2014. július 22., kedd

Lazuljunk: Ejecta - Eleanor Lye


Valahogy így ébredhetett öntudatára az Egy is.
"Te" is része vagy...



"...idővel mindenki rá fog jönni, egyetlen egy létező önmagára ébredésének eredménye az a szellemi evolúció, aminek mi – most a létünket e vetített vászon árnyfigurájaként megélő kétdimenziós alakok – is részesei vagyunk."

11 megjegyzés:

  1. (már csak hogy ne Suarez harapását nézegessük továbbra is az oldal betöltésekor)

    VálaszTörlés
  2. ((a zárósnittben persze megjelenik az egy-szem szimbóluma, ezt már ki se tudják hagyni a művészek, annyira beleívódott az "iparba"... nos, ha így jelenítik meg az Abszolút Egy-et, akkor így... ))

    VálaszTörlés
  3. a megoldás is ott van.. csak mindenki azt érti-e rajta, amit ÉN? ;)

    "Minden sokkal egyszerűbb. Saját magunkat kell teremtenünk. (…) Épp ebben áll a paradoxon – felelte T. – Kezdetben nincs bennünk senki, aki bármit is tudna csinálni. Az új lény azzal a cselekvéssel egyidejűleg jelenik meg, amelyen keresztül megnyilvánul. Érti? Ennek a cselekvésnek nincs semmilyen alapja, semmitől sem függ. Önkényesen történik meg, tökéletesen spontánul, az ok-okozat törvényén kívül – és önmaga támaszává válik. Olyan ez, mint a világegyetem születése a semmiből. Ezután azt lehet mondani, hogy saját magunkat teremtjük. És egyenrangúvá válunk a világunk demiurgoszával."
    *****
    és csak nézőpont kérdése, hogy valakit lelomboz, vagy feldob az információ, hogy az még csak az "első lépés" (amit keresünk, valahol belül)..

    VálaszTörlés
  4. Olyan ez mint az 5. Elem-ben Liu ébredése a DNS-reprodukció után a kapszulában. Csak itt nincs lekötözve/takarva a "Tökéletes Lény". Most már csak "Dallas"-t kell megtalálni és jöhet a Szer-Elem a Fény-ben - aztán megmenekültünk. Mi elől is ? DE mi van ha 1Szem 1Mag-unkban 1Én-ileg kell mindent megtalálni és előhívni - még a Tökéletest is az oldalbordánkból - na persze a saját külön-bejáratú sötét-kamránkban. AgFa már van - Arwen/new Ra még kerestetik...

    VálaszTörlés
  5. Végre-valahára egy szép, bozontos punci, ebben az agyongyantázott, szanaszét borotvált szilkepiles agyahagyott világban.

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)

      (muszáj volt újranéznem, mert erre nem terjedt ki a figyelmem és ez súlyos mulasztás- szóval amott tárgyaltunk valamit és ez most rólam mond el sok mindent: ez nem érdekel egy nőn, nem az a lényeg- márminthogy szőrös-e.. egyébként a videóban szereplő hölgy -szerintem- érdekesen tökéletes :)
      (Köszönöm a tanitást, nagyon tükör-effektus volt és belenéztem)

      Törlés
    2. Hogyaszongya... "érdekesen tökéletes".
      Tudod-é Z mester, hogy anno mikoron az érdekes szót használtam egy asszonyszemély (vagy jány? - szösz emlékszik mán pontosan) kinézetének meghatározására többen elég kajlán tekingettek rám? A illető nőstényt kísérő gardedámként értelmezhető humánok meg begorombulván mindenfélét köpködtek személyemre, mondván azé nem kellet vón belegázolni a lelkivilágába, s rusnyának nevezni - itt következett részemről némi okosan nézés.

      Viszont. A videjóban szereplő asszonszemélyben van valami, amit nem tud megemészteni a gyomrocskám. Valahogy... fura arcberendezése van.

      Törlés
    3. No még szép, kellett valami bunda abban a hideg stúdióban, így is majd kiszúrják a kamerát azok a bimbók. :)

      Törlés
  6. A poén lelövése nélkül mondom, hogy nem "Valahogy így ébredhetett öntudatára az Egy is", hanem Ő "csak" egy (a sok közül)

    VálaszTörlés