuk, hogy a földműves életformájú népek árja fajú magyar népek voltak, a nomád életformájúak pedig szemita fajú asszírok és zsidók. Így hát a kétezer éves küzdelem értelme tulajdonképpen e két emberfajtának — árjának és szemitának — a küzdelme, amelyben a szemita állandóan a támadó, az árja állandóan a védekező fél. Mivel a szemita katonailag erősebbnek bizonyult, vérengzőnek és kegyetlennek, a küzdelem az árják bukásával végződött. Ennek során elpusztult az őshazai magyar népek politikai szervezete Assurban, Babilóniában, Hétországban, Kánaánban, Főníciában, Egyiptomiban és utóbb Médiában és Parthiában is. A legsúlyosabb következmény pedig az lett, hogy a magyar népek népi állománya hihetetlenül nagy méretű veszteséget szenvedett s az életben maradottaknak oda kellett hagyniok hazájukat.
    A keleti magyar népek katasztrófája a legnagyobb katasztrófa, amely lejátszódott a világ történelmében!

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
  24. Cselekvés...

    Ardzsuna így szólt: Egyaránt dicséred a tettekről való lemondást, ó Krisna és az önzetlen cselekvés (Karma) jógáját is. Kérlek, mond meg határozottan, hogy e kettő közül melyik a hasznosabb. (Bhagavat-gítá (5.1))

    A Magasztos Úr így válaszolt: A lemondás és a cselekvés jógája egyaránt a lelki üdvösség eléréséhez vezet, ám a kettő közül az önzetlen cselekvés jógája magasabb rendű. (Bhagavat-gítá (5.2))

    Tudnod kell ó erős akaratú, hogy aki vágy és ellenszenv nélkül cselekszik, mentesen a kettőségektől (ellentétpároktól), az szüntelenül lemondásban él, boldogan és függetlenül az anyagi kötelékektől. (Bhagavat-gítá (5.3))

    Ó erős akaratú! A lemondás magában véve, a cselekvés jógája nélkül csak szenvedést hoz. A jógával összekapcsolódó bölcs gondolkodó gyorsan eléri az Abszolútot. (Bhagavat-gítá (5.6))

    Én valójában nem teszek semmit; így gondolkodik az, aki a jóga által összekapcsolódott az igazsággal, miközben lát, hall, érint, szagol, eszik, jár, alszik és lélegzik. A beszéd, ürítés, elfogadás és elutasítás, a szem kinyitása és behunyása közben állandóan tudatában van annak, hogy csupán az érzékek foglalkoznak a tárgyaikkal. (Bhagavat-gítá (5.8-9))

    A testet öltött lény valójában képtelen az összes tettről lemondani. Ezért mondják azt, hogy az igaz lemondó az, aki a tettei gyümölcséről mond le. (Bhagavat-gítá (18.11))

    Az előírt kötelességeket sohasem szabad feladni. Ha valaki az illúziótól megtévesztve mégis megválik tőlük, lemondását a tudatlanság művének mondják. (Bhagavat-gítá (18.7))

    Aki testi és mentális szenvedéstől tartva adja fel előírt kötelességeit, annak lemondása a szenvedély kötőerejében van. Az ilyen tettektől való tartózkodás soha nem hozza el a lemondás eredményeit. (Bhagavat-gítá (18.8))

    A tudás művelése jobb a puszta gyakorlásnál, a tudásnál azonban jobb a meditáció. A meditációnál pedig a tettek gyümölcseiről való lemondás, mert a lemondás azonnali békét eredményez. (Bhagavat-gítá (12.12))

    Aki minden cselekedetét ragaszkodás nélkül, a Brahmanban (Abszolútban) hajtja végre, azt nem érinti bűn, miként a víz sem érinti a lótuszlevelet. (Bhagavat-gítá (5.10))

    „Ennek elérése (Brahman) után a pillanatnyi (Karma) nem tapad, a korábban felgyülemlett (Karma) pedig megsemmisül, amint ezt kijelentik. „ (Védanta-szútra (4.1.14))

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
  25. A Bhagavad Gíta a körforgáson belüli tenni valókról szól és a nem magáról a végidőről. Mankót ad a majdani kilépésre a "földi pokolból", erre utal az un. meditáció is ami egy direkt tevékenység. Az út végén történő feltámadáshoz azonban nincs szükség ilyesmire, sőt az egoista erőltetettsége valaminek - pl. meditáció, asztálprojekció stb. - éppen hogy akadályozó tényező. A végidőben - normálisan - minden spontán történik a szeretetelvűség okozta belső rezgés-növekedés hatására.
    Mátyás király is "valaki" volt, de nem a végidőben hanem jó 500 évvel előtte. Szóval a mostani történések alatti viselkedés nem vethető össze a múltban történtekkel - amikor a magyar természetesen harcolt, vagyont gyűjtött ecetera.
    Senki magyar nem fog a szemitával harcolni a végidőben, nem fog lesüllyedni a gyűlölködő szintjére. Meghaladás és felül-emelkedés van a zsidón - egyáltalán az utóbbi 300 évben általa kreált illúzión. Akik harcolnak azok a szemiták - egymást irtják. Ha Magyarországon például "polgárháború" lenne az a zsidók egymás közti harca lenne gyűlöletből egymás ellen a maradék koncért. Mert már csak ők birtokolnak - bármit is - Magyarországon. A maszopos zsidók harcolnak a fidesznyik zsidók ellen melybe még persze elempés-jóbikos-"magyar-hajnalos" zsidók is beszállnak. Egyébként is ez folyik az un. politikában, csak a vég közeledtével elfajulhat. Hiszen a sarokba-szorítottság - felemelkedni nem tudás - sajnos mindig eszement dolgokat szül.
    Az utóbbi években a magyar - belső sugallatra, késztetésre - spontán került ki teljesen a 6alomból meg minden egyébből ami az illúzió része. Mindenki láthatja hogy a "zsidó-magyar" Szét/h/-választás maradék-Magyarországon a legelőrehaladottabb. Pontosan azért mert a korszakváltás és minden egyéb is innen fog kiindulni, méghozzá a magasan rezgő magyar és nem az alacsonyan rezgő zsidó vezetéssel. A Föld a Kárpát medencében tisztul meg legelébb az élősdiektől, hogy aztán innen - a földre szállt Táltos/Mén/Men-ny-országból/úrságból indulhasson el a már "magyar" Szeretet-Királyságok kora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért az felemelő tud lenni, ha az ember a saját kertecskéjében (éden kertjében) a termés érdekében (lehetőleg karma mentes eszközökkel) időnként kártevő mentesít ...Csak meg kell HAL(la)ni a módját...;)
      (Persze mikor a kártevőknek már nincs mit elpusztítaniuk, akkor elő szokott fordulni köztük némi kannibalizmus, és idővel tovább is állnak...Csak olyankor mindig az a kérdés, hogy mi marad utánuk, mi marad az utókornak? (Ha valóban végidő van, akkor ez persze kevésbé érdekes...))

      u.i.1: Nem ilyen megfontolás mentén tettem be az idézeteket, de így is jó...:))) (Saját történések)
      u.i.2: Kívánom, hogy legyen igazad, de mint sokszor, most is van bennem némi hitetlenség (ahogy az a válaszomból is kiolvasható)...
      u.i.3: Mátyással jól ráéreztél valamire... Nagy királyaink tetteit a Bhagavat-gítán keresztül sikerült megértenem...:)

      Szép Napot!

      Törlés
  26. A meditáció egy elmenélküli állapot. A meditáció a tiszta tudat egy állapota, tartalom nélkül. Általában a tudatodban túl sok a szemét, épp úgy, mint piszkos tükrön a por. Az elme egy állandó csúcsforgalom; gondolatok, vágyak, emlékek, ambíciók haladnak át rajta, egy állandó csúcsforgalom reggeltől estig és még akkor is működik, amikor alszol. Álmodik. Még akkor is gondolkodik, még akkor is aggódik még akkor is nyugtalan. Készül a következő napra. A felszín alatt a készülődés ilyenkor is tovább folyik, ez a nem-meditáció állapota. Ez épp a meditáció ellentéte.
    Amikor nincsen forgalom, amikor leáll a gondolat…. egyetlen gondolat sincs, egyetlen vágy sem mozdul, amikor tökéletesen csendben vagy… Ez a csend a meditáció. Ebben a csendben ismerheted meg az igazságot, soha máskor. A meditáció egy elmenélküli állapot! Az elmén keresztül sosem találsz rá a meditációra, mert az elme állandósítja magát. Csak akkor találsz rá a meditációra, ha félreteszed az elmét, azzal hogy közömbös vagy felé és nem azonosulsz vele. Ha látod a gondolatfolyamot, de nem azonosulsz vele, nem gondolod, hogy az én vagyok. A meditáció annak a tudata, hogy én nem az elme vagyok. Amint e tudat egyre mélyebbre hatol benned, lassanként lesz néhány pillanat; a csend pillanatai. A tiszta űr pillanatai. Az átlátszóság pillanatai. Olyan pillanatok, amikor semmi sem rezdül benned, minden mozdulatlan. Ezekben a rezzenéstelen pillanatokban tudni fogod, hogy ki vagy Te és megismered a lét misztériumát. És ha egyszer megízleled ezt a néhány csepp nektárt, hatalmas vágy jelenik meg benned, hogy minél inkább elmerülhess benne. Ellenállhatatlan vágy jelenik meg benned, egy óriási szomj. Tűzbe jössz. Ha megízlelted a csönd, az öröm a meditatív állapot néhány pillanatát, akkor azt szeretnéd, hogy mindig ebben az állapotban legyél, egyfolytában… És ha pár pillanat lehetséges, akkor az jó... Lassanként egyre több pillanat jelenik meg, ha egyre ügyesebb leszel, ha megtanulod, hogyan ne azonosulj az elmével, hogyan maradj távol és független az elmétől, amint megtanulod a közted és a gondolataid közötti távolságtartás tudományát, egyre inkább eláraszt a meditáció. És minél inkább eláraszt, annál inkább átalakít. Eljön a nap, a nagy áldás napja, amikor a meditáció a természetes állapotoddá válik. folyt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az elme nem természetes. Az sosem válhat természetes állapotoddá. A meditáció olyan természetes állapotunk, melyet elveszítettünk. Az elvesztett paradicsom. De ez a paradicsom visszaszerezhető. Nézz egy gyerek szemébe és roppant csöndet és ártatlanságot fogsz látni. Minden gyermek meditatív állapotban érkezik, de meg kell ismerni a társadalom módszereit. Meg kell tanulnia gondolkodni, kalkulálni, érvelni, vitatkozni, meg kell ismernie a szavakat, a nyelvet, a fogalmakat és lassanként elveszíti a kapcsolatot saját ártatlanságával. Beszennyezi, megfertőzi a társadalom. Egy hatékony gép lesz belőle, többé már nem ember. Mindössze ezt a korábbi állapotot kell visszanyerned, ezért amikor először találkozol a meditációval, meglepődsz, mert megjelenik benned egy erőteljes érzés, hogy Te ezt ismered már valahonnan. És valóban jól érzed, Te ezt ismerted már valahonnan. A gyöngyszem elveszett a sok szemét alatt… de ha le tudod söpörni róla a szemetet, újra megtalálod a kincset, mert az a tiéd. Valójában nem tudod elveszíteni, csak el tudod felejteni. Mi meditációban születtünk, de aztán meg kellett ismernünk az elme világát. A valódi természetünk azonban továbbra is ott van, valahol mélyen a felszín alatt. Bármikor, ha kicsit leásol, ott találod a friss forrást, ami még mindig folyik. Az életben a legnagyobb öröm, megtalálni ezt. A meditációban felismered, hogy létezik egy belső világ is, melyet fel kell fedezned. Az elme valamilyen célra, valamilyen tárgyra irányul, a meditáció a keresés, hogy megismerd a tiszta vágyakozást. Nem a vágy tárgyát, hanem magát a vágyakozást…..mi a vágy bennem?? ami sok pénzt akar…? ami nagy hatalmat szeretne..? ami híres szeretne lenni…? Mi ez a sóvárgás bennem? Ki ez a vágyakozó bennem…? Mi a természete? folyt.

      Törlés
    2. E vágyakozó megismerése a meditáció, és ha felismered ennek tiszta forrását, megismered Istent. A tartalom nélküli vágyakozás, a tiszta vágyódás, a tiszta láng füst nélkül… az, Isten. A meditáció Istenhez vezet téged, mert legbenső lényedhez vezet….és amikor befelé haladsz, a kör teljes lesz. Csak akkor válsz éretté, amikor elkezdődött benned a meditáció, mindaddig gyerekes maradsz. A játékaid lehet, hogy most mások lesznek; a kis gyerekek kis játékokkal, a nagy gyerekek nagy játékokkal játszanak, de nincsen minőségbeli különbség. Te is láthatod néha, amikor a gyermeked felmászik az asztal tetejére, te pedig a fotelben ülsz…ő azt mondja…nézd apu, nagyobb vagyok mint te! Az asztalon állva magasabban van mint te, és azt mondja, nézd nagyobb vagyok nálad! ….és te csak nevetsz rajta….pedig mit csinálsz te is! Amikor kicsit több pénzed van, nézd csak meg a járásod! Ezzel azt mondod: nézzétek, nagyobb vagyok nálatok!! Vagy amikor egy ország elnöke, vagy miniszterelnöke leszel.…nézd meg a járásod. Mekkora gőggel, mekkora egóval lépkedsz, ezzel azt mondod: én mindannyitokat legyőztem, én ülök a legmagasabb székben. Ezek ugyanazok a játékok. Gyerekkorodtól öregkorodig ugyanazokat a játékokat játszod. folyt.

      Törlés
    3. Játszhatsz monopoly társasjátékot és játszhatod a monopoly-t nagyban is, a világpiacon. Nincs semmi különbség, mindkettő ugyanaz a játék, csak utóbbinál nagyobbak a méretek. Egyszer megérted, hogy miből adódik a gyerekességed.
      A kifele forduló elme…a kisgyerek próbálja elérni a holdat és a legnagyobb tudós is…már el is érte. Nem sok különbség van közöttük, eljutsz valahova kívül….sőt lehet hogy eljutsz más csillagokig is, de ott is gyerekes maradsz….ha el is jutsz a holdra, ugyan mit fogsz ott csinálni?…ott is csak ugyan az leszel! Ugyanannyi hulladék lesz a fejedben, ugyanannyi szent tehéntrágyát cipelsz a szívedben, amikor majd ott állsz a holdon. Semmi különbség nem lesz. Lehetsz szegény ember, lehetsz nagyon gazdag, lehetsz világhírű, lehetsz ismeretlen….nincs különbség, ha az elme nem vált irányt és nem kezd befelé haladni. A meditáció az, amikor az elme saját forrása felé fordul. A meditáció éretté, felnőtté tesz. Azzal hogy megöregszel, nem feltétlenül leszel felnőtt is. Vannak olyanok, akik még 80 évesen is az erőpolitika ronda játékát játszzák, nekik nagyon mély az álmuk. Mikor fognak végre felébredni? Mikor gondolnak a belső világukra is??-------és a halál mindent elvesz majd tőled, a pénzedet, a hatalmadat, a tekintélyedet…semmi nem marad belőlük, nyomuk sem marad. Az egész életed lenullázódik. Jön a halál és mindent lerombol, amit felépítettél. Jön a halál és bebizonyítja, hogy minden, amit építettél csak kártyavár. Az érettség azt jelenti, hogy ismersz magadban valamit, ami halhatatlan. Ismersz magadban valamit, ami túl van a halálon. Ez a meditáció. Az elme ismeri a világot, a meditáció Istent ismeri. Az elmén keresztül megértheted a tárgyat, a meditáción keresztül megértheted az alanyt. Az elme a tartalommal törődik, a meditáció a tudattal. folyt.

      Törlés
    4. Az elmét teljesen lekötik a felhők, a meditáció viszont az ég után kutat. A felhők jönnek és mennek, az ég mindig a helyén marad. Keresd a belső eget, és ha megtalálod, sosem halsz meg, megismered az életet. Amit te életnek hívsz az nem igazi élet, mert az meg fog halni. Csak a meditáció embere tudja, hogy mi az élet, ő megtalálta az örökkévalóság forrását!
      bocsesz...:)!

      Törlés
    5. jah...fenti természetesen idézet, sajnos már nem tudom honnan, csak a szöveget jegyztem le...

      Törlés
    6. Ha teljesen spontán módon kerül "meditatív" állapotba egy ember az nem ugyanaz mintha direkte ego-tudatos módon, előre eltervezetten. Más a belső testi-lelki rezgő állapot minősége. A kundalini "kígyó" felfelé kúszása - hogy végül meg-kör-onázzon - is csak akkor ér valamit ha az az akarattól függetlenül teljesen spontán történik. Különben még igencsak veszélyes is.

      Törlés
    7. Khm... itten vélek ám látni egy csini kis csimbókot.

      Ugyanis. Ha Kerion bátyánk sugalmazását vesszük alapnak akkó... A világban történő izgágáskodásba beleunt csókák nagyrésze (hacsak nem gyön el a ideje a End Game felirat felmutatása előtt) nagy lendülettel fogja lefejelni a azt a bizonyos "tű fokát".
      Csak azér' mer' befelé fordult, és energiáit a saját magában lévő karistolásba ölte, a odakinti jáccódás helyett.

      Kicsit hangzatosabban fogalmazva: Ha én keresem Istent akkó fújhatom. De ha Isten megtanál, akkó... vigyorgás, bódogság, mifene...

      Mivel ezt a gubancot jelen állapotomban nem sikeredik kicsombékolni, így azt kell feltételeznem; valaki megin cinkelt lapokkal jáccik.
      (Persze... előfordulhat, hogy megfényesedek a kérdésben. De lehet az is, nem.)

      Törlés
    8. Sem a magunkban lévő "karistolásba" sem az odakinti "jáccódásba" nem szükséges energiát fektetni. Spontán, a megfelelő - szeretetelvű - módon szükséges ellenben létezni. A jóakaratú "tevést" nem szabad hanyagolni, hiszen az visz előre. Ekkor talál meg a bennünk lévő "Isteni Szikra" és gyújt lángra/táltosít meg.
      Nem az ego szerinti öncélú meditatív vallásos imadömpinggel stb. lehet a Teremtőt megtalálni hanem a mindennapi spontán jó-akaratú, jó-szívű cselekedetekkel. Nincs itt semmiféle "gubanc", tenni kell másokért, hogy önmagunkért tehessünk - ilyen egy-szer-ű.

      Törlés
  27. A Laza:
    https://www.youtube.com/watch?v=KDkrlB6v7OE

    A Rend:
    https://www.youtube.com/watch?v=rAPr6im3V8s

    VálaszTörlés
  28. Ember tragédiája, kimaradt szín:



    Az Ember Tragédiája, XII és háromnegyedik kimaradt apokrif szín: Magyarország


    (Fallal kerített ország. Adam, mint fiatal, brit cégvezető. Terepszemlén. Lucifer mint miniszterelnök; őszülő, pocakos, távolban fényes kísérettel. A háttérben magyar feketemunkások. Enyhén felhős nap, keleti szél fúj.)

    LUCIFER
    Még egy terrorista.
    A túlzott liberális társadalmak szülte csökevény.
    Hát mi végett érkeztél hozzánk,
    Világok megrontója?
    Édes gyümölcsöt remélve,
    Lányainkat elragadva,
    Ha pusztításért
    És munkáinkért jöttél,
    El innen!

    ADAM
    Mindehhez nincsen ingerem,
    Cégemet hoznám és pénzem,
    Lányaidnak munkát adva,
    Vetném meg lábam, te balga.
    Kénytelen adóidat megfizetem,
    Nem csatázok, értetlen.
    Rímbe szedve mondandómat,
    teszem még idegenszerűbbé
    tragikus alkotásotokat.

    LUCIFER
    Mondom újfent, el innen!
    Ne többször e szavakat!

    (Jajszó a háttérben betonozó feketemunkások között. Éva felsikolt, Adam odamegy.)

    ADAM
    Hölgyem, te szenvedsz
    A lábadra dőlt betonkeverő
    Nem szép látvány,
    Jajszavad, mint a villám,
    Csapott engem orcán.

    ÉVA
    Ó, te terrorista, hagyj magamra,
    Távozz földönkről, ládd, nem fogod
    Boldogulásodat itt megtalálni,
    Míg gazdánk máshogy nem rendeli.
    Keress új földet, új urat,
    Ne segíts, ne kísérts,
    Attól nemesb a feladat, ha magam végzem,
    Segítséget majd kapok másoktól,
    Tetőled nem kérnék.
    Ándörsztend?

    LUCIFER
    Látod, Adam?
    Szükség nincs itt rád,
    Szabadságunk bámulhatod csupán.
    Fényes helyeinket elfoglalná bűzös irhád,
    De nem hagyjuk! Nem! Nem! Soha!
    El innen!

    (Évát és Lucifert maga mögött hagyva, Adam elhagyja az országot)

    ADAM
    Intő szavak bárkinek,
    Viszem hát messze hírüket.
    Ah, Éva, csak téged féltelek,
    Mi lesz a sorsod teneked.
    Ha végül nem akad segítő,
    halálra fog nyomni a betonkeverő.


    http://herefold.blog.hu/2015/06/13/az_ember_tragediaja_xii_es_haromnegyedik_kimaradt_apokrif_szin_magyarorszag


    A mű megalkotásának motivációjával és mondanivalójával teljes mértékben nem értek egyet, de a megvalósítás zseniális, visszaköszön Madách szelleme! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fenti versben - ki tudja miért - meg vannak kavarva a dolgok. Nem tudni hogy "vakoló" volt-e az írója, de azok szoktak ködösíteni és szerepeket felcserélni - sokszor szinte követhetetlenül. Jó példa ugyanerre David Cameron Avatárja is. Ahol a Hollywoodban köztudottan magyar "ég népe" éppenséggel a bennszülött-ölő "bőrnyakú" bérgyilkos had és az azt irányító apparátus. Tipikus negatív kontextusba való helyezés - fekete mágia. Az "Ég Népe" persze hogy a Tu/l/rul /jött/ madár/madar/magyar - csak hát nem gyilkos és gonosz, hanem ellenkezőleg, valójában: békés, szeretetelvű és jóakaratú.
      A fent említett "színre" visszatérve Adam persze Mada, tehát nem "brit vállalkozó" hanem madar/magyar újjászületett - az Első "madár" Ember. Lucifer/Fényhozó valójában nem valós személy, hanem egy nem látható késztető erő, amely a siserehadával minduntalan próbára tesz. Egy a "negativitással ébresztő/megvilágosító háttérfény". Az stimmel hogy Adam, mint ELSŐ EMBER "ter/r/orista" / tér-őr-ista / TÉR ŐR, vagyis az az ember aki őrzi a teret. Pontosabban a körforgásbeli 3 D-s rezgéskiterjedésű téridőt, az abba való bezártságot. Azokkal szemben akik belső "rezgés-ügyileg"/karmikusan érdemtelenül próbálnák meghaladni. Nem a 4. D van persze őrizve - az még a 3 D-hez tartozó "láthatatlan túlvilági" részleg - hanem az 5. D. Éva természetesen - mivel Ádám része/ikerlélekpárja - nem mondhat olyat a párjának mint fentebb olvasható. ŐK EG-GYEK. Az is nonszensz hogy Ádám - aki magyar - elhagyja az országot és Évát. Már csak azért sem mert nem brit hanem bennszülött magyar. Egyébként meg nem "cégvezető" hanem mágus, táltos-avatár.

      Törlés
    2. Nem lett szóba hozva, de az oxfordi vakoló miniszterelnök mint "Lucifer/Fényhozó" képtelenség - messze nem olyan kvalitású. Aztán a brit - akárha oxfordi illetőségű - szintén vakoló "jóságos nagyvállalkozó", na ez is mese habbal. Arról nem is beszélve hogy ők aztán ketten valódi ellenségek lennének. Ez meg egyenesen nonszensz, hiszen ugyanazon páholy, /6/alom szerepjátékosai.

      Törlés
  29. Kerionnak nagyonis abban látom igazát hogy az az ember aki spontán nem tud a másik ember vágyára rákapcsolódni és segiteni abban hogy elérje: pl könnyebben felszállni egy tömegközlekedő jármüre cuccokkal - és besegiteni, vagy elcsodálkozik a szép virágomon és ha 2 szál van 1 odanyujtani, stb.

    Amig érezzük a másik vágyát gondolatát vagy bánatát és spontán mozdulunk javára addig bizony MAG népeként funkcionálunk ha csak magunkra gondolunk és többletünkkel csak a mellünket dagasztjuk beee, akkor nem a mag népe vagyunk csávázáskor kirepülünk a szitából mert csirátlan magtalanok vagyunk lélekben.

    Azt pedig veszödség csak elvetni mert semmi sem kél belőle.

    Nem Kerion védelme nem szorúl rá csak értelmezése részemről az irásainak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És abban is igaza van, hogy meg kell különböztetni a kiürített elmével létrejövő, a spontán történő és a direkt csakrás meditációkat.
      (Az utóbbit "én" sajnos kipróbáltam, mert akkor még jó ötletnek tűnt, hogy elKÉPzelve 6-ni tudunk, és így extra KÉPességeink lehetnek...Ma már mindenkit határozottan lebeszélnék róla...)

      Héjas István: India Ősi Bölcsessége (részletek)

      "Egy hindu legenda szerint egy barlanglakó remete előtt megjelent egy istenség és megkérdezte, milyen eredményeket ért el húszévi kitartó és fáradhatatlan ön-sanyargató aszkézis után. A remete nem akarván szégyenben maradni, azt felelte: „Minden valósággá válik, amire rágondolok!” „Úgy legyen!” válaszolta az istenség és eltűnt. A remete nagy szerencsének tartván az ajándékba kapott képességet, kényelmes bútorokat, terített asztalt, finom ételeket képzelt maga elé és ezek ott is teremtek. Ezután jóllakottan leheveredett és a mennyezetet nézegetve eszébe jutott, mi lenne, ha az leszakadna. A következő pillanatban a barlang összeomlott és halálra sújtotta a derék aszkétát. A tanulság: ne akarjon valaki mindenható lenni, ha arra sem képes, hogy megfegyelmezze a saját gondolatait.
      Patanydzsali szerint aszkézissel és a jóga magasabb fokozatainak gyakorlásával különleges képességek (sziddhik) is kifejleszthetők. Pontosabban: az emberben potenciálisan meglévő képességek megnyilvánulása előtt álló akadályok eltávolíthatók. Ilyen képességek például a múlt és a jövő ismerete, a nem emberi lények beszédének megértése, előző életek ismerete, más lények tudatának meg-ismerése, emberfeletti erő birtoklása, rejtett és távoli dolgok megismerése, a világegyetem megismerése, a test működésének megismerése, az éhség és szomjúság megszüntetése, az élettelen tárgyak feletti uralom képessége stb.
      Patanydzsali óva inti a tanítványt attól, hogy szándékosan ilyen képességekre törekedjen, vagy ilyen képességek spontán kialakulása esetén öröm, büszkeség, kötődés és ragaszkodás alakuljon ki benne, mert ez a végső cél elérésének az akadályává válna. A cél nem az, hogy uralkodjunk a prakriti által létrehozott jelenségvilágon, hanem az, hogy attól megszabaduljunk.
      ...
      A hét csakrát egy függőleges központi nádi az ún. szusumná köti össze; mellette kanyarog két további fő nádi, nevezetesen az idá és a pingalá, amelyek a szusumnát a csakráknál keresztezik. A szubtilis (finomanyagi) testben ezen kívül még több ezer mellék-nádi található.
      A csakrákat és nádikat manipuláló jóga módszereket azonban óvatosan kell kezelni, mert ezeknél félrevezető fantáziák léphetnek fel és számos egyéb veszéllyel is járhatnak."

      Szép Napot!

      Törlés
    2. Igen, a tudatot edzeni kell, a gondolatokat megfegyelmezni, de ez már életek hosszú során elkövetett edzések,...amíg nincs tudásunk ezek mibenlétéről addig nem is tudjuk beazonosítani a spontán jelentkező kozmikus egyé válást. Ez többszöri tapasztalatom még gyerekkorból, amikor azt sem tudtam mi történik velem ilyenkor, csak azt, hogy valami nagyon légies, megmagyarázhatatlan ismeretlen csodaság, öröm, mézédes valami csorog végig bennem, súlytalanná válva tőle.
      Évek múltán, mikor már meditálni kezdtem vált világossá a történés.

      Energiák és tudat kapcsolata,,mi a helyes út garanciája, az irányvétel,
      múlt- tapasztalat-szándék, ...szélsőségek tanítanak,...energia és információ, ua. az érmének két oldala, egymásra hatva.A 3 energiafajta,...meditáció és ami közös bennük,...vonki-kongi-dégi,....az öröm és boldogság különbsége....mulandóság-kölcsönös függés-tökéletlenség,...

      V.Szabolcs apát tanítása:
      https://www.youtube.com/watch?v=pkP7KNWcmrE

      News

      Törlés
    3. a tanításban szó van a a saját magunk, egónk megismeréséről, hogyan szűnik meg az éntitás?.....fontos, hogy ne a szekeret üssük, hanem a lovat abrakoljuk, hogy húzza a szekeret!.....hatunk a világra, az meg ránk,... karma és út/tudatosság találkozásáról is, hogyan lesz a sorsból út, adósságból eszközállomány.....energia változásból tudat megváltozás lesz és fordítva...

      News

      Törlés
    4. A magyar - miután BirKa/Ka-t Bír-ó/Kígyó-Tartó - az a beavatott ember aki "kézben" tudja tartani, meg tudja tartani a "kígyóját"/kundalinijét/csakrarendszerét. És folyamatosan "meg is koronázza" MAG-/j/át általa - lásd az egyiptomi életFÁRAjÓ-ábrázolásokat. Tehát a "Kígyótartó" - a Kígyótartó csillagképben újjászületett Skorpió lényegű Nyilas - a beavatott. Ezen skorpió-nyilas-kígyótartó 3-as őrzi a köztes "feketeség" mögötti Fény-adót/Tejút-centrumot az égen.

      Törlés
    5. "...A Kevesek, azaz: a Beavatottak esetében az ember által alkotott Életszentségek legfontosabbika: a Belső Csend, már akkor, abban a korai korban is elérhetőnek bizonyult.
      A Belső Csend: amelyben az ember végre meghallja önnön Istenlénye suttogását.
      A Belső Csend az az épülésünket szolgáló 7. irány, belső, magányos ÚT, amely megvalósulásakor Isten mindig jelen van, s amelynek semmi köze nincs a félelmekkel telített, leépülő és riasztó magányossághoz, magárahagyatottsághoz.

      Amelyikünk pedig a Földre születései alkalmával, azaz: a reinkarnálódásai során a Belső Utat egyszer is megtapasztalta, (hacsak valami egetverő életcsapda maflaságába bele nem csusszan), földi sorstársaira, s erre a Belső Útra a legközelebbi földi életében is bizonnyal rá fog találni.

      Ugyanehhez a Belső Úthoz tartozik tehát Isten fellelése, s Velejárója; a bűnbocsánat fontosságának megértése, valamint a mindenkor ezzel párosuló Krisztusi Jóváhagyás ill. kijelentés, miszerint az ilyen illetőnek „Hite volt". Mert ez az az Állapot, az a Hit, amely felülemel, meggyógyít, s Örök Életre jogosít, amely nélkül nincs előrelépés, mert nincs hová.

      Ez pedig nem jelent egyebet, minthogy a Karma lezárását – sok-sok személyes tapasztalást követően –, valójában maga az egykor tévedő ember hajtja végre. ........Hogy azután az illető emberlény az aktuális földi életével a saját karmikus állapotán pillanatonként éppen ront-e, avagy javít, az már az ő legszemélyesebb magánügye.

      Jelen nagyvilágban persze sok még a zavar, hogyne lenne hát adott kultúrában a szűkebb környezet mindenütt kihegyezve a másként gondolkodókra, s másként cselekvőkre, akik a társadalom mércéitől eltérni merészelnek?
      S a többség keze ilyenkor hamar a stratégiai robbanóanyag után nyúl, melynek megnyilvánulási formája a Vízözön óta:
      az Ítéletalkotás.

      Bennem is sok még a zavar e tekintetben, próbálok hát nálam bölcsebbek segítségével gondolkodni:

      Alapvetően félreértjük a bennünk rejlő ítélkezési hajlam legkiválóbb fékező erejét: a Megbocsátást, s könnyű emiatt tévedésbe zuhanni.
      Különösen nehéz e tekintetben állást foglalnia a (dogmatikusan engedékenynek tetsző) keresztény hitrendszeren belül megoldást keresőknek, mégha ez a kereszténység soha, de soha nem is volt egységes. Mert hát maga a Megbocsátás központosított fogalmi meghatározása elfogadható ugyan, de a főpapi vezetés immár szinte semmiben nem képes az egyszerű embereknek követendő példával elől járni, hiszen éppen ők nem élnek a krisztusi kívánalmak szerint.
      Márpedig „a hatalomvágy elkerülésének egyik módja az önkorlátozás – hogy kész vagyok mások szolgálatára" ...
      http://www.szokelajos.extra.hu/magyar-vagyok

      Tatámmmm

      Törlés
  30. KÉPek és GONDolatok...

    Várkony Nándor: Szíriat oszlopai (részletek)

    Az önfenntartás, vagyis az öntudatlan ölés törvénye a természetben életében kiegyenlítődést, harmóniát teremt; az élet a halál által tartja fenn a rendet, azaz önmagát. Ősemlékezése (mítoszai) szerint az embereredetileg benne élt a harmóniában, teljes közösségben a természettel, tárgya volt a rendnek, mint a növény és az állat. De sorsa az lett, hogy ki tudott lépni belőle, a természet alanyává küzdötte fel magát, s rendjét saját, önös céljainak vetette alá. Diszharmóniát teremtett, de hogy zavart vethessen a roppant szerkezetbe: a Kozmoszba, előbb fel kellett ismernie a hozzá való viszonyát, átlépnie a szerkezeti lényegét, rendjének törvényeit. Tettének következményeként elkülönült, magára maradt, s egymagában szembe került a teremtés többi részével; a magány súlya, a hatalom terhe önvádra, a bűn tudatára ébresztette, s ezt az élményt örökítette meg a bűnbeesés mítoszaival. Élete ettől fogva visszavágyódás az elveszett öntudatlan harmóniába. S minthogy visszalépnie, belemerülnie többé nem lehetett, újrateremteni, lemásolni igyekezett. Áldozataival a természetnek a kiszakadás által megbontott rendjét kívánta helyreállítani, restituálni, rítusaival a Kozmosz törvényeit utánozta, regéiben, látomásaiban a rend nagy ősképét idézte maga elé, misztériumaiban a Paradicsom kapuit nyitogatta.

    Miért kép mindig az álom? Miért csak látunk álmainkban, s nem hallunk, ízlelünk, tapintunk, nem érzünk szagot, legfeljebb kísérő érzetképpen? Miért képek vetődnek fel álomlátásainkban domináns elemként tudatunk alól, s bontakoznak ki az anyag, a tér, az idő törvényeit áthágó dimenziókban? A kérdésre már megfeleltünk. Ha az ember egykor közösségben élt a természettel, mélyebb, elemi megnyilatkozásaiban is hasonlónak kellett lennie hozzá. A természet pedig képekben nyilvánítja meg magát, mert a térben foglal helyet, s jelenségeit az időben bontakoztatja ki. Az életről szemléletünk, a világról nézetünk van, nem hallomásunk vagy tapintatunk. A beszéd gyökerében szemléletből ered, nem gondolkodásból, s e gyökér abba az időbe kapcsol vissza, midőn az ember, a természet gyermekekként, közösségben élt a növényekkel és az állatokkal.

    A képtársítás a gondolkodás alapművelete, tanú reá a nyelv, a beszéd, melynek törzsállománya ma is kép, a hasonlat, a metafora, az átvitel. Csakhogy e szavak eredete már elmosódott. A rege abból az időből pszichikai állapotból származik, midőn a szó még azonos önmagával: a képel, melyet megjelöl, közvetlenül minden hasonlatszerűség, átvitel nélkül. A mitikus ember tehát képekben gondolkozott, ami annyit jelent, hogy nem GONDolkodott, nem végzett fogalomalkotó, elvonó, okkereső, logikai, diszkurzív, s efféle munkákat, hanem látta gondolatában a világot; nem értelmezte és elemezte, hanem közvetlenül rámutatott. Ugyanígy belső élményei eleve képalakban emelkedtek a tudat felszínére, s minden értelmezés vagy hasonlítás nélkül azokat ábrázolták.

    Az utód mi vagyunk; a mai embertapasztalatait, élete eseményeit, élményeit, mielőtt elraktározná emlékezetében, megérteni és magyarázni törekszik. Ezt a munkát fogalmak segélyével végzi, elemzi az események értelmét, kihámozza jelentését, összefoglalja jelentőségüket, leszűri az okok és okozatok rendjét. A mitikus ember azonban ihletszerűen, spontán születő képekben ábrázolja; ez a kép az ő szemében önmagáért van, semmi egyebet nem kíván tőle az ábrázolásnál, holott éppoly sokjelentésű, összetett, mint az esemény vagy jelenség, amelyeket ábrázol. A jelentéseket és összetevőket azonban nem volna szabad külön-külön kifejteni az ábrázolatból, mint, mondjuk, az emberi szervezetből a csontvázat, a zsigereket, az érhálózatot, mert összefonódottságuk más természetű, felbonthatatlan szintézist alkot; ennélfogva jelentősége túlnő saját határain: egyszerre egyedi és egyetemes érvényű, téridőbeli és téridőn kívüli, fizikai és metafizikai.

    http://latvanyossagok.hu/10-oskori-barlangfestmeny/

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
  31. SZN!
    Köszönöm szépen a linket, épp most ezekbe a barlangrajzokba ráztam be magam, erre tessék... "Isten útjai kifürkészhetetlenek"
    ÜDV:Shíva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Álom = ál OM = ál-hamis O-körforgás M-végtelen/ített/
      OM-jelű beavatott > a végtelen körforgás "üzemeltetésébe" beavatott
      6alom = 6 al OM > 6 ál/hamis illetve al/alsóbbrendű "körforgó"
      1alom, 2alom, 3alom, 4alom, 5alom, 7alom, 8alom, 9alom viszont nem értelmezhető. Tehát a 6alom az ami kilóg a sorból - a kakukktojás...
      1-9 HalOM viszont már értelmezhető - hal = ember/Halak korszakbeli

      Törlés
  32. 175 X 4 = 700 ! A falak vakolása után kerítés-húzás. De persze - ha már erre adták a fejüket - légyen ez az egész kabbalisztikus, pardon számmisztikusan megjelenítő.
    175 km hosszú a mostani szerb-magyar határ: 175 = 13 !
    4 "őselemes" m magas maga a drótkerítés !
    175 000 m X 4 m = 700 000 m2 a mátrix, pardon a drótháló felülete !
    A 13, a 4 aztán a 7 - vége a 13 baktunnak /2012/ > adva a 4 őselem > együtt a 13 + 4 = 17 a szíriuszi-orioni HALászat. Előkerült tehát a 175-ös szám "17-ese" + van az 5-ös, az 5. elem a szer-elem. Ami természetesen arra kell hogy a - mátrix-hálón nyílt - amúgy 7-es kapun át "elrepülhessünk".
    Lásd a: JAGmother - "Wish you were here" videót a youtube-on - ahol a JAG /becsületbeli ügyek/ sorozathős a 7-es GATE-nél - onnan visszanézve - pillantja meg szer-elmét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://youtu.be/eMXKt99W61A

      Törlés
    2. Mivel sokadnapja ettől hangos a birkanet (mert a plakát már unalmas), megpróbálok bemutatni egy másik szempontot is.. (Dodó mágus):

      Hogy mi vonzza ide azt a sok embert?

      REKLÁMOK
      Ahol mindenki láthat boldog, gazdag fekete embereket, akik Európában élnek

      PORNÓ
      Ahol menő dolog fehér lányokkal fekete férfiakat látni (nem utolsósorban igy jutnak be a nem kivánt energiák, ami után érkeznek is azok, akik telepitik)

      EURÓPAI TOLERANCIA
      Amit most már követelnek azok, akik emiatt hülyének is néznek, mert forditott esetben simán lemészárolnának bennünket

      RASSZISTAVÁD
      A média elhallgatja azokat az attrocitásokat, amiket ők követnek el és felnagyitja azokat, amiket velük szemben

      Amikor aztán rájönnek, hogy semmi sem igaz abból, amit hallottak, elkezdenek randalirozni, hisz innentől nekik tényleg nincs veszitenivalójuk.

      https://youtu.be/fX73ggsMNEI
      https://youtu.be/HOYUZJWkilk

      Törlés
    3. (még egy másik..)
      A szíriai menekült bemegy a horgosi csárdába.
      - Jó napot! Kérek egy deci pálinkát!
      - Melyikből?
      - A kerítésszaggatóból!

      Törlés
  33. A tíz bika történet
    1,A bika keresése

    „A bika soha el sem ment. Így miért kell egyáltalán keresni? Lényünk legbelsejétől eltávolodtunk, leválasztottuk magunkat, ezért nem találjuk vele (a bikával) a kapcsolatot. Elveszett, mert mi megtévesztett érzékeink letérítettek az útról. Az otthon egyre távolodik, a keresztutak és átjárók csak összébb kuszálnak. A szerzés vágya és a veszteségtől való félelem tűzként égetnek, a jó és rossz képzetének a ketrecébe zárnak”.
    „Tévképek gyomait hajtom félre:
    A bikát keresem a vadonban –
    Duzzadt patakon, hegyi ösvényen
    Át egyre távolabbra jutottam.
    Erőm fogytán, kétségbe esetten:
    Látom nincs már, hol keresnem. Talán
    A szél magányos zúgása felel:
    Vagy kabóca dalol egy juhar alól”.

    2. A nyomára lelek
    „A bika nyomára leltem. Buddha beszédeinek és a róluk való gondolkodás segítségével megértettem valamit, és megtaláltam a nyomokat. Felismertem, hogy a dolgok akármilyen sokfélék is, végső soron egy tőről fakadnak, és a tárgyi (objektív) világ az én tükrében látszik. Ebből a nézőpontból még nem tudom megkülönböztetni a jót és a rosszat, tudatomban még kavarog az igaz és a hamis. Mint ahogyan még nem léptem át a kaput, de már látom a túlnan kezdődő nyomokat”.
    „A folyó partján, és a fák alatt:
    Nyomok vezetnek keresztül-kasul
    A vadonban, s a bozótos mögött
    Éppen most láttam meg az elvadult
    Állat szemét. Utunk a hegyekbe vezet,
    Olyan messzire, hogy orrunk majdnem
    Az eget veri; ám a nyom meleg
    Marad, nem szökhet előlem

    3. Meglátom a bikát
    „A hangokon átvágva megtalálom az utat: s mert minden érzékem együtt, összhangban dolgozik, belelátok a dolgok eredetébe. Minden tevékenységem azonnal meg is mutatkozik a világban. Ám olyan ez, mint a só a vízben, vagy az enyv a tusban (– feloldódik), Amikor a szem a valóságnak megfelelően azt látja, ami van, akkor nem találhat mást, mint magát”.
    „Hallgasd, a fülemüle énekét!
    Egy ág hegyéről dalol, csattog, ahol a
    Meleg napsugár, hűsítő szellő,
    Játszik. Zöld fűzfák a parton.
    Ott van! Ott van! Ott van!
    Többé már nem bújhat el előlem!
    Festő ecsetjére kívánkozik
    Tartása, felséges öklelése”.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4. Megragadom a bikát
      „Miután sokáig bolyongott a vadonba veszve, végre megtaláltam, és végre a kezem ügyébe került. A külvilág elhatalmasodó nyomásának tudható be, hogy a megtalált bika milyen nehezen vezethető. Folyton édes fűre vágyik, vad természete még szilaj, nem engedi, hogy betörjék. Ha teljesen be akarom törni, akaratomnak alávetni, akkor úgy tűnik, ostorommal is meg kell csapkodnom”.
      „Mindent, de mindent beleadok és
      Megragadom a bikát pányvával.
      Micsoda izom- s akaraterő!
      Túl makacs ahhoz, hogy elengedjem
      Egyszer csak felszegi a fejét, és Felindul, s
      a hegyi legelőkön Akar ködbe és felhőbe bújni, Majd szakadék mélyén megpihenni”.


      5. A bika megszelídítése
      „Ha megszületik, attól kezdve egyik gondolatot követi a másikat. Így, a megvilágosodás fényében,
      a gondolatok végtelen sora derül fel – válik valóra. A tévedések pedig a zavarodottságukban önmagukat tévesztik meg (maradnak benne, ugyanakkor ők is tartják fenn)! Az észlelt világ nem azért nyomaszt, mert az észlelés tárgya, hanem mert az észlelő csapja be vele önmagát.
      Tarts, ne engedd el az orrkarikát, ne hagyd magad a hajlamaidtól vezettetni”!
      „Kötőfék s ostor egy pillanatra
      Sem engedi szabadon, majd lassan,
      Óvatosan vezetem: a világ
      Porában-sarában el ne vétse
      Az utat. A jól tartott és nevelt
      Bika tiszta lesz, kezes és szelíd.
      Béklyó, kötőfék és zabla nélkül
      Követi gazdáját, ahogyan kell”


      6. Együtt hazafelé
      „A küzdelemnek vége, nincs már értelme, el kell fogadjam mindazt, amit nyertem, mindazt, amit vesztettem. A favágók falusi dallamait dúdolgatom, egyszerű vidéki társaság dalait éneklem. Magam nyergeltem fel, a bika hátáról nézem a világot és a világ dolgait. Még ha hívnák, sem kapná még a fejét sem föl. Csábíthatja bárki, nem tarthatja már vissza”.
      „Magasan megülöm a bikát és
      Lustán hazafelé indulunk.
      Furulyám szava az égnek feszül
      S az alkony izzásában veszik el.
      Minden ütem és minden hang végső
      Jelentéssel telik meg. Amikor
      Az egy összhangban mozog a sokkal,
      Minden csak szófecsérlésnek tűnik

      Törlés
    2. 7. A bika után: magam
      "A dolgok egyesültek (önmagukkal), így a bika jelkép már. Ha már tudjuk, hogy mire van szükségünk, akkor már nincs szükség a hálóra, a hurokra, csak a hal vagy a nyúl kell. Olyan ez, mint amikor az arany elválik a szeméttől vagy a hold süt ki a felhők közül. Egyetlen fénysugár is felderítheti és beragyoghatja még a teremtés előtti napokat is"!
      "A bikán ülve, újra elérjük
      Az otthonos hegyvidéket.
      Nincs bika és gazda külön,
      Nyugodtak vagyunk. Noha
      A nap magasan jár fenn az égen,
      Egy álmot álmodom. Ostorom és
      A pányva porosan lóg a falon,
      Egy zsúpfedeles kunyhóban lakom."

      8. Bika és a gazda sincs már
      "Minden eltűnik, az ökör az Én , ostor, kötél, személy és bika beleolvadnak a Semmibe. Ez az ég olyan végtelen semmilyen küldetés nem tudja bepiszkítani, Kövesd a mesterek útját.
      Megszűnt a zavarodottság, és csak a nyugalom maradt maga. Még a szentség állapota sem fontos. Nem vesztegetem az időmet sem ott ahol van Buddha, sem ott, ahol nincs, inkább továbbmegyek. Ahol nincs kettős (alanyi és tárgyi) forma, ott még az ezerszemű sem talál kibúvót. Bárki szentsége, még, ha madarak is szórják fel előtte az utat virágszirmokkal, csak bohózat".
      "Mi az ostor? Mi a pányva? És mik
      A bikával együtt? Önmagában
      Ez mind üres! Az ég kék fölöttem
      Mindenütt. Mond ez nekünk valamit?
      Hogyan őrizhetnénk a hópelyhet
      Nyáron egy forró kemencében?
      Menj oda és kövesd mesteredet,
      S mestered mestereinek nyomát"
      Az üresség olyan, mint sugárzó tudat!
      9. Vissza a forráshoz
      "Kezdettől fogva tiszta és érintetlen voltam, szenny nem szennyezett. Nyugodtan figyelem, miként épülnek és enyésznek a dolgok formái, miközben jómagam a kötetlen és mozdíthatatlan nyugalomban időzöm. Ha nem azonosítom magam ezekkel a varázslatos átalakulásokkal, akkor mit kezdjek a mesterkélt önfegyelemmel? A folyó víz kék, a tornyosuló hegyek zöldek. Ülök magamban és azt vizsgálom, miként viselik a dolgok a változást.
      "Visszatérve kezdethez, forráshoz
      - Mi haszna volt törni, eltörődni?
      Jobb lett volna vakon és süketen,
      A pillanatból el sem indulni!
      Mélyen belső otthonomban nincsen
      Sem tárgy, sem semmi, sem egy külvilág!
      Folyók folynak előre maguktól,
      A virágok bíborra váltanak..."

      Törlés
    3. 10. A világban
      "Szerény kunyhóm ajtaja zárva, és a legbölcsebb sem ismeri fel. Nincs tekintet, amely belső életemet kifürkészné. A magam útját járom, anélkül, hogy bárki nyomát követném. Boros üvegemmel kimegyek a piacra, majd egy botra támaszkodva térek vissza. Borkimérőkhöz és mészárosokhoz csapódom - mind megtérnek Buddhához"
      "Fedetlen mellel és mezítláb
      Vetem magam az emberek közé.
      Csupa maszat és mocsok mindenem,
      De arcom széles vigyorra nyílik,
      Nincs szükség az életelixírre,
      Halhatatlanok, tanítványaik:
      Hagyjátok - hagyom, hogy a száraz fa
      Újra a világra nyissa virágát..."


      és a 10 kép:
      http://www.bettykershner.ca/wp-content/uploads/2015/01/ten-ox.png



      Törlés
  34. Isten világából MINDIG lehet tanulni. :)

    "A Columbia Egyetemen egy újfajta motort találtak fel. Látszólag ez is a levegőből veszi ki az energiát, mint Széles Gábor energiacellája, de nemcsak az a különbség, hogy ez működik is, hanem hogy valójában a szobahőmérsékleten párolgó víz hasznosításával termel energiát.

    Abból, hogy a kutatást egy biomérnök vezeti, már sejteni lehet, hogy valami élő dolog is fontos szerepet játszik a különleges motor működésében. Ez a HYDRA-nak hívott anyag, amely "higroszkóposság által vezérelt mesterséges izom" angol rövidítéséről kapta a nevét. Gyakorlatilag vékony, izomszerű műanyag szalagokról van szó, amelyek a páratartalomban beálló apró változásokra összehúzódnak vagy kitágulnak.

    Sahinnak néhány éve jutott eszébe a HYDRA ötlete, amikor a szénabacilusok tanulmányozásakor észrevette, hogy a baktérium nyugvó spórája, annak ellenére, hogy szinte semmilyen anyagcserét nem végez, képes a környezeti vízpára felszívásával és kiválasztásával változtatni a méretét. Hosszú kísérletezés után Sahin rájött, hogyan tudja utánozni ezt a mechanizmust: magukat a spórákat ragasztja rá az apró műanyagcsíkokra, ezek okozzák a HYDRA-szalagok összehúzódását."

    http://index.hu/tech/2015/06/18/itt_vilag_elso_parolgassal_hajtott_motorja/

    Még egyszer tehát:
    " a baktérium nyugvó spórája, annak ellenére, hogy szinte semmilyen anyagcserét nem végez, képes a környezeti vízpára felszívásával és kiválasztásával változtatni a méretét"

    Hol vagytok most Materiál Istik?? :)

    VálaszTörlés
  35. Ilyen "jó" zenét még úgy se ajánlottam.. (kapcsoló-dikk a C-tipusú témához úgy érzem..)
    Nevessünk.. (mer ha sirunk se lesz jobb 8D )
    https://youtu.be/eyhi-zletvA

    Rajok a gyerekek a gyopárosi strandon
    Komázok idejárni hajjak meg ha mondom
    Megáll az eszem mikor meglátom a rezeket
    El kell lopnom az összeset egyenek a gyerekek
    Tyú drága tesó adj egy ezrest kőcsön
    Vissza adom haljak meg vagy dőljön ram a börtön
    Az asszony veszekszik mert éhesek a gyerek, nem szoktam én kamuzni a devla lássa lelkemet

    A szosziva komám kávesz báktáló mistó mórósávó istállóba parkoló ladába be
    Nem a Renault a jó meg a káshkájj (Qashqai) a zsiguli az életem
    Nem kell nekem más már
    Ellopom a napot mert a kozmunka az ciki, figyu állj mán meg tesókám nincs nalád egy cigi?
    Ciki vagy nem de a segílybű mán nincs semmi, tartozok a kocsmába de nemtudom kifizetni

    Rajok a gyerekek a gyopárosi strandon
    Komázok idejárni hajjak meg ha mondom
    Megáll az eszem mikor meglátom a rezeket
    El kell lopnom az összeset egyenek a gyerekek
    Tyú drága tesó adj egy ezrest kőcsön
    Vissza adom haljak meg vagy dőljön ram a börtön
    Az asszony veszekszik mert éhesek a gyerek, nem szoktam én kamuzni a devla lássa lelkemet

    Iszogatunk szotyolázunk csárelünk a parton,
    Jó kolbászos palacsintat ver most be az arcom
    Ugordjunk a vízbe mert a ruhám tiszta retkes
    Nem szoktunk mi megfürodni a kislány is mán tátves
    Megjött a shágíly oszt mindenki vidám,
    Aranyjogon jár úgyhogy meglett simán.
    Ne szoritsd a nyakam mostmán engedd, el haljak meg én leszúrlak a késemmel.
    Rajok a gyerekek a gyopárosi strandon
    Komázok idejárni hajjak meg ha mondom
    Megáll az eszem mikor meglátom a rezeket
    El kell lopnom az összeset egyenek a gyerekek
    Tyú drága tesó adj egy ezrest kőcsön
    Vissza adom haljak meg vagy dőljön ram a börtön
    Az asszony veszekszik mert éhesek a gyerek, nem szoktam én kamuzni a devla lássa lelkemet

    VálaszTörlés
  36. Az a véleményem,hogy ezt a menekült áradatot valaki tudatosan indította "útjára".
    Szerintetek mi lenne a helyes megoldás velük szemben?
    A helyzet elég félelmetesnek és megoldhatatlannak tűnik.
    Szerintem az is megoldás lenne, hogyha világ összefogna és ott oldaná meg a problémát az adott országban.
    Maya

    VálaszTörlés
  37. Vers mindenkinek:
    https://www.youtube.com/watch?v=yPIZg1cWO-I

    VálaszTörlés
  38. Adolf Íz-Ráhel-ben trollkodik:

    https://www.youtube.com/watch?v=_WX3_X7ZkiU

    VálaszTörlés
  39. Hm. Így gondolkodik egy fizetett globalista:

    http://vigyazo.blog.hu/2015/06/22/vilagkormanyt_allitana_fel_ferenc_papa_sztartudosa

    Néhány éve még úgy gondoltam, hogy a Földön szándékosan generált megannyi gigaprobléma (háborúk, éhezés, energiaválság, túlnépesedés, földönkívüli fenyegetés, környezetszennyezés, stb.) fogja megalapozni a zemberek fejében a "Világkormányra van szükség a globális problémák kezelésére" programot.

    Hm. Változott-e valami?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt azért nehéz lesz megetetni :)) de nekik menni fog :)

      Törlés
  40. http://kivultagasabb.blog.hu/2015/06/23/hanyas_vagy_85-os

    VálaszTörlés
  41. "Jó" a fotó:

    http://index.hu/kulfold/eurologus/2015/06/26/eddig_turte_brusszel_a_dohanymutyit/

    G KORMÁNYA

    A "G"-t meg tudjuk ugye mit jelent...?

    VálaszTörlés
  42. Hihetetlen, hogy valakik évekig ezen dolgoztak - akadémikus fizetésért:

    http://index.hu/tudomany/2015/06/26/az_uj_helyesirasi_szabalyzat_csak_mismasolas/

    És persze még mindig nem került bele a lényeg, a gyökök védelme.
    Tehát a magyar gyököket széttipró, de amúgy hivatalosan "helyes"

    FO-LYA-MA-TO-SAN
    FI-GYE-LEM
    MA-GÁT

    még mindig nem lett javítva a teremtő gyököket és ragokat sértetlenül hagyó:
    FOLY-AM-AT-OS-AN
    FIGY-EL-EM
    MAG-ÁT
    -ra

    ...

    VálaszTörlés
  43. http://mivoltma.444.hu/2015/06/30/egy-even-csatazott-a-graffitis-es-az-onkormanyzat-egy-falert-a-vilag-legviccesebb-haborujaban/

    VálaszTörlés