2012. december 4., kedd

Nálatok is sok a Téli Kólás területi képviselő?

FRISSÍTÉS ALUL!

"Nálunk azt mondták, hogy a Mikulás jön december 6. reggelre virradóra; Karácsonykor a Jézuska hozza az ajándékot. Aztán ez a mese módosult, amikor kijöttem éjjel inni, és láttam, hogy a másik szobában, ahol a karácsonyfa szokott állni többen is sürgölődnek. (Sárga üvegajtó van, szóval az alakokat láttam csak.) Reggel feltettem a kérdést, hogyha a Jézuska jön, akkor miért voltak többen is a szobában. Erre azt mondták, hogy az angyalok segítettek neki. Itt már bonyolódott a sztori. Jézuska is, angyalok is, én már gyanakodtam. :) "

Na igen. Lassan már én sem tudom mivel hülyítsem a gyerekeket, a Kólással, vagy a Jézuskával? Nem is azzal van itt a baj, hogy hazudjunk, mert nekünk is hazudtak gyerekkorunkban, hisz ez kegyes hazugság, és nem is azzal van baj, hogy alapvetően ez az egész Mikólás ünnepség a zsarolásra épül - mertugyebár "kisfiam, ha nem viselkedsz rendesen, nem hoz neked semmit a Télapó!" - hanem alapvetően azzal van itt a baj, hogy magam sem tudom eldönteni erről az egész mókáról, hogy hasznos-e vagy inkább káros. Ráadásul az egész ilyen materiális gondolkodásmódra bíztat - mert ugye milyen jó is amikor a Mikólás a jó gyerkőcöknek előkap a zsákból egy-egy kólát -, s a dualitás erősítésére. Mostanában kérdezgeti a nagyobbik csimota, hogy ez meg az jó-e? Pl. "Apa, a meleg az nekünk rossz ugye, mert attól izzadunk ugye?" - a válasz természetesen kioktató, de másképp nem megy: "Attól függ kicsikém, a hidegben jól esik a meleg, de ha túl meleg van megéghetünk." Szóval valahogy így kellene lekezelni ezt a Miklós dolgot is, hiszen talán elő lehet adni a dolgot kevésbé materiálisan is. Nem ajándékkal zsarolni, hanem másképp, "jó tett helyébe jót várj" alapon. Apropó! Mikulás, vagy Télapó? A Télapó a szoc. időkből való, a Mikulás származására több elmélet is létezik, de az tény, hogy ez az alapvetően északi kultúrszökevény nem igazán illeszkedik bele a magyar hagyományokba. Én nem is szeretem. Azt meg végképp nem szeretem, hogy már november közepe óta díszítik az üzletek kirakatait! Minek?? Még van több mint egy hónap, bmeg! Komolyan mondom nem látni mást az utcán, mint mindenben a "Vásárolj! Vásárolj!" manipulatív buzdítást. Az egész kísértetiesen hasonlít a They Live c. ébresztőakcióra.


És ez az egész lassan eljut oda, hogy már december közepére csömöröd van az egésztől, majd mikor óvatlanul betérsz egy boltba és meghallasz egy újabb karácsonyi nótát, akkor jobb esetben elhányod magad, rosszabb esetben veréssel fenyegeted az előadó elkövetőt, különösen, ha George Michael Last Christmas c. száma az adott dal! Ím tessék, csak hogy Ti is szarul érezzétek magatokat: 


Kétszer is meg lehet hallgatni egymás után, bár ez már igazi szado-mazo.

Talán nem meglepő, de az egész Karácsonyi mizériával bajban vagyok, ugyanis számomra ez az egész ünnep teljesen másról szól, mint amit erőltetnek ránk a Materializmus Papjai. Egyáltalán nem az ajándékozásról kellene szóljon, egyáltalán nem a csinadrattáról, fényes gömbökről, heje-huja, zabálásról, kitárulkozásról, ablakba helyezett színes kínai szarokról, hanem pont az ellenkezőjéről: a visszahúzódásról, a békességről, a csendről, a családról, és a belsőségességről. Mikós ügynököt sem tudom az előírt módon kezelni, mert az egész olyan baromságnak tűnik, idegennek, és szomorúnak - pont mint a cirkusz. Legalábbis nekem. Persze ha belegondolok - és ez az egyetlen értelmes indokom ennek a marhaságnak a folytatására - nekem is nagy élmény volt gyerekként aznap izgulva felkelni, és belekukkantani a csizmámba. Valamelyik évben megkértük az egyik szomszéd srácot, akinek nincs gyereke, hogy vállalja el a mikulás-szerepet - alapvetően nagyon jól sikerült a buli, élvezték a gyerekek is, de azért én láttam imitt-amott megcsillanni a félelem szikráit is a kicsik szemében. Kell-e ez? Jó-e ez nekik, nekünk? Mire jó ez, hogy december 5-én az édességgyártók megbízásából ellepi az utcákat ez a sok értékesítési ügynök? Elnézést, de hülyék vagyunk mi, hogy bekajáljuk ezt a kiválóan kitalált üzleti fogást csak mert valami pap annak idején tett is némi jót? Nem szúr szemet a nyomozó hatóságoknak, hogy van itt egy országonként más-más nevű alak, akinek van telephelye Lappföldön is, azonosítatlan repülő tárgyal utazik, s mindenhol vannak ügynökei?? Hát nem veszik észre mekkora maffia ez? :)

-------O-------

FRISSÍTÉS:
(Időközben befutott Olivin kedves írása ugyanehhez a témához, mely méltó folytatása az előzőekben megfogalmazottaknak, sőt tovább is megy, nem csak sír, hanem mutat is jobbat, íme:)


Ha már Mazsola testvér rám hárította ezt a megtisztelő feladatot, az ünnepről írnék néhány gondolatot, fogadjátok szeretettel, kedves barátaim.



Induljunk ki az ünnep fogalmából. Az ünnep ugye a hétköznapjainkat tagoló szakrális pillanatokat jelenti, amikor a profán időből átléphetünk az időnélküliségbe. A keresztény szokások kötelező jellegűvé alakulását megelőzően is a kozmikus idővel harmóniában, meghatározott csillagállások idején ünnepeltük az életet. Holott bacchanália, közös orgia, hol áldozatok bemutatása által, de a cél a KÖZÖSSÉGI élmény volt – a mindenki egy érzésének megtapasztalása. Az évszázadok során rárakódott a keresztény dogmatika, de a fényünnep, a NAP születése a legfontosabb ünnepek egyike, mely egy új kör indulását jelzi. (és előtte az előző ciklus lezárultát, természetesen)

Nem szeretném bemutatni, hová fajultunk mostanra, mindenki tudja. A szeretet ünnepe szánalmas, ha abban merül ki, hogy ajándékozni kell egymást illemből. Mert ajándékot akkor jó kapni is, ha nem számítasz rá. Egyáltalán minek ajándék? Talán gyerekek vagyunk még mindig? Kell a színes cukormáz? A csillogó díszek? A sütemények?

Olyan puritán családban nőttem, fel, ahol a karácsonyfát pogány német népszokásnak tartották, nem is volt nálunk soha. Nem is hiányzik nekem semmiféle ünnepi dísz, az együtt elköltött ünnepi ebéd teljesen elég.

Mert egy kör lezárásához, a számvetéshez egyetlen dologra van szükségünk: a szívünkre. Ki tudjuk-e üresíteni, elengedni, aminek menni kell, hogy az új fény első sugara megtölthesse azt? Tudunk-e ebben a forgatagban elcsendesedni, mint a természet maga? Tudunk-e szívből jövően egymásra mosolyogni és a teljes jelenlétünkkel, valódi figyelmünkkel és őszinteségünkkel megajándékozni szeretteinket?

Hántsuk le az ünnep jelentését a legbelső üzenetéig és akkor hazugság- és stresszmentes, meghitt karácsonyunk lesz!

Gondolatébresztő kis bejegyzésnek szántam, beszélgessünk inkább! :o)
Olivin

32 megjegyzés:

  1. Olivin33, teljesült a kívánságod! :)
    Elég kedves bejegyzésre sikerült?

    Amúgy meg akkora picsát csináltam a számból hogy az nemigaz. Mert mi is történt? Miután megírtam ezt a bejegyzést, KI-mentem a városba és BE-vásároltam a gyerekeknek egy egy apró kis ajándékot! :)
    Noooooooooooooormáááááááááális???

    Azért van jó hír és üzenet is: miután bandukoltam vissza a munkahelyre, azon morfondíroztam, hogy kell-e egyáltalán agyaljak a karácsonyi ajándékokon, kell-e kitaláljam, hogy mit vegyek a nejemnek, a gyerekeknek, amikor úgy is itt a Vi... - no és ekkor láttam meg egy kirakatot a következő felirattal, hatalmas betűkkel:


    VÁLTS!


    Hm...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "VÁLTS! "
      Szerintem elcsempült volna a szájad széle, ha kissé feljebb nézel, oda a kirakat fölé, ahol zöld betűkkel ez állt: OTP...:-)

      mj

      Törlés
    2. Az még hagyján bakker, de mostanában akárhány youtube videót megnyitok mindig a következő szövegű hírdetés jön be először:

      "Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de felkészülhetünk rá."


      Pfffff.........

      Törlés
    3. Istenem! Jó lenne felhagyni a pénzimádattal! Illúzió a biztonságérzet, amit nyújthat.

      Törlés
  2. Ez kérem egy fakultatív őrület, amiben egyáltalán nem kötelező részt venni.
    Valahogy úgy, ahogy minden felebaráti igyekezeted ellenére sem hallgattam meg a Wham!-féle cukrozott taknyot, csak hogy hülyén érezzem magam:-)

    mj

    VálaszTörlés
  3. Még egy adalék: betértem egy menüre a szomszéd utcai étterembe, és látom, hogy a felszolgáló hölgyek nagyban díszítik a termet.... mire én: "nem korai ez...?" mire ők - mintha egy csapot nyitottam volna meg - elindult a lavina: szinte szórul szóra elismételték a fenti cikkben elhangzott síralmaimat, de komolyan. Jól esett visszahallgatni, és az is, hogy lám-lám nem vagyok egyedül, és egyre többen hasonlóan gondolkodunk. :)

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. (kimaradt az integetős dzsinglébellsz figura, akit ijedtemben-reflexből majdnem leüttem egyszer, mikor mellettem hohohózta el magát..)
      *****
      Fogyasztói társadalom.. program-modulok az agyban.. nem is tudjuk, honnan jött, miért jött, miért is csináljuk.. kényszeres.. cukormázas.. üres.. ezeket kell lebontani (elhagyni).
      http://youtu.be/NiWtamz1N14
      http://www.metrolyrics.com/states-of-mind-lyrics-senser.html
      (ajánlanám leforditásra.. ha valaki unatkozik..ha nem, akkor majd én.. :D )
      *****
      közösség? már azt sem tudjuk mi az.. mindenki csak rohan bele a nagyvilágba a dolga után..
      Ha azt mondom amish vagy kibutz akkor (miután legyűrték ketteskék a gombócot) arra gondolok: közösség.
      Máshol? Megszűnt. Lebontották fokról-fokra. Egészen a családig (családokig) jutottak..:

      A család s tulajdon
      Lesz a világnak kettes mozgatója,
      Melytől minden kéj s kín születni fog.
      És e két eszme nő majd szüntelen,
      Amíg belőle hon lesz és ipar,
      Szülője minden nagynak és nemesnek,
      És felfalója önnön gyermekének..
      *****
      Ha sokat szeretnének (mert Ti nem akartok, csak szeretnétek :D )olyankor szoktam elmesélni a gyerekeimnek, hogy mi az ami fontos: ha van mit enned-innod, van hol laknod, nem fázol (fagysz), van ruhád: már jobb helyzetben vagy, mint a Földön élők 95 százaléka. Ezen el kellene gondolkodni- nem csak a gyerekeknek..
      *****
      (tegnap párom kibukott a gyerekszoba állapotán és "nagytakaritott": 4 kisebb zsák plüss és játék megy a kórházba a gyermekosztályra, ill.szegény/ebb-sorsú gyerekeknek a szomszéd utcába..)

      Törlés
    2. Ha lesz végre gyerekem, egy darab műanyag játékot se kap, az tuti!

      Törlés
    3. Madách Imre volt a világ legmegbízhatóbb csatornázója, komolyan mondom!

      Törlés
    4. Helyes.
      Csak semmi nejlon szart.
      Ólomkatonát neki.
      Tradicionális, egészséges, és lőszerként újrahasznosítható.

      mj

      Törlés
  5. Igen, kedvesnek, kedves, de kicsit siránkozós lett. Nekem Télapó eszembe se jutott az ünnep kapcsán! Beilleszted a levélkémet is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg... öööö, akarom mondani be, hát! :)

      Bocsáss meg, olyannyira meglódított az a két soros kedves kérésed, hogy nem bírtam magammal és kijött aminek ki kell, meg se várva azt, hogy esetleg Te is komolyan veszed a visszadobott labdát. Így sikerült megint összehoznunk egy közös cikket, de remélem nem bánod! :)

      Törlés
    2. Szerintem jól össze tudunk dolgozni! :o) Te kedves vagy én meg lényegretörő.

      Törlés
    3. Hogyne, hogyne...
      Vasárnaponként meg vízen jártok...:-)

      mj

      Törlés
    4. :o))) Humorodnál vagy ma!

      Törlés
    5. Ó hidd el, nem mindenáron próbálok én nem kedves lenni, de mit csináljak, néha ez minden igyekezetem ellenére sem sikerül! :)

      Ha sikeresen átvergődtél a negatív jelzők sorozatán, akkor megtaláltál! :)

      Törlés
    6. Akkor neked fogalmad nincs arról, hogy mi az hogy igyekezet...:-)

      mj

      Törlés
  6. Olivin:)
    Ennek a They Live c. filmnek van egy új változata meg nem mondom hogy hijják? Valaki?

    A karácsony a globalizmus markában éljen a mikulás, éljen!! Úgy járt mint a húsvét, régebben öröm volt átmenni a szomszédba pulyaként, végigjárni mindenkit... most meg azt látom bejött az "úúh menjünk el az állatkertbe húsvétkor".. persze az dugig van kínlódó, húsvéttól, locsolóktól menekülő emberekkel, mivel olyan sikeresen megosztották az emberiséget, hogy már a húsvétnak+karácsonynak se örülnek.. és nem várnak vendéget.

    Régen az öregek faluhelyen az árok partján esténkét összegyűltek és jól kibeszélgették magukat, hülyéskedtek..

    Most mi van? Menjünk a teszkóba és vegyünk meg minden rokonnak az akciós sziri-szarik közül valamit, persze nem veszel semmi értelmeset, mivel nem tudsz anyagilag mindenkire 20.000 dáktárint szánni..

    Erről beszéltem én néked Olivin itt a jó példa a cikk+az élet. Szépen évről évre haladva megosztották az emberiséget, különválasztották őket egymástól, hogy ha esetleg egyiküknek baja van a többi nézzen félre és bujjon be a házikójába.. Dögöljön meg a szomszéd lova is!??
    Ennek értelmes ember nem örül. E- problémák megoldására inkarnálódtak le a földre a fura, túl jó lelkű emberek, ezt a helyzetet megoldani lentről... egy példát mutatni milyennek kell lenni, ha nem akarsz a gyíkok ceruza eleme lenni.

    Már nem szeretjük egymást????? =>
    Te kínai vagy dögölj meg, mert teli van az ország kínai bolttal, Te zsidó vagy dögölj meg, mert a világot azok irányítják, Te cigány vagy a brant a gyomrod, mert nem dolgozol élősködsz, Te román vendégmunkás vagy dögölj meg menj haza, ne próbálj meg itt boldogulni...

    Mit vettek el az emberektől a zionisták?
    A szeretetet: nem szeretem=> a szomszédom, munkatársakat, munkát, karácsonyt, húsvétot, idegeneket, ezért nem is barátkozok, inkább megyek nézek egy filmet..

    A szellem erejét: hogyan is látunk egy másik embert? Ez arab úúh akkor tenorista! Ez indiai koszos cigányféle lehet! Egyből ítélünk, ahelyett
    , hogy kommunikálnánk vele, aztán szépen összeraknánk a megérzéseink+szellemünk segítségével milyen ember.. rögtön elfordulunk tőle mert más!

    Így nem csak a karácsony fog kihalni. :(



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, az amit ma karácsonynak nevezünk, az haljon is ki!

      Helyette vagy jöjjön vissza a fény és szeretet ünnepe, valódi érzésekkel, vagy éljük meg és manifesztáljuk ezt az életünkbe, és akkor nem kellenek ilyen emlékező ünnepek sem.

      Törlés
  7. Valahogy így ha ez visszajön=> "jöjjön vissza a fény és szeretet" akkor minden nap ünnep lesz.. :)

    VálaszTörlés
  8. A keresztény ünnepre azért nem tértem ki, mert a kisjézus születése esetleg félrevezető lehet - mert könnyű a felelősséget ráhárítani, hogy az Ő dolga a megváltás, ülhetek a karosszékben.

    VálaszTörlés
  9. Nem tudom ki hogy van vele, de sok embertől hallottam az: "Amúgy nincs is karácsonyi hangulatom" mondatot. ?

    VálaszTörlés
  10. jaésmégcsak annyit: ha eszetekbe akarna jutni, hogy valami sz@rt akartok venni, csak azért mert (miért is?).. szóval.. jussonak eszetekbe ezek a képek..:

    http://acidcow.com/pics/9174-tied-up-chinese-toddlers-6-pics.html
    (a szülei a gyárban csinálják fillérekért a sz*rt, rá pedig már nincs pénzük-idejük-semmijük..)

    kellemes ünnepeket..

    VálaszTörlés
  11. A Bibliában sehol nem olvastam, hogy Jézus születését meg kellene ünnepelni, sem azt, hogy ebből a célból ajándékot kellene egymásnak vásárolni...

    A Karácsony sok cég számára élet-halál kérdéssé vált, szoktam olvasni céges negyedével jelentéseket (foglalkozási ártalom :)), vannak olyan cégek, akik éves bevételének 70-80%-a ebben az időszakban képződik. Ha nem lenne Karácsony, akkor a nyugati világban az éves GDP több százalékkal kisebb lenne, ezért is a "kényszervásárlás" propagálása. Akik ezt "nyomják", na azokat aztán baromira nem érdekli a Karácsony, lévén vagy ateisták vagy az ő vallásukban ez nem szerepel.
    Ez tulajdonképpen a "kényszerértékelési láz", mindenki megveszi azt amire a másiknak semmi szüksége és legtöbbször kuka lesz belőle. Na de kit érdekel ez, lényeg, hogy nőjön a GDP...

    Legalább 10 éve nem karácsonyozom, igaz, gyerek nincs, ha lenne, akkor nem tudom hogyan döntenék...

    Még annyit, hogy szerintem nincs értelme a gyerekeket ezzel a "Mikulás/Télapó", meg "Jézuska jön" dologgal hülyíteni, mert csak elveszíti a bizalmát a gyerek a szüleiben, mikor rájön, hogy össze-vissza hazudoztak neki. Ha már ünnep, akkor meg kell neki mondani, hogy kiválasztottak egy napot, hogy akik szeretik egymást, ezen a napon kifejezhetik ajándékokkal, ha akarják. Bár inkább hagyni kellene az egészet a francba...

    VálaszTörlés
  12. Nesze neked biborlila Prométheusz karácsonyra kockafával..
    http://youtu.be/X6MgHadEW34
    *****
    (részlet Könyvtárostól)
    Mióta is ajándékozunk karácsonykor és mit is valójában?
    itt Jézus éppen ideges...
    http://youtu.be/5g77AcTbjFo
    *****
    My temple should be a house of prayer,
    But you have made it a den of thieves.
    Get out! Get out!
    *****
    My time is almost through.
    Little left to do.
    After all, I've tried for three years.
    Seems like thirty, seems like thirty.
    (+itt kapcsolódik Az Egó utolsó kiáltása'-hoz)

    VálaszTörlés
  13. ééééés... sikerült elkerülnöm ezt..:
    http://heartfeltrecords.com.au/wp-content/uploads/2012/09/banksy-consumer-shopping-christ.jpg
    *****
    (az idén minden családtag valami hasznosat kapott: a gyerekek, Mi, és a sórognőm {micro-fiber-minuszban-is-izzadsz-benne}pokrócot, az öcsém-másik-sógornőm pedig hasonszőrű-bélésű papucsokat.. a Tata és a Mama meg TVkártyát a számitógépbe.. hogy ne veszekedjenek a Tvműsoron.. :P )

    nekem ebben volt a (karácsonyi- házastársi harc harc.. és nem engedtem jottányit se.. :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TJkszHxNI5o

      Törlés