2014. február 10., hétfő

Rózsa Péter gazda gondolatai a világról

Lassan, de biztosan kúszik be az életünkbe a tavasz. Vagy mondhatnánk mi megyünk a tavasz felé. Ilyenkor érdemes elkezdeni gondolkodni azon, mit hogyan szeretnénk csinálni a jövőben, a kertben. Én már gőzerővel csíráztatok, palántázok, készülődök, ficergek, izgek-mozgok, de még most, februárban, még a tavaszi munka előtt, talán van idő meghallgatni és megszívlelni korunk egyik nagy bölcsét. Szándékosan nem úgy adtam a címet, hogy "Rózsa Péter biogazda", mert aki eleve hagyományos módszerekkel gazdálkodik, ott nem lehet szó arról, hogy bio, vagy nem bio, mert csakis természetes lehet. Élő. És egyébként is ez az egész biogazdálkodás egy kamu. Üzlet. Semmi köze ahhoz a természetességhez, mint amit például Rózsa Péter gazda művel

No, de amit meg a szellemi szinten művel Rózsa uram, az jóval több puszta gazdálkodásnál. Szerintem ilyenek voltak a régi magyar igazi parasztok. Jókedélyűek, pengeagyúak, vaslogikájúak, eltökéltek, szerények, tudták és ismerték a világot, bár nem kellett hozzá újságot olvasniuk. Rózsa uram olyan összefüggésekben látja a világ szövetét, amilyen csak kevés embernek adatik meg manapság...    



59 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. ez a videó jött velem szembe az este.. ajánlom megnézni, mutatnak pár dolgot is..

      Törlés
  2. (irtam egyet, de elszállt.. vajonmiért.. :D )

    mi bajom a videóval?
    "A Földnek a bajain nem lehet másképp segiteni, csak úgy, hogy tiz emberből kilenc meghal.-most ez folyik, mindenütt a népirtás"
    Ezután már mesélhetne nekem akármilyen szépeket a VogelVrigyesCoolTourálisKreativ társulat.. de nem..
    Mind meghalunk? IgenB+, mert aki megszületett- az pár kivételt leszámitva meg is halt- de nem kéne állandóan erre irányitani a figyelmet.
    Öregapámnak is volt kucsmája- igaz nem volt tiz embere, de amikor vendég jött a házba, akkor megfésülködött és kalapot tett, akár hétköznap is (nem a vasárnapi templombajárót, de kalapot)..
    etc..etc.. belehajtottam és már megint meg kell haljunk.. (fearmongering- sulykolja a félelmet, rettegtet- de úgy, hogy észre se veszed.. )

    Sok szerencsét kivánok Nekik és az embereknek is- akiknek esetleg ez az első ilyen "ébresztő"-témájú cikke- filmje, hogy ne adják fel a keresést és találjanak jobbnál jobbakat..
    (mielőtt megkérdezné valaki: nem, nem tudok jobbat- sajnos.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Tudat (a Világ) felépítése hierarchikus fraktál hologram.
      Egy "rossz" fentebbi szintről nézve lehet "jó" is.

      Törlés
    2. Jókat mond ám Péter gazda, azzal nincs ám baj, hanem esetleg a videóval vagyis annak a vágásával, hogy a 20 perc (nem számoltam, de legalább 15 snittből áll) tehát a teljes gondolatsorból kiragadott rövid részekből rakták össze a filmet.
      Amivel kezd, valószínű ez is csak egy kiragadás egy gondolatsorból, ami csak úgy lóg, fura kezdésnek hangzik az biztos:
      "A Földnek a bajain nem lehet másképp segíteni, csak úgy, hogy tíz emberből kilenc meghal.-most ez folyik, mindenütt a népirtás" kissé hatásvadász kezdés és nem is igazán kötődik a későbbi mondanivalóhoz.
      Sok jó meglátása van, csak kiragadott darabonként rakták össze…
      Jó a másik videó is Zplus, legalábbis engem érdekelnek ezek a régi technológiák, törekvések... :)

      Törlés
  3. Hm ... ki tudja visszafelé forgatni az idő kerekét ???

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ö.T. :)) valószínűleg senki nem tudja visszafele forgatni az idő kerekét (még ha lenne idő és kereke is lenne hozzá, akkor sem) :))
      Inkább arról van szó, hogy mint mindenben, ebben is lehet választani, hisz sok érték van a régi magyar paraszti kultúrában, életmódban.
      Nem lehet úgy élni már, mint régen, ez tény, de sok hasznosságot, akinek van erre érdeklődése, beillesztheti az életmódjába, de az illető választhat mást is, ha neki más az érték, lehet egész más is az, amit ő maga jónak talál.
      Pl.gyógyszeripari termékek vagy hazai gyógynövények-népi gyógyászat, modern szigetelés vagy 50 cm-is vályogfal ... mindkettő gyógyíthat és mindkettő szigetelhet :))

      Törlés
    2. " ... sok érték van a régi magyar paraszti kultúrában ..."

      Ezt nem vitatom Ildi, de ha egy "picit" a paraszti kultúra elé
      megyünk az időben - és talán ne felejtsük el, hogy a vándorló nomád
      életformában nem jellemző a parasztság, mint társadalmi réteg - ....
      szóval még a kezdetek kezdetén ..... az IGE idejéről beszélek ....
      a MUNKA az nem IGE .... sőt, .... a JOB sem az. ...:)))

      Bírtál követni ???? ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    3. „Bírtál követni???” .....hát nem igazán :)))
      Az elejét sem, de végét még annyira sem... :)))
      Persze lehet visszamenni az időben, de a vándorló nomád életformából hazánkban már nem maradt semmi fenn, gyakorlatilag elmúlt, mint ahogy minden más korszak is, ellentétben a paraszti életformával (ami nagy valószínűséggel, szintén véget fog érni hamarosan), de itt egyelőre élő gyakorlati nyomai még vannak, és így élő értékei is… erre volt példa a fenti film és az a film is,amire Zplus is felhívta a figyelmet.
      Mint, ahogy írod is: „a vándorló nomád életformában nem jellemző a parasztság, mint társadalmi réteg”, pont ugyanúgy, ahogy a jelenlegi társadalmi életformában sem jellemző a vándorló nomádság, mint társadalmi réteg, ellentétben az „élő” (sajnos inkább haldokló) magyar parasztsággal.
      Igazából nem értem, milyen összefüggés alapján „vándoroltak ide” most a nomádok, mert ezzel az erővel vikingekről is beszélhetünk, ha visszamegyünk az időben… ugyanúgy az is elmúlt, és nem időszerű a jelenlegi gyakorlati életben…. :)

      Törlés
    4. Ö.T. :) Ha már ilyen tág lett a témázgatás Rózsa gazdánk alatt, eljutva az itt kommnetelők, más más szemléletei alapján, a rózsakeresztességig és a nomádságig :)))
      Nomádság témavonalat követve a baráti körünkben van egy ilyen életmódot folytató család, fantasztikus emberek.
      Vándorolnak echós szekérrel, 10 lóval, 6 kecskével, 4 kutyával( kuvasz, puli, mudi) komplett baromfiudvarral.
      Nomád életmódot folytatnak, folyamatosan mennek tavasztól őszig, legeltetnek, téli szálláson telelnek.
      Nomádok, nem jellemző rájuk a földművelés… ugyanis családi cirkusz
      Google képkeresőbe ird be :Circo Soluna :)

      Törlés
    5. Ja ... hát izé .... itten szépen közeledtünk .... aztán elsuhantunk egymás
      mellett .... kölcsönösen gellert kapva egymáson. ...:))))
      Ha az üstökösök ekkora valószínűséggel trafálják telibe a Földet, akkor
      még a világvége is elmarad. ...:)))

      Néha érdekes poénokat fabrikál ez a mátrix is.
      Úgy tűnik, a humor is a rendszer része. ...:)))

      Érdekes kérdés lenne, hogy a régi kultúrákban miért nem
      társítottak a vicchez is valamilyen istenséget.

      Ö.T.

      Törlés
    6. Megtisztelő Ö.T., hogy azt gondolod, hogy gondolkodásban szépen közeledtünk, főleg annak tudatában, hogy nagy részét továbbra sem értem annak, amit írtál. :)))
      Annak kifejezetten örülök, hogy még humoros is, mivel a poént se értem.:))
      Ráadásul képzeld még a gellert sem érzékeltem, így marad a suhanás, de az is nagyon szép.:)))

      Régebben is kaptam tolmács segítséget a hozzám idézett mondandódhoz, (lévén továbbra is maradt a csekély agyi kapacitásom ehhez) hátha most Lujza segít nekem:
      -Lujza, segítség!
      -Hogyan kell ez alábbiakat értelmezni?

      "szóval még a kezdetek kezdetén ..... az IGE idejéről beszélek ....
      a MUNKA az nem IGE .... sőt, .... a JOB sem az. ...:)))"

      Törlés
    7. Kedves tündér vagy Ildi, de Lujza el lett tiltva Ö.T.i-től, mivel rendszeresen "pettingelésbe" csap át kettejük párbeszéde, ami sokakat untat és fáraszt.:)) Amúgy segíteni csak Ö.T.-i tud, mert ebben a témakörben Ő az aktív elem (+).:)
      De azért leírom, hogy nekem milyen dolgok jöttek elő.:)
      Először is feltűnő, hogy a nomád és monád szó minden betűje ugyanaz. A monád: "a görög filozófiában: minden létező alapja, az oszthatatlan tökéletes egység".
      A nomád emberről pedig elmondható, hogy tökéletes egységben élt a környezetével, a tájjal , a közösségével, s ezáltal Istennel is. Mindenkinek egyforma lehetősége volt a boldogságra, boldogulásra, de csak akkor, ha a közösségbe be tudott illeszkedni, s a maga eszközeivel (adottságával) hozzájárult a közösség fennmaradásához. Ráadásul a nomád lét nem engedte meg a felesleges felhalmozást, nem engedte az embert "belesüllyedni az anyagba".
      Azután az IGE szó fordítottan EGI ( égi ). Az égi hazában pedig szeretnek játszani, mint a gyermekek, s a tanulás is akkor a leghatékonyabb, ha az játszva juttatja el az embert a megértéshez, felismeréshez. Játszva tanítani pedig mindenki tud abban, amiben ő jó. A játszva tanításban az a "legnehezebb", hogy folytonos figyelmet kíván mindkét féltől. A figyelem sokkal több, mint a munka. Ha figyelek, akkor jelen vagyok fizikailag, lelkileg, s szellemileg is úgy, hogy a folyamatban tanu ( tanuló) vagyok, s az elején még nem is tudom, hogy a végére hova kerülök. ( Helyet adok Istennek :))
      A munka mindig célirányos, soha nem a folyamat a fontos, hanem a végeredmény. ( Isten kiszorul:))
      Talán a paraszti munka az, amely még valamennyire vissza tudja adni azt a figyelmet, amellyel a nomádok rendelkeztek, de a felhalmozást is lehetővé teszi, amelynek viszont a legtöbb ember nem tud nemet mondani.
      Amúgy az IGE talán azt is jelenthetii, hogy ISTEN ( I) hat (G) mindhárom szinten(E). (ha hagyják:)))
      Mivel az emberek felhagytak a nomád léttel, ezért ha akarták, ha nem, elkezdődött a lustaság, az önzés, az anyagi világ túlzott szeretete....s a közösségek ma már többnyire csak nyelviek.

      Lujza

      Törlés
    8. Lujza
      A nomád létnek is megvannak a nehézségei. A letelepült ember felhalmozott, ezért jutott szűkösebb időkre is. A nomád ember közelebb élt a természethez, viszont ha hiánya volt, mástól szerzett...(fegyvert, nőt, jószágot, élelmet...) Ez legjobban talán az indiános regényekben van bemutatva...
      Az Istenben való lét nem életmód függő. Minden életmódnak megvannak a nehézségei, csak más jellegűek. Manapság a stresszes városi ember számára a parasztromantika dívik, sok falusi ember meg a városiak "kényelmét" irigyli...
      A munka nemesít...aki lélekkel teszi a dolgát, az beleteszi "isteni" lényegét. Ez a művészetekben nagyon jól tetten érhető és onnan analogikusan tovább vezethető más munkák irányába is...

      Törlés
    9. Köszönöm szépen Lujza, hogy válaszoltál :)))
      ….de ha már ezzel kezdted és nekem szabadna megjegyezni „Lujza el lett tiltva Ö.T.-től”, ezért te is tudod ott „benn”, hogy ez egy érzékeny túlzás, hisz ebben a formában el sem hangzott.
      Persze a „figyelmeztetés” kissé erősnek és sértőnek is fogható, (én is női érzékeny lélekkel gondolkozom) de ugyan már, miért ne hívhatná akár így, ilyen módon is valaki valamire figyelmet?
      Ha az a valami, kissé bántóan betalál kintről, még ha „igaztalanul” is, akkor is ott benn kell kicsit állítani, és annak akit eltalál :)))

      Amit írtál… nagyon értékesek a gondolatid, szép összefüggéseket látsz, hogy a történelmi utak, folyamatok, mindig tükrözik az azt megélő ember bejárt lelki útját is.
      Én hasonlóan gondolom, de egy kicsit kiforgatva és kicsit messzebbről is kezdve:
      Szóval, ahogy én szeretném érteni a kezdet kezdetét, és mondjuk a történelmet is, az az, hogy egyszer igazán felfogjam, nincs a kezdet kezdete és valahogy folyamat sincs.

      Gondolhatjuk úgy, hogy én, a kicsi lélek, beleszülettem egy adott valamibe, így kaptam egy identitást, itt a magyarság fix közegében, ezekben a földrajzi határokban, egy folyamat részeként, aminek volt hosszú-hosszú történelmi előzménye és lesz hosszú-hosszú folytatása.
      Vizuálisan elképzelve az időt, a linearitás szalagján valahol a közepére érkeztem, valami folytonosság részeként, ahol előttem a magyarság történelme, a nomádság, a letelepedés, későbbi történelmi korszakok stb. aztán van ugye a jelen, és egy elvárható halvány jövőkép.

      De gondolhatjuk azt is az, ha barátkozunk a gondolattal, hogy nincs idő, nincs folytonosság, nincs linearitás, nincs olyan, hogy az idő szalagja, amin fut a történelem, hanem csak egy önmagába forduló ív van, egy most, egy jelenlét, aminek a közepén áll az én.
      Így feltételezhetjük azt is, nem kaptam ezt az identitást ebben a közegben, hanem van egy identitásom (hívhatjuk magyar lelkületnek) és ez köré „rendeződött” egy ország, földrajzilag egy területet.
      Adva van az országnak egy történelme, ami jelenleg, innen ahol állunk, akkor is csak egy állókép lehet (még ha a történelem órán évszámok szerinti sorrendiséget tanultuk is) láthatjuk úgy is, mint egy nagyon szépen rajzolt történelmi díszlet.
      Ez a történelmi állókép, ez a jelen életünknek a háttere, ami tele van dicsőséggel, fájdalommal, mindazzal, amit nekünk, mint magyarság részeinek, vagyis a mi lelkületünk, az a történelmen keresztül rajzolódik ki, de ennek nem biztos, hogy van linearitása.

      Gyakran hangoztatjuk, én látom, hogy a világ illúzió alapú, mert már képes voltam felülre emelkedni és onnan rálátni erre a közegre, de amíg a létezésünket és a valóságot lineárisnak folyamatnak érzékeljük, addig egész biztos, hogy a szalagon álldogálunk. :)

      Törlés
    10. "Az idő másképp van a fáknak, mint az embereknek. Nap és föld és víz, ezek azok a dolgok, amiket a fák értenek, nem a napokat, éveket, századokat. Az emberek számára az idő egy folyó. Az áramlásának csapdájában vagyunk, száguldva a múltból a jelenbe, mindig ugyanabban az irányban. A fák élete más. Ők legyökereznek, megnőnek, és meghalnak egy helyben, és a folyó nem mozdítja el őket. A tölgyfa a makk, a makk a tölgy. És a szívfák... ezer ember élete egy szívfának csupán egy pillanat, és egy ilyen kapun keresztül betekinthetsz a múltba."

      (részlet: George R.R. Martin - Sárkányok tánca)

      Törlés
  4. Rózsa/keresztes/ Péter bá a mondandójában - persze tök véletlenül - szinte rögvest a felülnézetben egy 6-szirmú rózsát stilizáló, amúgy rózsa-keresztesek által felállított 6-nyelvű georgiai gránit-monumentről idéz. Méghozzá kritikátlanul - mintegy egyetértve az emberiség létszáma tizedére való csökkentésének a sürgős voltával.
    Aztán jönnek a magyarokkal szinonim vadóc madarak akiket egyébként meg le kell lőni mert úgymond rossz hatással vannak az amúgy röpképtelen barom-fiakra. Ezért még egy amúgy privilegizált vadásztársaságba is belép - érintés nélkül kakukkszóra.
    Végül pedig ott vannak a magyarra megint szinonim bárányok/birkák akik ugyan nyájszámra vannak de tök fölöslegesen. Ezer baj van velük és úgyis lopják őket, Péter gazdi nem is tudja hogy miért tart birkákat. Ezért aztán felettébb kívánatos a jerke-szaporulat lecsökkentése.
    Sokak szerint már a monarchiában is csak úgy nyüzsögtek a galíciai gabona-kereskedők és nyáj-tulajdonosok. Akik állandóan panaszkodva, locsi-focsi módon tudálékoskodtak. És persze mások véres verejtéke árán gazdagodtak, a külsőségeikben pedig egyre inkább "magyarosabban" mutogatták magokat. Tehették, a valódi, birka-mód jámbor és szeretetelvű magyar már akkor sem ártott a légynek sem. Most sem fog, hiába az egyre rafináltabb már sokadik provoká-cion.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem minden VéReS, ami VöRöS, Kerion.

      Törlés
    2. Mazsola

      Mindenhol elakadt a tű...
      Nemrég írtam az Orphikus tojásról, mely felülnézetben nem más, mint a saját farkába harapó kígyó...hát ez VAN...
      Ez az egyéni felemelkedés is jó nagy féligazság...Mert aki nem tudja a környezetét is MAGával emelni, és ezért folyton visszanéz..., úgyis visszacsúszik a többiek kötelébe...(tisztelet a kivételeknek)

      Ez a bácsika egyébként nekem is sántít...Próbál "hiteles" lenni, de bűzlik az internet fertőzöttségtől...Ezért retteg és rettegtet...De az EGO-ját legalább karban tartja...

      Törlés
    3. Elnézést...
      kötelébe= közelébe

      Törlés
    4. Azért én az alapokban nagyjából egyetértek Kerionnal, igazat adva neki ezekben:

      - Minden a Teremtőből származik, még az "ellenfeleink" is, akik rátelepedtek a Földre cca. 13000 éve.
      - A magyar a legtisztább és legfejlettebb minőségi szintje az emberi fajnak, mind nyelvében, mind genetikájában és szellemi képességeit, türelmét, szeretetteljességét nézve előrébb jár az egyéb (később teremtett) rasszoknál.
      - A magyar lélekminőséget jelent, ami egy komplex fogalom lelki-szellemi-genetikai örökség, amit nem lehet csak úgy felvenni, mint egy kabátot, de nem kiválasztott, hanem elhívatott !!
      - A magyarok felett jórégóta és jelenleg is álmagyarok uralkodnak, legalábbis 3D fizikai értelemben (politikai, gazdasági, kulturális, stb.). Ezek az álmagyarok többnyire zsidók, akik magyarok bőrébe szeretnének bújni - hiába, vonzza őket a fény. :)
      - A magyarokat régóta próbálják kiírtani a Földről, mert első számú ellenségnek tekintenek minket a börtönbolygó kiagyalói. Hosszú ideje bevált módszerük az addig provokálás, amíg ki nem robban valami fegyveres esemény, amit le lehet verni. Eddig ez a taktika sikeres volt, de remélhetőleg ezután már nem fog működni.
      - Ebből a 3D-s létből csakis egyéni felemelkedés lehetséges, felülemelkedve minden itteni problémán, és levetkőzve minden személyes kötődést, vágyat, "valakiságot", egót, stb.

      Számomra ezek az alapigazságok Kerion mondandójában, a többi vadhajtást (Szíriuszi származás, C-ion, Egy Tőről Fakadó Térrezonancia Emelő, stb.) szűröm, és kevésbé tudom befogadni, bár érzek némi igazság alapját ezeknek is, pontosabban nem zárom ki teljesen.


      Ettől függetlenül, amikor már mindenkiben az ördögöt látja az szerintem sem egészséges. Vigyázni kell, mert addig keresi a sátánt, míg a végén megtalálja...

      Rózsa Péter esetében szerintem egyáltalán nem igaz a "valakiság" elmélete, hiszen ez a gazda csinálja a dolgát, nem kérkedik, nem járja az országot, nem szerepel a médiában, csakis akkor ha felkérik, hogy mondja el a gondolatait. Ez viszont minden magyar alaptulajdonsága, azaz, hogy örömmel teljesíti a hívást, az elhívatást, ha kérik. De ez nem egyenlő sem a fősodratú álmagyarokkal, sem az "alternatív" irányzatú álmagyar országjárókkal.

      Törlés
    5. A korszakváltás előrehaladtával az egyébként felébredt, megvilágosodott és felemelkedett magyart már nem lehet szabadkőműves háttér6almi megjelenítésekre felhasználni. Az ekkor még mindig - a rendszerbe való beágyazottság okán - létező vagyon, pozíció stb. egyértelműen a "valakiság", tehát az idegenség a nem magyar mivolt egyik fő ismérve. Anélkül hogy belemennénk a fizimiska, a rassz "kinézetére" a lélekminőségről már nem is beszélve.
      Az teljesen egyértelmű hogy ezt a Rózsa Péter nevű "gazdát" egyfajta rózsakeresztes megjelenítésre használták fel - nyilván a tudtával. Már a vezetéknév és a keresztnév "kiválasztása" sem véletlen. A rózsa a rózsakeresztességre a Péter meg a pápára utal mint Szent Péter földi helytartójára. A pápaság vastagon össze van fonódva a különböző irányító 6alommal bíró szektákkal. Ezen szekták világuralmi törekvései és népességcsökkentő kívánalmai is közismertek. Rózsa Péter éppen ezt propagálta - sőt, mintegy megmásíthatatlan evidenciaként jelentette ki. Mit foglalkozik egy "ártatlan" magyar gazda ezzel - ráadásul úgy hogy kritikátlanul elfogadja. Aztán miért éppen madarat/magyart akar lőni, s miért terhesek számára éppen a birkák. Hát ez az - véletlenek nincsenek.
      Az irányított "ördögi" médiában egyébként egyetlen magyar sem mondja el a gondolatait. És nem csak azért mert nincs erre késztetése, hanem egyszerűen azért mert oda sem engedik. Tehát ha valakit a média felkarol az nem véletlen.
      A mondandómban egyébként semmilyen un. "vadhajtás" nincs mert mindig a valóságot mondom. Egy bizonyos mértékű belső rezgésszintet elérve egyébként az ember nem is tehet mást. Ha egoisztikusan akarnék akkor sem tudnék hazudni - az már ilyenkor abszolúte de nonszensz. Egyébként rengeteg blogon "birkásítják" a magyart - természetesen negatív értelemben. Pedig a BÁRÁNY/JÉZUSI mivolt a fő erőssége a magyarnak. Na ez az amitől rettegnek. Azért mert ez nagy tudással és különleges képességekkel jár együtt. A madarak, például a sólyom - vagy most éppen a "betűjátékos" UDAR/lázadást szító ukrán szervezet/ ami a DARU "rejtett" megjelenítése - negatív kontextusba helyezése is egyfajta madár-ellenes/tehát magyar-ellenes fekete-mágia. Ha erre rávilágít, ha ezt leleplezi egy ember az nem egy mindenben a "sátánt" látó hülye hanem éppenséggel egy szemfelnyitogató. A magyarok szíriuszi-orioni származása teljesen egyértelmű. Az hogy a Ter-Em-Tő valódi magyar jelentése meg: TÉR-rezonancia EM-elés egy TŐ-ről - nem igazán kíván külön magyarázatot. Az hogy a cion pedig valójában a C-ion-ra/Szén-ion-okra:6-6-6/a voltaképp szén alapú földi létezésre való utalás könnyen megérthető. Ennek meghaladása a S/i/on azaz a Si -ion/szilícium-ionos/szilícium-alapú univerzális létezés. A mai "tudomány" is eljutott már odáig hogy nem tagadja hogy ez lehetséges. Sőt azt is kimondja hogy földi körülmények között egyedül a Si lehet még az "építőkő", az élet/a lét alapja a C-en kívül.
      Mindig is a röpképes "birka-madar" volt az ellen-pólus, most is az - persze hogy nem akarják hogy Pólus-Váltás legyen...foggal-körömmel, megtévesztő-megvezető-szemfényvesztő rafinériával küzdenek ellene az utolsó pillanatig.

      Törlés
    6. "Rózsa Péter esetében szerintem egyáltalán nem igaz a "valakiság" elmélete, hiszen ez a gazda csinálja a dolgát, nem kérkedik, nem járja az országot, nem szerepel a médiában, csakis akkor ha felkérik, hogy mondja el a gondolatait."
      :P
      nem reklám, példa..: http://youtu.be/JYkyPQ8vkD8
      *****
      (Apám mondása): Meghallgatom. Ami jó felhasználom, ami sz@r otthagyom nekik..
      A cikk-inditó-videónál azért eléggé behúzott a vészfékem az első másodpercekben, de ezt már kifejtettem.. (mondom ezt úgy, hogy előtte nem hallottam semmit Rózsa Péter biogazdáról..)

      Törlés
    7. Nincs itt semmiféle elmélet. Az van csupán tudatosítva ami egyébként még a Bibliában is kerek-perec benne van, le van írva. Nevezetesen, hogy egy 6almasnak, pozicionáltnak, vagyonosnak, akármilyen pénzes vagy egyéb módon gazdagnak, egy VALAKINEK - korszakváltáskor: "nehezebb átbújnia a tű fokán mint akár egy tevének". Vagyis egy materiálisan "valakinek" a leges-legnehezebb a mennybe/aranykorba jutnia - és ha nem tesz semmit "ezügyben" nem is jut oda. Mivel a "tű fokával" természetesen a nehézsége van jelezve annak a belső állapotnak ami feljogosít a "csillagkapun" való átlépésre, magára a dimenzió-/rezgéskiterjedés-váltásra. A spirituális átalakulás utáni "senki" szeretetelvűségből fakadó magasabb belső rezgés ment meg - fizikailag is - a precessziós korszakváltás, ha úgy tetszik "pólus-váltás" apokaliptikus eseményeitől. Tesz tulajdonképpen ÖRÖK ÉLETŰVÉ. Különben az egyes ember egész egyszerűen megy a "levesbe". Testileg biztosan. Lelkileg és szellem-tudatilag 2elbukva" meg persze oda "jut" ahová a belső rezgésének a mértéke, a szeretet-elvűségének a "fokozata" feljogosítva. Minden el lett már mondva amit csak el kellett mondani, mindenki annyit hisz el belőle persze amennyit csak akar. A "lámpást" folyamatosan "táplálni" már Egy-Én-i dolog. Korszakváltáskor nincs "jó gazda/g/" meg "rossz gazda/g/. Csakis "rossz" van mert a másokért VALÓ LÉT nem tükröződik az élet-vitelben, a személyes ingóság és ingatlan stb. mértékében. TEhát ha egy embernek van valamije - bármi is legyen az - nem önmagáért van hanem másokért. A Teremtés alapvető törvénye ez, ha valaki áthágja, kicselezi ezt - magára vessen...13 ezer évenként biztosan.

      Törlés
    8. " A magyar a legtisztább és legfejlettebb minőségi szintje az emberi fajnak, "

      Jajj má csókolom .... ennek ollan raccista mellékíze van, mint az izééé.
      Meg asztán a gyakorlati tapasztalatom is ez ellen szól, ugyanis rengeteg
      emberkével találkoztam már, akik egy kukkot sem tudtak magyarul ... asztán mégis átlag feletti minőséget jelenítettek meg, mint például
      román, török, német, amerikai, jugó, zsidó, csehszlovák, orosz .... stb.

      Szóval a tapasztalataim alapján egy magasabb szellemi minőséget
      nem a használt nyelv határozza meg. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    9. Én sem ezt írtam, hanem hogy lélekminőség. A nyelv "csak" elősegíti az ébredést.

      Törlés
    10. Kerion bátyánk eme mondása szerint:
      "Korszakváltáskor nincs "jó gazda/g/" meg "rossz gazda/g/. Csakis "rossz" van mert a másokért VALÓ LÉT nem tükröződik az élet-vitelben, a személyes ingóság és ingatlan stb. mértékében. TEhát ha egy embernek van valamije - bármi is legyen az - nem önmagáért van hanem másokért. A Teremtés alapvető törvénye ez, ha valaki áthágja, kicselezi ezt - magára vessen...13 ezer évenként biztosan."

      Mán első olvasata szerint, röviden és velősen szólva: akkó ba... fújhassuk. Mer minden humánnak van minimum húsrucija (ami azé van, hogy legyen), sőt,,, mindenféle gondolatya is (néha a sajátya, néha nem... de attó' még van). Oszt ezek tulajdonok igen ritkán lesik a másnak érdekit. S akkó még nem ejtettünk szót a fizikális lét apróbb-nagyobb velejáróiról, úgymint ruházat, falnivaló, fedett/fűtött lakhely... meg ilyenek.

      De... tán.. értem mit akart mondani.


      "Jajj má csókolom .... ennek ollan raccista mellékíze van, mint az izééé."

      Cöhh... mán megin ez a dobozba rakási mánija... Oszt ha nem szeresse a sárga, ződ, fekete, meg egyéb színű pofákat? Ődóga...
      S, a népek egyrésze a magasabb szellemi minőséggel megáldott pofákat is csak addig kedveli míg azok át nem ba... verik. (Azt meg ugyi elmondhassuk, eddég a magosabb minőségi arcok nem a segedelemről vótak elhíresülve. Bár... bizonnyal akadt olyan is.)

      Törlés
    11. Quedra, korántsem arról van szó hogy ne lehessen annyid ami egy normális életvitelhez szükséges. Itt pusztán a felesleges "többlet-húsrucinak" - a korszak-váltáskori mennybe-/aranykorba-menetelhez szükséges, mondhatni "kötelező leadásáról" van szó. No meg persze az ezzel járó önzetlen szeretetről meg hasonlókról. Ezeket az "anyagi" dolgokat amúgy sem lehet magunkkal vinni sehová. Ugyan az "örökösök" megörökölhették a vagyont, pozíciót stb. de az - ez könnyen belátható - a továbbiakban csak a gátja, akadálya volt az ő egyéni megváltásuknak. Persze valójában semmi sem kötelező, mert az illúziópárti szabad-akarati egó felülírhatja mindezt a matériában - csak hát akkor a mérleg durván "elbillen" - mégpedig az EgyÉn számára a negatív irányba. Ez pedig senkinek sem jó - legkevésbé az egyénnek.

      Törlés
    12. A földi pokolból főnix-madarként feltámadni tudó/rezgés-kiterjedést váltani képes/a gravitációt meghaladva repülni képes ember/a magyar/a madar/a madár nem "faj" hanem egyfajta - mondhatni spirituális/azzá lett - lélek-minőség. Skorpió-lényegű Mérleg-elő Nyilas/Kenta-ur-nő/Centa-ur-nő/10-es úr-nő aki - önMAGában "tartani tudja a kígyót"/tehát Kígyótartó.
      Tudomásul kéne már venni hogy a körforgás-beli duális váltó-gazdálkodásban a "magyar" az egyik véglet míg a másik véglet meg a materiális lélek-minőségű "zsidó". Tehát egyikőjük alatt sem fajt kell érteni - bárki lehet magyar és persze zsidó is. Az úgymond "fajilag" zsidó is lehet ilyen értelemben magyar - az más kérdés hogy nehezére esik - tisztelet a kivételnek. A probléma az hogy most megint a magyar következne a "váltó-gazdálkodásban" - mint iránymutató vezető réteg. A magyarrá/magyar lélek-minőségűvé válni nem tudó, illetve nem akaró zsidók viszont ezt nem akarják. DE persze a Teremtés menetét/törvényeit/korszak-váltását nem lehet felülírni...

      Törlés
  5. Van néhány dolog, ami bánt és nyomaszt és egyszerűen nem értek. Először is relatíve fiatal vagyok(27) és nemsokára terveznénk a párommal gyereket, közös életet. Viszont már jó ideje olvasom, hogy jön a korszakváltás és pólusváltás és megyünk a lecsóba, mert hát úgysem leszünk elég szeretet elvűek. Akkor ne tervezzek gyereket meg közös életet sem, mert úgyis vége lesz itt idő előtt mindennek? Akkor mit lehet csinálni? Semmit? Senki nem lehetek, mert valamivel fizetnem kell a boltban is, különben mit adhatok a véremet? Ha a barátnőmért és a gyerekért dolgozok, hogy nekik „jó legyen” s meglegyenek az alapvető dolgok, amik egyszerűen kellenek az élethez már akkor is vagyunk valakik, mert van ház és autó és egy kis pénz is a számlán. Akkor ez sem fontos? Az sem számít, hogy segítem a párom anyagilag, főleg amikor teljesen rám lesz utalva? Félreértés elkerülése végett én ezeken korábban nem gondolkodtam, mert természetesnek vettem, hogy a férfi dolga, hogy az életét adja a nőért. Akár szó szerint is. Na nem is siránkozok tovább
    Laci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Laci.. Tte.. hallod-e.. :)

      -mindig hallgass MAGodra, amit az súg, az a tuti
      -ez a vágyad? biztos? hajrá
      -nem tudjuk az időt és az órát (lehet, hogy valaki elnézett egy tizedesvesszőt.. :P )
      -nem az a lényeg, hogy ki mit mond, hanem hogy TE mit érzel..
      -senki nem kap nagyobb keresztet, mint amit elbir- a TE döntéseden múlik minden- mindig.. attól még felkészülni lehet (testben-lélekben)- légy nyihaha..

      http://hu.wikipedia.org/wiki/Nyihah%C3%A1k

      Törlés
    2. Laci, előtted az ÚT ki van kövezve. Mindent tegyél meg mások - köztük a párod - boldogságáért is önzetlenül. Nyugodtan vállaljátok a gyermeket - hisz az egy Teremtő-i védelem alatt álló földre szállt angyal - mindig és mindenkor - ebben biztos lehetsz. És ha így cselekedsz TE leszel a legboldogabb ember a világon. Mert EZ VAN, mert bármilyen hihetetlen is a dolgok most már így működnek. Szó sincs arról hogy mennél a "lecsóba". Az "alsó világokba" csak az megy aki juszt sem érti meg az "idők szavát". Ha egy embernek már voltaképpen semmi anyagija nincs és mégis még mindig AD - mert TUD ADNI - hát az egy fantasztikus dolog mindEnki számára. Szer-Elem és Szer-Etet nélkül nincs semmi...

      Törlés
  6. Rózsa Péterrel egyébként ezzel az előadásával ismerkedtem meg először még 2009-ben:

    "Az ételed az életed"

    http://kutasi.blogspot.hu/2009/08/3203-httpwwwfalurahuvideomagtarhu.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor vizsgáljuk meg egy kicsit alaposabban ezt a Rózsa Péter
      nevezetű "biogazdát" !!!!

      Kezdeném ott, hogy kb. 35 évvel ezelőtt a magyar köztudatban még nem létezett a "BIO"- élelmiszer fogalma. ...:))) Igaz, akkor még nem ismertük a holland paradicsomot sem, mint ahogy a génmanipuláció fogalma is
      hiányzott a szótárunkból. Figyeltünk ????

      A "Bio" jelzéssel ellátott élelmiszerminőség ugyanis egy MEGKÜLÖNBÖZTETÉS, aminek kizárólag akkor van szerepe, ha a
      "Bión" kívül más is - NEM-BIO - létezik. Figyeltünk ????
      (Mert itt kezdődik a tudathasítás.)

      Márpedig ez a bio-nyavaja azóta létezik, mióta beleegybesültünk
      ebbe a tetű ÉJÚ-ba. Annak idején tutira vettem, hogy Magyarország
      belépésével a szar holland paradicsomnak annyi, meg egy bambi. Hát
      fordítva történt.

      Ha valaki ebben az irányban akar keresgélni, akkor javasolnám az
      összes ÉJÚ-s - mezőgazdasági - rendelkezést átolvasni, amihez nagy
      valószínűséggel egy jogi diploma nem lenne hátrány. ...:)))

      Aztán talán az sem mellékes ezzel a témával kapcsolatban, hogy
      valahol azt írták, hogy táplálékként mindent fogyaszthatunk, ami
      "magot rejtő gyümölcsöt" érlel. ...:)))
      Na csak azért említem, mert a helyi (germán) szupermárktokban
      pillanatnyilag a magnélküli (kernlos) szőlő a favorit .... különböző
      felségjelzéssel. (Gána, Dél-Afrika, Egyiptom, .... stb.)

      Aztán ez a magnélküliség már csak azért is érdekes, mert az
      Ábrám és az Ábrahám név között is pontosan ez a különbség.
      Figyeltünk ??? (a hám ugyanis csak külsőt jelent)
      Ezt csak azért írom, mert hátha valakinek kedve van összekötni
      a történet elejét a végével. ...:))) (Lujza előnyben ...:))) )

      Szóval az évezredes emberi civilizációban nekem ez a Rózsa Péter
      csak egy sokadszorra módosult identitászavaros hibrid lenne, aki
      Fogel Frigyes filmjében elvállata a főszerepet.

      Aztán akkor nézzünk egy kicsit a kamera mögé, hogy ki is ez a
      Fogel Frici meg merre járt és ki nevezte ki őt kultúrális kreatívnak. ...:)))
      ..... aki önszorgalomból (???) legyártott nekünk egy "ős"-magyar
      biogazdát. Hm ???? Namer a hivatalos lakhelye Spanyolország. ...:))) ...is.

      Ö.T.

      Törlés
    2. Lujzának egy kis kiegészítés:

      Ízlelgesd egy kicsit: ember --->>>> member !!!!!! ...:))))

      Aztán azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ez a Kleopátra
      és a rokonsága hülyére átkozta a rómait, (vagy az emberiséget???) mielőtt elköltözött .... vagy inkább elköltöztették .... a túlvilágra.

      Mindenesetre megvannak a nyomai, hogy a mágiát
      nem csak bűvészinas szinten ismerték. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    3. Az EU a magyar mezőgazdaság számára igazi rémálom…. Jó pár éve a sparban (naivan) megvásárolt zacskós krumplit otthon pucolgatva, felfigyeltem arra, hogy milyen furcsa az állaga és a színe belül hófehér , olyan mintha nem is krumpli lenne, ekkor néztem meg a zacskót, származási hely : Egyiptom!!!. Az rendben, hogy kivi vagy banán nem terem X megyében, no de krumpli?
      No meg ez egy olcsóbb kategóriájú alap zöldség, mennyiért termelhetik ott a „rabszolgák”, hogy szállítással együtt pont annyi legyen, mint egy itteni gazdáé?

      Ha már Mazsola blogján vagyunk :))), Ö.T. lehet, hogy tévedek, de mag nélküli szőlőfajták, voltak régebben, az pedig a mazsola.
      Nem vagyok szakértő, de a mazsola az szőlő ugye és nincs benne mag, ezért is aszalják.
      A például a másik neve: sultanien név valószínű a szultánok idejére utalhat, az pedig rég volt.
      Utánanézve, a mazsolaszőlőt, már Perzsiában és Egyiptomban ie. 2000-ben termesztették.
      Bár lehet tévedek és a mostani mag nélküli az más, akkor bocsi :)))

      Törlés
    4. Nem vagyok nagy szőlőszakértő, de nálunk van magos mazsola is- hasonló a magja, mint a fügéé..
      juteszembe a fügéről: a fügelevél van nem érdes is? mert alsóneműnek elég kényelmetlen lehetett :)
      üldögélni- meditálni alatta viszont tökéletes :)

      Törlés
  7. "Ö.T. lehet, hogy tévedek, de mag nélküli szőlőfajták, voltak régebben, az pedig a mazsola. ..."

    Akkor megkérdezem Ildi, tudsz valamit a szőlőről, vagy csak annyit, hogy az egy
    gyümölcs ???? ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://vital-energy.hu/hu/content/18-mazsola-szolo
      „Leginkább a magnélküli, vagy kevés magot tartalmazó szőlőfajták alkalmasak mazsolának. Mazsola szempontjából a legkedveltebb fajták a magnélküli Sultanas (arany), a barnás Thomson, a fekete Korintiai, de ezeken kívül szinte minden fajta szőlőből is készülhet.”
      http://www.halas.net/egeszseg/5359
      „Az ismert mazsolaszõlõ-fajták közé tartozik a halványsárga, magvatlan, a nagy magvú és az apró, fekete, mag nélküli.” „

      Tehát van olyan, hogy van benne mag, meg olyan is hogy nincs, tehát valamikor kivették, hogy mikor, ez tényleg már csak részletkérdés, hisz vannak fontosabb meglátások Ö.T. a soraidban (bocsi is a kukacoskodásért)
      Remélem jön Lujza és nálamnál „magvasabb” gondolatokat tud soraidhoz kapcsolni.:)

      Törlés
    2. Tény, hogy a mazsolázásnak itt bizony helye van! :)

      Törlés
    3. "Az rendben, hogy kivi vagy banán nem terem X megyében, no de krumpli?"

      A krumpli sem volt honos Európában. A tizenvalahányadik században telepítették be ... mert éhínség volt.

      http://hu.wikipedia.org/wiki/Burgonya

      Ö.T.

      Törlés
    4. " ... hogy mikor, ez tényleg már csak részletkérdés. "

      Ami neked "részletkérdés", .... ott kezdődik a lényeg. ...:)))
      Van egy halom régi szőlőfajta, amit nem kell permetezni.

      Ö.T.

      Törlés
    5. Ö.T.:)) hú, kissé nagy témaíveket járunk be, no de miért is ne?
      Régebben "szappanoperáztunk", aztán suhantunk gellert kapva, de ez a kertészeti rovat sem rossz … szeretem :)))
      A kölcsönös kukacoskodás is szépen passzol ebbe a mezőgazdasági mellékletbe.
      Természetesen a krumpli sem őshonos, ez nem is kérdés, de hát nem is ezt volt a lényege a mondandómnak, de akkor részletezem:
      X megyében (kishazánkban ) annak kicsi községében van egy Spar áruház, aminek polcain a messzi messzi vidékről behozott kiwi , banán (ami nem őshonos, de nem is tudna megteremni) szóval a polcokon még messzi messzi vidékről, egyiptomi testvéreinktől behozott burgonya is van (ami kishazánkban nem volt őshonos, behozták, és megterem)
      Nagyon is megterem, hiszen ez a kicsi község, ahol a Spar áruház is letelepedett, a fólia kertészetéről híres, amiben bizony a drága magyar gazdáknak az újkrumplija termett már réges-rég óta, tán ahogy írja Ö.T. már a tizenvalahányadik századi éhínség óta :))), de sajnos nem az idők végezetéig, mert a jótevő EUnagybácsink ezt máshogyan akarta….

      "Ami neked "részletkérdés", .... ott kezdődik a lényeg. ...:)))
      Van egy halom régi szőlőfajta, amit nem kell permetezni."

      Mesélj, ez engem érdekel,én csak az Othellot ismerem, amit nem kell permetezni, a többit nem ismerem.
      Igaz nagyapámnak volt nagy szőlő birtoka egy kúriával, de egy ajándékozási szerződést kellet aláírnia róla, miközben a kommunisták a pisztolyt a fejéhez szegezték…

      Törlés
    6. Lazíts egyet Ildi!!! .... hétvége van.

      http://www.youtube.com/watch?v=RFjRJmGYrCg

      Talán még Rózsa gazdának is kedve támad egyet "riszálni".

      Ö.T.

      Törlés
    7. "... hiszen ez a kicsi község, ahol a Spar áruház is letelepedett, a fólia kertészetéről híres, amiben bizony a drága magyar gazdáknak az újkrumplija termett már réges-rég óta,"

      Eladni csak ott lehet, ahol hiány van.
      Helyi gazdaság kinyírva, .... és máris van vevő.
      Elég egyszerű képlet.

      Ö.T.

      Törlés
    8. Ja igen .... hétvége van ... kuksi meg ezt is!

      http://www.youtube.com/watch?v=lVPLIuBy9CY&list=RDRFjRJmGYrCg

      4.40 - kor kimondják a lényeget:

      "Every word we speak is rhythm." ...:)))

      Szerinted melyik egyetemen tanulta?

      Ö.T.

      Törlés
    9. Azanyjukszentségit, ezért tudnak ezek ilyen jól reppelni! A vérükben van a ritmus :)
      (érzik a "világ rezgését"? köze van a szívdobbanásokhoz?)

      Jó kis vid, köszi!

      Bezzeg mi "fejlett" ""civilizált"" """nyugatiak""" csak beszélünk és beszélünk. És itt kapcsolódnék a múltkor feladott rejtvényemhez, amit nem sikerült még megfejteni:

      BE-SZÉL

      Támpont: "bolondokból bolond szél fúj"

      Törlés
    10. "vérükben van a ritmus"

      És valahogy ezt a ritmust sikerült velünk elfeledtetnie a hatalmon lévőknek.
      Az indiánok még ismerték.
      Az afrikaiak még ismerik.
      A kurultáj kazahsztáni dobosai még tudják.
      Csak mi nem... :(

      Törlés
    11. @ Mazsola

      A "db" az csak a hülyegyerekeknek = darab.
      A "db" = dob. ....:))))

      Dob = idő + ritmus + mozgás + ismétlődés + hangzás + variáció = 6 = G
      ... + látvány = 7 .... + érzékelés = 8 .... + reakció = 9

      Sámán = Samen (Zámen) = Magok ...:)))

      BE - SZÉL = befejeződik a SZÉT - hullás.

      Ö.T.

      Törlés
    12. Az "ich" fordítottja rezgésben a "chi".

      ichi = kicsi .... vagy kicsik.

      "A kicsiknek kinyilatkoztattam ... " .... valahol le van írva. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    13. dB = decibel

      Hm, mintha ez is a hangokkal (akusztikával, zenével) lenne összefüggésben.

      A BE-SZÉL én úgy gondolom, hogy nem a "befejeződik a széthullás-t" jelenti, hanem ezt:

      BELSŐ - SZÉL
      BENTI - SZÉL
      BENTRŐL JÖVŐ - SZÉL

      A szél = levegő+hang, pont ugyanaz mint ami a torkunkban képződik.
      Tehát a magyar nyelv ismét megmutatta teremtői mivoltát:
      Aki beszél, az bentről jövő széllel teszi.

      Törlés
    14. "Bezzeg mi "fejlett" ""civilizált"" """nyugatiak""" ... "

      A Kelet és a Nyugat csak egy fikció, mert nyugaton is van kelet és keleten is van nyugat. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    15. "A BE-SZÉL én úgy gondolom, hogy nem a "befejeződik a széthullás-t" jelenti ... "

      Egy multidimenziós rendszerben minden logikai (egymáshoz kapcsolódó) láncnak multidimenziós értelme van = IS.
      Ezek nem zárják ki egymást .... még akkor sem, ha látszólag nem
      azonosak. (legfeljebb egy másik szint)

      Ö.T.

      Törlés
  8. "A szél = levegő+hang, pont ugyanaz mint ami a torkunkban képződik."

    Igen, ez nagyon jó és értelmes gondolat Mazsola ... az egyetlen érdekessége
    csupán az, hogy miért BE - SZÉL, mikor a beszéddel tulajdonképpen a
    levegő mozgása kifelé történik .... és ebből a szempontból igazából a
    KI - SZÉL lenne a helyes, nemde ???? ...:)))

    Most akkor hol is van a "kint" és a "bent" ????

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bentről jövő, bent képződő, belső - ezt mind kifejezheti a BE szótő.

      A BE és KI irányvektorként értelmezése is helyes, csak ez inkább azt jelenti, hogy már túlvagyunk a petting szakaszon! :)))

      Törlés
    2. KI és BE flémhez még, tovább mélyülve a csodálatos magyar nyelv rejtelmeiben:

      KIBESZÉL

      KI az aki BE - SZÉL?

      vagy:

      Kibeszélem magamból a nyűgjeimet.

      vagy

      KIntre beszélek ugyan, de BEfelé figyelek...

      :)

      (nálam ez utóbbi sokszor van mostanában, a számat elhagyó beszéd valójában teljesen felszínes, "kinti", külsőséges, közömbös számomra, a belső énemnek. A környezetemet ugyanis nem tudom még a valódi énemmel megérinteni, nem értenek...)

      Törlés
    3. Talán induljunk ki abból, hogy a beszélt vagy írott - röviden ALKALMAZOTT
      - nyelv nem változik akkora sebességgel, mint a társadalmi struktúrák ....
      magyarul: a feudalizmus idején is ugyanezt a nyelvet használtuk .... sőt, még jóval azelőtt is.

      Vagyis az alkalmazott nyelv sokkal inkább közelít az állandóhoz, mint pl. az állam maga, illetve jobban tükrözi a valaha meglévő - de nem nyilvántartott - értékrendszert, így aztán ezzel a módszerrel elég jól
      vissza lehet keresgélni a múltba .... feltéve ha értjük is ennek a jelentőségét. ...:)))

      Szóval a BE - SZÉL jelentése - szerintem - lényegileg annyit jelent,
      hogy Mi, mint egyének (külső tényezők) BE-leszólunk a rendszerbe,
      amiben élünk. BE - SZÉL ---->>> BE - SZÓL ---->>> BE - SZÁLL,
      azaz aktívan részt vesz benne.

      Hogy aztán a mai ál-demokráciákban ez mennyire érvényesül, azt már tudjuk. ...:))) Semennyire. Mert ha érvényesülne, akkor az ilyen blogok sem léteznének, mint ez itt, ugyanis nem lenne rá szükség. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés