2012. december 31., hétfő

Boldog Új Világévet!

Megmondom őszintén nekem ez a Gergely naptár egyre inkább a bögyömben van. Frissen magyarrá alakultaknak: ez annyit jelent, hogy pipa vagyok rá. Ha így sem értenék, akkor próbálkozzanak ezzel: betelt a pohár. Na talán ennyi elég is ahhoz, hogy az említettek ne folytassák tovább az olvasást. Szóval Karácsony előtt azzal szórakoztam két napig, hogy egy olyan fiktív, heti bontású kivitelezési ütemtervet próbáltam logikusan felépíteni, amelyikben havi teljesítést és számlázást kell kimutatni. Érthetőbben: egy konkrét dátumok nélküli naptárat kellett alkotnom - Gergely naptár környezetben - úgy, hogy a hetek s hónapok illeszkedjenek egymásra, tehát hol négy, hol négy és fél, hol öthetes hónapokat kellett alkotnom váltakozva, megpróbálva lekövetni az idióta naptárrendszerünket. Elárulom sehogy nem sikerült. Miért is? Hát csak azért, mert akárhogy próbálom felosztani a Gergely szerinti egy hópapot egész hetekre, nem fog sikerülni. Ekkora egy ökörséget, mint ez a Gergely naptár még nem alkotott az emberiség! Ha van egy egységem (hét), akkor miért nem annak többszörösével számoljuk a nagyobb egységet, ami a kis egységek n-szereséből áll?? Hogy lehettünk ekkora hülyék, hogy az egyik nagyobb egységet 30, a másikat 31, a harmadikat 28/29 naposra "terveztük"?? Hol van ebben a logika? Ki a nyavalya találta ezt ki, egy földönkívüli? Az hétszentség, hogy sokat nem érthetett meg a természetes körfolyamatokból, és ciklusokból, vagy pedig szándékosan barmoltak bele - nekem ez a gyanúm. Talán ideje lenne visszatérni az ősi naptárakhoz, amelyek még híven lekövették a világunk folyamatait, úgy mint Föld-Nap pozíciók, Hold-ciklusok, neves napok stb.. 




Először is nézzük meg, hol, kik, és mikor cseszték el a harmonikus számítást.

"A ma naptár ősének tekinthető – Julius cézár által (i.e. 46-ban), egyiptomi és perzsa hatásra bevezetett - naptárban 3 alkalommal történt olyan horderejű változás, amely kiválthatta egyes naptári kitűző-napok „megcsúszását”.

Az első naptárreform: i.e. 8-ban, amikor Augustus római császár – miközben helyrehozatta szökőnap-számítást – felborította a régi naptár egyensúlyát, mivel több hónap hosszát megváltoztatta, ezzel felborítva a fél- és negyedévek egyensúlyát. Ez a változás: 1-2 napos eltolódást okozhatott az egyes ősi heti és hónapjelző jeles napok között.

A második naptárreform: i.sz. 325., amikor a niceai zsinat elrendelte a csillagászati és a hivatalos naptár közötti 3 napos eltérés megszüntetését. Ezzel, a téli napforduló dátuma (dec. 22.) elszakadt az ünnepétől (dec. 24-25.), vagyis a Karácsonytól. Ez a változás: újabb 2-3 napos eltolódást okozhatott az ősi heti és a hivatalossá vált havi jeles napok között.

A harmadik naptárreform – 1582-ben – még jelentősebb hatással bírt. Ugyanis, ekkorra a szökőnapok számításának hibája miatt a csillagászati és a hivatalos naptár közötti eltérés már 11 napra szaporodott. Vagyis, a téli napforduló napja és ünnepe (vagyis Karácsony) között az eltérés már 12-13 nap volt. A naptárt – hatalmi szóval - úgy billentették helyre, hogy 11 napot ugrottak előre a naptárban. Ugyanakkor, a hét napjainak számítási sorrendjén nem változtattak. Ez végérvényesen felboríthatta az akkor még létező népi öröknaptárt. A ma használatos Gergely-naptár 1582. október 4-én (csütörtökön) vezették be oly módon, hogy az azt követő nap október 15. (péntek) lett. Így, az évben 11 nap kimaradt a számításból.

Ez az intézkedés helyrebillentette a „napok és hónapok Naphoz igazítását”, ugyanakkor alaposan felborította a hét napjaihoz kötődő szokások és a hónap- és évszakszámítás rendjét. Történt ez azért, mert - a 11 napos „naptárugrás miatt” – az október 15. „péntek lett”, holott ez a nap a régi számítás szerint „azelőtt hétfő volt, a maga hétfői előírásaival”. Nem szólva arról, hogy a köznép csak jóval később értesült a hivatalos naptár bevezetéséről, ezért a szokásokon alapuló és az állami naptár helyi „összehangolódása” eltérő megoldásokhoz vezetett."

Forrás: users.atw.hu/aranyszarvas/Szarvas21.doc

Gondolom az itt olvasóknak már nem túl meglepő, hogy a "rómaiak", és az "egyház" a ludas ebben a kérdésben is. Ez a két - valójában egy - társaság rendesen szétcseszett mindent, ami a természethez kötötte az emberiséget. Ezek teljesen "megreformáltak" mindent, ami egy kicsit is harmonikus volt, és akinek ez nem tetszett, azt nemes egyszerűséggel kinyírták. Római naptárat, római jogot, és római vallást használunk ma, és ennek számtalan "előnye" látszik is - hát nem nagyszerű?!

No, de akkor ennyi fikázás után nézzük meg, hogy hogyan kellene kinézzen egy valóban ésszerű, logikus, és a Föld mozgásával összhangban lévő naptár. A nap után a hét napból álló hetet nyugodtan tekinthetjük jó alapegységnek. Négy hét legyen egy hónap, azaz 28 nap, ami tökéletes összhangban van a Hold-fázisaival, és ezzel szintén összhangban a női ciklusokkal (ezek nem véletlenek). Hónapokból legyen 13, azaz 364 nap, ehhez már csak egy napot kell hozzáadni, egyfajta "null-időt", vagy Kezdőnapot, vagy Újnapot, vagy Pótnapot, kinek hogy tetszik, mindegy mi a neve. Az évkezdés pozicionálást tegyük jeles napokra, olyanokra, amelyek tényleg jelentenek valamit, mondjuk az év kezdőnapja legyen a téli napforduló: december 21. Ezzel együtt a további jeles napok legyenek az évkör négy "sarokpontjai", azaz a napéjegyenlőségek, és a nyári napforduló. Így ezzel a módszerrel sokkal inkább közelebb vagyunk a természethez, mint a jelenlegi idióta számítással. Mert kérdezem én, kozmikus, lunáris, szoláris vagy földi szempontból van-e bármilyen jelentése/jelentősége a december 31-i napnak?? Van-e értelme az évet egy olyan nappal kezdeni, ami semmit nem jelent az ciklikus Évkörben? És miért kellene ekkor bebaszva a saját okádásunkban fetrengeni? Mi a lószart ünneplünk Szilveszterkor? Csak nem egy pápát?? A Szilveszter latin eredetű férfi név, jelentése: erdei, erdőben élő férfi. Hát, kedves kollégák, tudom, hogy háttal nem kezdünk mondatot, de úgy érzem minket jócskán bevittek az erdőbe ezek a rómaiak.  

"Történelmi tapasztalat, hogy egy népcsoport népszokásainak és hagyományainak folyamatosságát leginkább az adott népcsoport közösségi életvitelének (külső és belső lehetőségeinek, családi és társadalmi életének, munkamegosztásának, hitvilágának stb.) állapota határozza meg. Megfigyelhető, hogy a hagyomány- és szokásrendszere általában megváltozik, ha a közösségi életvitelében valamilyen erőteljes változás következik be. Például: hatalmi és társadalmi változások, külső vagy belső fenyegetettség, módosuló munkamegosztás és termelési rend, új hitbéli irányzatok vagy társadalmi szabályok bevezetése, családi kapcsolatok átalakulása és a szerepek megváltozása, másfajta népcsoport beáramlása a közösségbe és másféle szokások megjelenése, stb. Márpedig a magyarság igencsak bővelkedett ilyen változásokban, az idáig ismert történelmében. Ez a tény is erősíti azt a vélekedést, hogy a rendelkezésre álló adatok csak mérlegelést követően használhatók fel a "feltételezett ősmagyar kalendárium" restaurálásához."


Hm. Igen. Bár nem sok nyom maradt utána, de az ősmagyar naptárat nem ártana rekonstruálni. Ha jól tudom, akkor a régiek az év kezdetés a tavaszi napéjegyenlőség idejére tették, március 21-re, hiszen a földből élőknek ez jelentette a Kezdést. Ezért is nevezték el ezt a hónapot Kikelet havának.

Összegezve, nem azt mondom, hogy azonnal felejtsük el a bebetonozottnak tűnő naptárunkat. Azt sem mondom, hogy azonnal álljunk át az évmilliókban számoló maya, vagy hindu naptár számításra. No de egy kicsi logikát vigyünk már valahogy bele a rendszerbe! Miért kellene a számítási közép-egységeknek ilyen káosz-szerű 30, 31, 28, 29 naposnak lennie? Miért van az, hogy egy hónap kezdése szinte sohasem esik egybe egy hét kezdőnapjával? Miért jó nekünk szerdán, vagy pénteken kezdeni egy új hónapot? Miért jó, hogy sosem tudja az ember, hogy épp hány napos hónapban is járunk? Ekkora ökörséget még nem alkotott ember. Szóval Boldog Új Világévet, remélem, hogy eljön hamarosan az idő, amikor vissza tudunk állni a természetes, körmozgásokat jobban lekövető számításra, mert szerintem ezzel az emberek fejében egycsapásra helyre kerülne egy nagy adag abból, amit szétcsesztek: a természetközeli tudásból. Lehetne még polemizálni ezen sokáig, de szerintem a lényeg átment...

Tudom örülnöm kéne, hogy egyáltalán van munkám, de mivel épp most tettem le a telefont egy négyórás non-stop beszélgetés után, amit a főnökömmel folytattunk (ma is, tegnap is, és tegnap előtt is), így lassan már nem bánnám, ha valahogy véget érne ez az egész hajtás, amit csinálunk itt mi, kiknek még van munkájuk, gazdagítva ezzel a piramis csúcsán élő csúcsragadozókat. Ma reggel azt kérdezte a lányom, hogy "mikor fög felrobbanni a Föld" - nos, ilyenekről sosem beszélgettünk, és válaszolni sem tudtam érdemben, csak annyit morogtam: "minél hamarabb". :) 

Az embert-próbáló 2012 év végén kívánok mindenkinek nagyon boldog új esztendőt, bármit is jelentsen ez a naptárban! :)




54 megjegyzés:

  1. Sziasztok.
    Sikeres , pozitív változásokban gazdag új évet kívánok .

    http://www.youtube.com/watch?v=O-JydjNUCbw

    VálaszTörlés
  2. Én is kívánok mindenkinek BÚÉK-ot, habár attól tartok a 2013-as év még inkább embert próbáló lesz.
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elképzelhető Panka. Nekem mindenesetre a 2012-es év igazi megfeszített esztendő volt. Nem szoktam erről itt igazán írni, de ennyit még sosem melóztam mint tavaly, mind otthon, mind a munkahelyen és itt is (bár ez volt a legkellemesebb). Fél éve kirúgták egyik kollégámat, és így hármunk munkáját ketten kellett folytassuk, ráadásul kettőnknek lett három főnöke. Ölég szar arány... És mindezt kellett egy kizárólag profitorientált, és halálraítélt építőipari környezetben végrehajtani, ahol ráadásul tudvalevő, hogy mennyire korrupt az egész rendszer, és kiszolgáltatott a vállalkozói kör a politikának - ráadásul a legtöbben még csak fel sem fogják, hogy egymás marásával, a "piac farkastörvényeinek" megfelelésével, a "menedzser-szemlélettel" tulajdonképpen csak az Oszd Meg és Uralkodj szigorúan zártkörű részvénytársaság üzemeltetőit éltetik. Minden keserűségünkből és "sikerünkből" az Elit gazdagodik. Szóval nem könnyű a helyzet, de miért is panaszkodom, mikor nekem még van munkám? Mi, kb. félmillió ember, aki a termelésben dolgozik tartunk el 10 milliót + a kiszipolyozóinkat, ami nem feltétlenül ad okot örömteli ünneplésre.

      Fentiektől függetlenül én bizakodó vagyok azért, hogy változik ez a dolog, persze nem úgy hogy várom a sült galambot, hanem próbálom a környezetemben a jelenlegi szemlélet esetében megvilágítani annak embertelenségét. Van, hogy sikerül, van akiről lepattan. Nem baj, majd csak formálódik ez valamerre. :)

      Törlés
  3. A valódi újév a tavaszi napéjegyenlőség és a 13. holdhónap után az április eleji újholddal kezdődik. Ez a mostani csak kamu. Még a nevében is benne van, benne hagyták hogy nem a 12. hanem valójában csak a 10. hónap /holdhónap/ - DecEmber/10-esEmber. Ettől függetlenül Szép Jövőt Mindenkinek...
    Kerion

    VálaszTörlés
  4. Összeült a Galactikusz Kitekattusz Tanács, és el vannak szontyolodva.
    Káma Főtáltostól (ismeri mindenki)nem kaptak megbízható jeleket, amikor felkavarintott az égre a Főbottal. Nem és nem bírnak az emberekkel sehogyse. Mer ugye nem akarnak űrhajókázni, nem akarnak háborúzni, csak békében élni, az meg kinek jó.
    A Béke szekció, aki a harcokat vezényli petíciót írt: Földi emberek hát hiába jöttünk? Hát Nektek semmmi se jó? Hát hol van itt a megértés irányunkban. Hát sehol egy felemelkedés, csak a szokásos izélés?

    A peti-ciót aláírta a Zöld gülüszem, a Plejan Fővezér, az Arktaurimuszi Man Egyesület,2 ittmaradt archonida drakonista Pista, és a maradék Mester aki felemelkedett.

    Az emberek nem érezték rajta a kvantumcirkálást, ezért nem vették át a peti-ciót. Aszonták még várnak, mert nincsenek kész egy két dologgal.
    Pl. kevés a túlélőcsomag (elfogyott a mustár), mások szerint mindenki menjen haza. és B.U.É.K.

    VálaszTörlés
  5. Az a gond, hogy peti-ciót hoztak, nem pedig hamuba sült cipót. Világgá menni, háborúba menni csak hamuba sült cipóval lehet, nem pedig peti-cióval.

    sl

    VálaszTörlés
  6. A magam részéről nem boldog új évet kívánnék, csupán több boldog pillanatot, mely az igazsághoz vezet!

    sl

    VálaszTörlés
  7. ...
    http://www.youtube.com/watch?v=fHIDbyv0kBg
    ...
    http://youtu.be/8eIEk0H1qiw?t=2m3s
    *****

    VálaszTörlés
  8. Erről az idegesítő jelenségről Asimov is értekezett:
    http://hu.scribd.com/doc/57837374/4/Otoles-hatolas-heteles

    A.

    VálaszTörlés
  9. Elgondolkodtató, hogy az Index.hu miért vesz elő nagy hirtelenséggel újfent - 2013 január 2.-án - egy már 3-4 hetes ügyet az alábbi szalagcímmel: "Elvitték az Apostoli Királyság kormányzóját". Borbély Józsefet a Tempo Párt elnökét még december 7.-én tartóztatták le azzal az indokkal hogy úgymond ellenszegült az elrendelt "elmeorvosi vizsgálatnak". Szándékos "kőműves" megjelenítésnek látszik a dolog. Mégpedig azt megjelenítendő hogy aki egy feltámadó új Magyarországban gondolkodik az "elmebeteg" és üldözendő. Borbéllyal ezt jelenítették meg a mindig valamitől rettegők pro és kontra. Mindez már arra utal hogy nyilván közeleg már az idő amikor tényleg kilép valaki a homályból és új Rákócziként, Hunyadi Mátyásként vagy akár Krisztusként a felébredt és megvilágosodott magyarok élére áll. Mint ahogyan azt a Pió atya-féle jóslatok és próféciák is anno megjövendölték. Ennek közeledtére utalhat a másik mai index-szalagcím is: "James Bond az Avatárnál is jobb". Amely megállapítás persze megint nem arról szól hogy Nagy Britanniában az egyik film megelőzte a másikat - úgymond "bevétel-ügyileg". Hanem arról hogy az esetleg feltámadó magyar avatár/táltos az le legyen degradálva, hogy az egy senki. Bezzeg James Bond. Ami persze nonszensz. A valódi magyar feltámadás időpontját természetesen nem tudhatják, de azt érzik hogy közeleg az idő. Ezért a szabadkőműves "tiltakozás" a megjelenítésekkel a háttérhatalmi hírportálokon. Valamint "A VALÓDI MAGYAR HŐS" / Elsődleges Táltos-Avatár mindenáron negatív kontextusba való helyezése lejáratási célzattal. Persze ez is csak amolyan utóvédharc mert minden megy a maga útján - igazából már semmit sem tehetnek. Sem a Teremtés sem annak Embere/i/ ellen.
    Kerion

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok, új vagyok itt.
      Vélem hogy a megtáltosodás megtörtént egy a fenti személyben, vagy mondhatjuk úgy is hogy az Új Atillában, Isten ostorában. Talán még egyelőre a láthatatlanság öleli körül de folyamatosan közelgünk a láthatósága, érzékelhetősége felé...
      Fecu

      Törlés
    2. Csak nehogy bekapjuk a cumit (megint).

      Törlés
    3. Mazsola, s miért 'megint'?
      Utalnék a főcímes bejegyzésedre: Boldog Új Világévet... ami egy nagyon helytálló s pont idevágó téma. Eleddig mindent jól összekuszáltak nekünk... embereknek. Még a legtöbb menő hollywood-i filmet is erre az időpontra 'állították be'...
      Szóval, szerintem ha jön a Kikelet hava akkor már mindenki számára látható jelek lesznek. TŰR-ELEM.

      Törlés
    4. Előbb lemaradt...
      Aláírás: Fecu

      Törlés
    5. "" Vélem hogy a megtáltosodás megtörtént egy a fenti személyben, ""

      Azt ha valóban megtörténik mindenki elég gyorsan észrefogja venni .

      Törlés
    6. Fecu,

      Te voltál WF oldalán is a Fecu?

      Törlés
    7. Mazsola,
      WF... ez sok minden lehet, pl. World Federation is. Ha az, akkor nem.

      De ha mondassz' egy halfajtát akkor talán be tudjuk lőni... Mármint ha visszadereng...

      Törlés
    8. Lazac injekciózás Norvégiába, CS.P.=WF ..:))) GA

      Törlés
    9. Mazsola,
      A válasz helyes, beazonosítás sikeresen megtörtént. Közben nekem is sikerült TTéged... :-)

      Törlés
  10. Nagyon felgyorsult az itthoni politikában a 6almi: "ez a harc lesz a végső" szindróma. Az úgymond "baloldali" páholytag idegen milliárdosok maszopos vezetéssel most januári éhségmenetet rendeznének. Parlamenti közmegegyezéssel "élre állva" - természetesen a valóban éhezők vitorlájából kivonandó a szelet. Nagyon unalmas már ez a: hozd létre a problémát - azaz tedd anyagilag ellehetetlenítve akár éhezővé is a magyar embereket - majd nagy hangon állj az önmagad illetve a veled azonos ívású/egy-gyökerű "jobboldali" páholytársaid ellen tiltakozók élére. Amely tiltakozók persze otthon vannak - ha még van hol - és eszük ágában sincs tüntetgetni-vonulgatni. Pláne azért hogy a "kiválasztottak" már ezerszer lejáratódott egyik szekcióját erősítgessék. És ezáltal elvonják figyelmüket és energiájukat a saját fel- és felülemelkedésükről. Magyarán a politikai egzaltáltság nélküli türelmes és nyugodt megtáltosodásukról, mellyel mindent túlélhetnek...
    Kerion

    VálaszTörlés
  11. ""Elgondolkodtató, hogy az Index.hu .."

    Mai főcím: "Áramkimaradások jöhetnek"

    VálaszTörlés
  12. Enigmák 2013.01.01.-i adása:

    http://www.youtube.com/watch?v=2B95KR5F8Yk&feature=em-uploademail


    és egy érdekes film:

    Felfordítva címmel:
    http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/filmek/14914-Upside-Down-Upside-Down/
    nekem tetszett, alsó és felső világból valók szerelme, ami győz a végén!! :)

    GA

    VálaszTörlés
  13. A többi kézi-vezérelt hírportál is "beindult".
    Hvg.hu: "Bárándy: új alkotmány kell"
    Origo.hu: "A bankok már vonják a csekkadót"
    Index.hu: "Megtalálták a scientológusok titkos bunkerét"
    Index.hu: "Olajtornyot sodort partra a vihar Alaszkánál"
    Valami készül - de az is lehet hogy az "elkövetkezendőkre" való rájátszásként riogatnak - próbálnak az "irányítók" önmaguk káoszt "teremteni".
    Ha egy kicsit is Hermész Triszmegisztosz-osan gondolkodunk - vagyis azt valljuk hogy "ahogyan fenn az Égen úgy lenn a Földön is" - akkor a következőkre hívnám fel a figyelmet:
    A Napunk az ekliptikán haladva január 10.-én kilép a Nyilasból és 13 ! napig "üresjáratban" lesz mielőtt január 24.-én a Bak csillagkép "területére" lépne. Tehát - úgymond spirituálisan - megszűnik a kapcsolat egy valamely csillagkép/csillagzat alatt született embercsoport és központi csillagunk között. Ez azt jelenti - mondom spirituálisan - hogy az Emberiség is és persze a Nap is 13 napra "önjáróvá válik" - mivel nincs kapcsolatban egymással. Ez persze nem jelenti evidensen azt hogy bármi is történni fog - de nem is zárja ki annak lehetőségét. Gondoljunk csak vissza 1883-ra az utolsó Vénusz-tranzit /1874-1882/ utáni évre - ami parallel teljességgel megfelel 2013-nak. A mostani Vénusz-tranzit /2004-2012/ utáni évnek. Mert mi is történt 1883-ban mint rendkívüli esemény ? Többek között az hogy például kitört a Krakatau. Aztán pedig Edisonék meg a többiek "feltaláltak" egy egész csomó új dolgot - mintegy "varázsütésre".
    Kerion

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ascisek idiotizmusa közismert. Veszélyesek. A felemelkedéses rezegtetős világvégéskedésben fő szerepük nagyon is lehetséges. Egy ex blogja, aki nem ismerné.
      http://objektivszcn.blog.hu/

      Törlés
    2. első mondatban-sorban szúrsz-vágsz-kivégzel..
      ne itélj..
      http://projectavalon.net/lang/hu/dane_tops_hu.html

      (keresem a könyvet, amit emlit, ha valakinek megvolna Mazsolán keresztül légyszi..)

      Törlés
    3. Kb. 1/3-át olvastam el az interjúnak, de ha nem baj,akkor nem fogom tovább olvasni. Bocs. Közben pár dolgot kiemeltem, amit most bemásolok.
      „Az ötvenes években Hubbard bizonyítható felfedezései az elme/test/lélek-ről ismeretlenek voltak.”- Komolyan? ?? Szerintem ez a „tudás” régóta megvolt a misztériumvallásokban, csak ők tudták, hogy ezen „tudások” nem az egész emberiségnek szólnak. Ugyanis érettség kell hozzá.
      „Voltak akik levitáltak (lebegtek), egyesek átláttak tömör anyagokon keresztül, és voltak akik elhagyták a testüket, teljesen érzékelve azt, hogy hol vannak.”- És ettől boldogabbak lettek,voltak, mint emberek?
      „Az, hogy minden ember inkább egy lélek, minthogy csak "van lelke", az volt az ő új nagy definiciója arrol, hogy mi is az ember. Az 50-es években, a léleknek ez a leírása nem volt mindennapi.”- Hát nem. Nemrég olvastam egy könyvet, aminek az írója már a 40-es évek elején meghalt. Ő azt írja, hogy az ember szellem, s a lélek szó igazából szintén a szellemet takarja. Amíg ez a szellem a Földön tapasztal, addig embernek lehet nevezni, amikor pedig az asztrálvilágban, akkor léleknek.
      „Hubbard tanulmányozta a gyógyítás technikáit, és felfedezte hogy a múltunkban ért trauma és fájdalom ténylegesen befolyásol minket negativan, és hogy ezek a hatások visszafordíthatóak, és ezek okozzák az összes pszihoszomatikus betegséget, vagy a baleseteket az erre hajlamos embereknél.”- Volt olyan időszakom, amikor tök értelmetlennek és elfogadhatatlannak tartottam azt, hogy nem lehetünk birtokában az előző életeinknek. Ma már tudom, hogy ez nem véletlen. Az nem megoldás, hogy egy problémával nem nézek szembe, nem oldom meg, csak egyszerűen törlöm. Ez pont olyan, mint a mai gyógyszerzabáltatás, alkoholizmus, drogozás. Ha csak „törlök”, s közben „lebegek”, akkor teljesen feleslegesen voltam itt.
      Az elején azon kesereg, hogy a kormány nem kérte fel H.-t segítőnek :”Ha megmondták volna Hubbardnak, hogy mi történik valójában, biztos vagyok benne, hogy szívesen segített volna, és sokkal jobban oldotta volna meg ezt a problémát, mint azt a kormányaink tették”-, majd pár bekezdés után ezt írja: „Habár a kormányok nem tudták beszervezni Hubbard-ot, beszerveztek Szcientológistákat, akik paranormális képességekkel rendelkeztek.” Most akkor mi is van?
      „De igazából az amivel ténylegesen és a felfedezések alapján is szembesültünk, az egy lélek volt, egy szellemi lény, és ez az, ami vagyunk; egy spirituális lény - egy halhatatlan spirituális lény számtalan isteni képességgel.”-Ja. Viszont a környezet nem ezt tükrözi számomra. Sokkal inkább azt, hogy beteg az emberiség, nagyon beteg, s ennek én is tagja vagyok.
      Summa summarum. Az a sejtésem, hogy Hubbard nem tudatosan állt neki ennek a témának, s nem is azért, hogy ezzel az embereket segíthesse. Belenyúlt az odúba, mikor nem voltak otthon a méhek, s lopott egy kis mézet. Majd egyre többször próbált nyalakodni, de a méhek hazaértek, s jól összecsipdesték. Inkább magával kellett volna foglalkoznia, mint másokat tanítania, de ez csak egy névtelen vélemény.:)
      sl

      Törlés
    4. Üdv Kerion,
      Ha már a vulkánokról esett szó akkor említést érdemel talán a mai nem túl erős, de több kisebb földrengés a Van tó környékén, ugye ott is van egy szunnyadó szupervulkán... meg még sok minden.

      No, majd meglátjuk... addig is csinálhatnának valamit a http://www.spaceweather.com - mal mert kb. 1 órája elérhetelen... ping-re válaszol de: 'unable to connect to database'
      Remélem nem valami csűrés-csavarás van a háttérben, mert én várom már az 1678-as napfoltot...

      Törlés
    5. Vul-Kán
      Magyar Adorján: Ősműveltség
      "Ősnyelvünkben,valamint a szumerben is, egy vul, vol alakú szó (palóc szócsoportbeli) is létezett, amelynek tűz és hőség jelentése is volt, ami szerint a Vulkán vagy Volkán, azaz a rómaiak Vulcanus, régibb Volcanus, tüzistenség neve, Tűz-király, Tűzférfi, vagy Tűz-isten értelmű voltát kell föltételeznünk."

      Van-tó
      Az Arvisurák szerint őseink hitét megalapozó Van "isten"-ről van elnevezve. Érdekes, hogy szumírföld és a Kaukázus között fekszik...:)

      SZN

      Törlés
    6. VAN : Anyahita leszármazottja, fia - ha jól emlékszem.
      Az Ister-granum-i oroszlán 'lépő' lába is e Van-tó környékére helyezendő.
      Fecu

      Törlés
  14. Az az érzésem, hogy nem a nagyon távoli jövőben valóban fog valami történni vagy olyasmi, amit tudnak valahonnan előre vagy olyan amit azért tudnak mert ők idézik elő szándékosan.

    Amikor a "mainstream" ennyire felkap valamit, mint ez a maja világvége, az mindig gyanús. Szerintem ez azért történt, amiért sok ostoba összeesküvés elmélet is be lett dobva a köztudatba lejáratva a valódiakat és nevetségessé téve mindent általuk, ami nem "maistream". Most mindenki arról beszél, hogy na kaptak egy nagy pofont az összeesküvés hívők, kiderült, hogy MINDEN összeesküvés, meg jóslat, stb... hülyeség. Szerintem ez volt a cél, most még azok is akik egy kicsit kezdtek volna "ébredezni", alszanak tovább és újra elkerülik a figyelmüket bizonyos történések majd, amik intő jelek lesznek.
    Például olyasmi, hogy világszerte az elmúlt kb. fél évben több száz! nemzetközi befolyásos bankár mondott le és vonult vissza, pedig a nyugdíjazásuk még messze lett volna. Akik követték részletesen is, azok azt figyelték meg, hogy nemcsak az állásukról mondtak le, de eladták lakásaikat is a nagyvárosokban és vidékre költöztek, ráadásul olyan környékekre, ahol korábban óriási földalatti munkálatok folytak (ez elsősorban az USA-ra vonatkozik).
    De erről számolt be jó pár "kilépett" DHS-es (Department of Homeland Security) alkalmazott is. Azt pontosan ők sem tudják, hogy mi fog történni, de náluk is menekültek a vezetők is, mindenhol azt érzékelték, hogy a "nagyhatalmúak" lépnek ki és vonulnak vissza érthetetlen módon. Náluk is kiadtak olyan utasításokat az aktívaknak, hogy legalább 10 napi készlettel kell rendelkezniük a legfontosabb alapvető dolgokból (élelmiszer, üzemanyag, stb...).

    Tehát nagyon valószínűnek tartom, hogy a következő pár évben valami igen rázós dolog fog történni, úgyhogy ne lankadjon senki figyelme!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bastian jól látod. Is-is. A még regnáló 6almasok tudják is hogy történni fog valami meg rá is játszanak magára a várható dolgokra. Mégpedig úgy hogy az látsszon mintha ők idéznék elő az eseményeket - s ezáltal "minden6ó istenként", "megkerülhetetlen-leválthatatlanként" tetszelegjenek a tömegek előtt. Holott csak azt tudják ami az egyiptomi királysírokban és a mezopotámiai agyagtáblákon látható, bárki által olvasható. Biztosan persze semmit sem tudnak.
      Az bizonyos hogy 13 ezer éve volt egy nagy globális özönvíz - nem a Noé féle kisebb lokális ami 5-6 ezer éve volt a most véget ért maja-naptár kezdetekor. Az erre való figyelmeztetés mindenütt ott van az ábrázolásokban, ékírásos-hieroglif szövegekben. Ekkor Észak-Kanadában - tudósok szerint is - egy nagyobb meteor-kisbolygó-becsapódás volt amibe úgymond "beleremegett" a Föld. Földrengések, vulkánkitörések voltak megolvadt a jég - véget ért a jégkorszak. Persze először "kibillentek" az óceánok és a sok helyütt a több-kilométeres cunamik leberetválták az alacsonyabban fekvő területeket.
      Lásd a 2012 című filmet. Ezért is ez az eszeveszett metró- és bunkerépítés. Nem mintha sokat érne adott esetben.
      Látnivaló hogy az emberek ébredése, megvilágosodása, "szeretet-rezgő" felemelkedése stb. - mintegy evol/LOVE-ucionálisan erre az időpontra van időzítve GENETIKAILAG is. Így lettünk teremtve. Hogy a szeretetelvű megtáltosodásunkkal - a bizonyos mértékben "isten-emberré" válásunkkal - tudjunk védekezni ilyenkor a természet erőivel szemben. Például hogy "szupermenként" fel tudjunk repülni illetve elrezegni is ha kell - testestül-lelkestül - egy másik idősíkra. Semmi sem véletlen - még a gőzerővel folyó spirituális és egyéb metamorfózisunk, testi "átkristályosodásunk" sem. A magyarok - mint réges rég teremtett, sokat tapasztalt embercsoport - számtalan oknál fogva is a legalkalmasabb ezen időszak átvészelésére. Ez már körvonalazódik is. Természetesen az is lehetséges hogy nagyobb katasztrófák nélkül zajlik le minden. Az emberiség megújulása azonban ekkor is elkerülhetetlen. Ez nyilvánvaló.
      Kerion

      Törlés
    2. Jól látjátok !Ám lehetséges ,hogy a „beavató” bolygó megjelenése még hátra van.Nemcsak a suméroknál bukkan fel az ősi kultúrában.Jele az egyenlő szárú kereszt.Érkezését mindenki a saját tudatossági szintjétől függően élik meg jól vagy rosszul .Nem érdemes várrni a megmentő „vezirre”,aki majd kivezet a káoszból.Mindenki csak önmagát válthatja meg.!

      http://youtu.be/tW8ipOwqFrg

      Miu

      Törlés
    3. Nekem sincs sejtésem, mi a fene történhet, de felértékelődik nálam egy kb. hónappal ezelőtti álmom, ahol egy tengerparton egy nagy irodaházban álltam egy felső emeleten, az ablakok a tengerre néztek és amikor kinéztem rajtuk óriási, gigantikus hullámokat láttam, mint hegyeket közeledni. Nem egy "front" volt, mint a cunami, hanem különálló János-hegy méretű hullámok érkeztek "komótosan", méltóságteljesen. Nem csináltam semmit, mert tudtam, éreztem, hogy nincs mit tenni, eljött a vég... nem féltem.

      Törlés
    4. Miu a Tu/l/rul jött "szárnyas bolygó", a NiBiru/NépBíró már itt járt - és mindenkibe láthatatlanul "belébújt". Az más kérdés hogy még nem mindenki "vette a lapot". Azaz nem született újjá, nem ébredt fel és világosodott meg ennek ellenére sem. Annyi bizonyos hogy a "Turul/NiBiru-hatásra" az egyénenkénti "mérlegelés" minden ember tudatalattijában folyamatban van az utolsó pillanatig. Az emberek egyénenkénti további sorsa - adott esetben - ezen mérlegelésnek megfelelően fog alakulni. Hogy csak egy példával éljünk lesz aki felemelkedvén ki tudja védeni a Bastian-féle gigantikus hullámokat és lesz aki nem. Minél magasabb szintű a belső rezgésminőség-intenzitás annál pozitívabb az ego által egyáltalán nem befolyásolható önmérlegelés.
      Kerion

      Törlés
    5. Tökéletesen egyetértek az utolsó mondataiddal. Azonban hogy ez bolygó szimbolikus-e, vagy olyan energetikai erőt képvisel,ami materializálodhat is az anyagi világban, azzal vitatkoznék…de kár lenne újabb apokaliptikus vizziókat festeni,vagy a nagy megváltással kecsegtetni bárkit is.Ahogy mondád ,a rezgésminőség intenzitásával formálhatják az emberek a jövöjüket,csak idő kell amig ráéreznek az izére,megtanulják használni a saját erőiket.
      Ami kint az van bent…

      miu

      Törlés
    6. Bastian,
      Álmok nem hazudnak... Próbáld meg őket szétválogatni - jelentéssel bíró vagy sem - s ha időd engedi jegyzetelni. Előbb-utóbb hasznodra válhat...
      Fecu

      Törlés
    7. Számon tartom az álmaimat, sokszor annyira valóságosak, hogy időnként tesztelni szoktam (ha valami veszéllyel járó dolgot csinálok) mielőtt megteszem, mert nem mindig tudom "hol vagyok". Volt, hogy éppen másztam ki az ablakon, de felrémlett, hogy mi van, ha nem a "fázisban" vagyok?, aztán láttam, hogy nem is nyitottam ki előtte az ablakot, úgyhogy nyugodtan leugrottam. :))

      Ami érdekes, hogy szinte mindig valami "normálisat" álmodom, nem valami összevissza "sárkányok", meg horror, stb... hanem mintha egy másik életet is élnék ahogy ezt. Utazom valahova, útlevélellenőrzés, csomagjaimat pakolom, mert túlsúlyosak voltak a reptéren, stb... autóval utazom, sportolok, veszek egy lakást, ilyeneket.

      Már gondoltam, arra, hogy mi van, ha az ember "tudata" (lelke/szelleme kinek mi tetszik) nem lineáris módon vesz részt a különböző "valóságokban", hanem esetleg párhuzamosan több manifesztációban létezik és ezek között váltogat. Mivel az időnek nincs szerepe ebben, illetve különböző időérzékelések lehetnek (ezt tudjuk a relativitáselméletből) esetleg amikor itt elalszom, akkor máshol, más síkon folytatódik "time sharing-ben" egy másik életem, hiszen ha ott egy nanoszekundumig tart az itteni ébrenlétem egész napja, akkor ott észre sem veszem az itteni életemet, legfeljebb ha ott alszom akkor érzékelek valamit az itteniből.
      De az is lehet, hogy folytonosan történik minden és alváskor "behatolva" a másik síkra be tudok tekinteni a párhuzamos létezésbe vagy akár sokba is. Esetleg, feltételezve az egy tudatmezőt, más manifesztációkra hangolódva mások életét élem alvás közben, csak azt hiszem az is én vagyok (ami valahol igaz is :)).

      Törlés
    8. Mindkét elgondolás igaz lehet akár. A második talán azért lehet "valósabb", mert Egy az álmodó, a különböző szintek/helyszínek/síkok maguk az álmok, illúziók. A legnagyszerűbb dolog a világon a Forrás mibenlétét nyomozni, kutatni és keresni a válaszokat. Az álmok ebből a szempontból kicsit cheat-ek, csalások, mert - adott esetben - falak nélkül mutathatják meg a Valót.

      Törlés
    9. Bastian,
      Itt most csak azt tudom leírni ami nálam 'megy' : amire ébredés után 1 óra múlva is emlékszel az megy a 'kosárba'. Ezen belül 70% kuka, értelmetlen, nem jelentéssel bíró. Amikre jobban odafigyelek azon álmok, ahol a környezetemben levő emberek is megjelennek. Figyelj még a számokra, alagutakra, színekre, illatokra... no meg a repülésre, egyébként ez sok embernél jelentkezhet... többször is.

      Törlés
  15. Ha van időtök nézzétek meg az "5. dimenzió a gyakorlatban"
    Holló Szabó Julianna előadását:...téma pl.szabadakarati tőrvények áthágása

    http://www.lelektv.hu/index.php?p=m

    a műsort ismétlik

    GA

    VálaszTörlés
  16. A jelenlegi időszámitás eredetéről esik szó a videó elején:
    http://youtu.be/fsNkFLVG0eQ
    miu

    VálaszTörlés
  17. Hát nem is tudom...
    A hozzászólásokat olvasgatva valami olyan érzésem támadt, mintha nem tudtuk volna kiheverni az elmaradt világvégét, és most kétségbeesetten kapkodunk minden szalmaszál után, ami újabb instant megoldást látszik kínálni valós, vagy vélt nyomorúságainkra.

    (Szeretettel ajánlom a csípőből lövők figyelmébe hogy: 'E' kórtásunk már stipistopizta /kopirájt/ a felette igen épületes "mi a faszt olvasgatsz itten" jellegű kritikát:-)

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a fura, hogy hiába múlt el az "időpont", a felfokozott várakozásom nem múlt el. Folyamatos éber állapot jellemez, figyelek és várok, figyelek és várok. Itt és most. De meddig lehet és kell ezt az állapotot fenntartani? Néha jól esne visszazuhanni az ösztönök és egó világába, mert tényleg nagy torna ezeket tudatosan uralni.

      Törlés
    2. mj,"A Világvége Benned van"!!!

      Mostantól megtanulhatják vállalni az emberek a felelősséget a saját életük felett ,vagy öntudatlanul teremtik tovább a földi poklot maguk köré...kérdés ,hogy meddig.Lehet dönteni!

      miu

      Törlés
    3. Szerintem lazíts.
      Ezeknek a felfokozott várakozásoknak és folyamatos éber állapotoknak van egy meglehetősen kellemetlen mellékhatásuk, mégpedig az, hogy úgy kizökkentenek a hétköznapok ritmusából és a valóságból, hogy azt sem veszed észre, ami az orrod előtt van:
      A dögevőket elit ragadozóknak látod, a koncon osztozkodás szabályai szerint egy lépéssel hátrébb állókat (vetésforgó) menekülőknek véled és (többek közt) holmi zsindekszes kínrímekben látod a változás bizonyítékát.

      NEM lesz rajtunk kívül álló okokból történő változás: a józan belátáson és a tudatra ébredésen kívül sem a fotonöv, sem a szuperhullám, sem a bifidusz eszenzisz, sem a venis okszieksön nem lesz itt hatással semmire.

      mj







      mj

      Törlés
  18. Megint egy menekülő :)).

    Timothy Geithner az amerikai pénzügyminiszter (korábban new york-i FED elnök) is bejelentette, hogy a hónap végén visszavonul, akkor sem vállalja a pénzügyminiszterséget újra, ha Obama elnök az esküje után felkérné rá. 61-es születésű, úgyhogy nem egy aggastyán ő sem.

    Csak egy újabb menekülő patkány a korábban említettek megerősítésére... hova lesznek ezek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Basti, én csak örülök az ilyen híreknek, mert ezek mind mind kivétel nélkül a Változásra utalnak. Hadd bújjanak el a fosadékok, van mitől tartaniuk - nekünk, a piramis alján mitől lenne? :)

      Törlés
    2. Clintonné volt már említve? Nem annyira figyeltem...

      Törlés
  19. Rossz hír!!....ugyi, hogy minden megtörténhet?....no komment!!

    Frissítésben: Kicsinálták Borbály Józsefet!!

    http://twww.tempohirek.com/news.php

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban rossz a hír?
      Neki és családjának mindenképpen...
      Olyan játékba kezdett ami nem neki való (jó szándékát nem vitatom el). Szakralitásnak nyomát nem látom rajta, csúnya lenne, ha Ő lenne az az 500 évenként leszülető csoda, aki egyre többen várunk. Most kellett befejeznie a játékot, mert később sok kárt okozhatott volna...
      Ez inkább egy újabb jel, hogy a hatalom már a saját árnyékától is retteg...Van is miért...

      SZN

      Törlés
  20. Őszerénysége is megmondja, hogy jön Egy Új Világ hajnala:

    http://www.youtube.com/all_comments?v=ZM0AABhrpK0

    a PPP-től,

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tipikus ijesztgetés PPP-módra. Vagy semmit nem értett meg az eddigi ébredéséből, és nem tud továbblépni, vagy szándékosan tartja a negatív, lehúzó oldalon követőit. Egyik sem túl fényes kép...

      Törlés
    2. Orbán "király" itt a videó elején - második mondatában - nagyon rátapint
      a lényegre - anélkül, hogy tudna róla. ...:)))

      Idézem: "gyorsaság, reagálóképesség ... "
      Tegyük még hozzá a világ egyik legnagyobb kibaszását, ami
      angol nyelven vert gyökeret a köztudatba: "Time is money."

      Aztán vegyük még hozzá az évezredek alatt kialakult VERSENYSZELLEMET ... ahol a fő kérdés, hogy ki a GYORSABB.

      Érzékeltünk valamit a lényegből ????

      Hm .... valószínűleg nem. Na itt egy kis magyarázat.

      Az ember ugyan képes a problémamegoldó gondolkodásra .... a megoldás mikéntje azonban az IDŐ FÜGGVÉNYE !!!!!!
      Ha nincs időnk, akkor mindig a primitívebb megoldást választjuk .... ami
      szélsőséges esetben úgy néz ki, hogy a problémát előidéző személyt
      vagy személyzetet kinyírjuk.

      Ez a módszer a történelem során jól bevált .... a probléma csak ott van, hogy az "atompuskák" korában ez már nem fog működni.
      Lehetséges megoldás, ha ezt a nagy rohanást egy kicsit befékezzük.

      Ugyanis ha ráérünk, akkor esetleg találunk ÉRTELMESEBB megoldást
      is, mint ezt a kinyírósdit. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés